Semalam…

Rasa sangat penat. Entahlah kenapa. Mungkin sebab makan banyak sangat tengah hari dan tertidur petang. Bangun maghrib. Terus tak larat. Kena marah ngan my brother. Heh. Sorry bro. Betul tak larat semalam. Ni pun macam terhuyung hayang je lagi. Tak leh nak fokus.

Kerja macam biasa, bak kata Oren, kalau nak fikirkan kerja, tak pernah habis punya.

Oh ya, Rabu ari tu sempat tengok Stardust. Thanks to kawan-kawan (Oren, Fish, Paris, TM, Pirate and Zul) kerana memeriahkan majlis. Tapi plan nak tengok 8.45pm terlepas ke 11.30pm. Tak bajet la pulak jam giler jalan nak ke Jusco Cheras Selatan tu. Stardust, anyway, tidak menghampakan. Really enjoyed it! It’s a fairytale movie. Rasanya mungkin guys won’t give it so much attention. Hehe. The actors are really cute, so is their acting.

Anyway, semasa beratur nak bayarkan parking Oren’s Bumblebee, kejadian ini berlaku…(Dalam pukul 2.00 pagi..)

Seorang mamat yang bersopan santun (MSS), hensem la jugak…sedang mencari duit tukar, sebab nak bayar parking. Then, dia sampai di depan saya…

MSS : Cik, ada tukar tak? (Sambil menunjukkan note RM5), saya nak bayar parking…
Me : Eh, kan boleh guna Jusco Card, free jer…
MSS : Oh. Tapi saya tak ada Jusco Card…
Me : Oh, takpelah, u boleh guna I punya..(sambil menghulurkan my JCard). Tapi you dah beraturkan? Ke you nak kena beratur balik?
MSS : Tak, I terus kat depan.
Me : Okay, so you boleh guna I punya dulu lah…
MSS : Okay, thanks.

Beberapa minit kemudian,

MSS : Thanks cik. Apa nama saudari eh?
Me : (Sambil memusingkan kad yang tertebeng nama ku…)
MSS : Ok. Thanks Aishah. (Sambil senyum)

Have a nice day!

Jumpa seseorang yang best semalam. Hehe. ๐Ÿ˜‰

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

26 thoughts on “Semalam…”

  1. tertarik dengan kesopansantunan cik aishah kawan saya ni. at least u have proven that there is still manusia baik hati dan sopan santun (ketika org lain sedang mementingkan diri sendiri ketika beratur masa nak byr)..sebabnya aku rasa zaman ni dah susah nak cari org cenggitu, dan one of my fren penah mengacah aku bila aku pun buat benda yg sama satu masa dulu (bukanla sama situasi cuma benda yg dibuat je sama)..dia kata ‘eleh..toksah tunjuk baik…mana ada org mcm ko ni zaman skrg…dalam buku KEsedaran Sivik tahun 1978 adalah sally.’ well, u’ve proven that IT IS NOT TRUE…

  2. dan aku nak tambah ‘bukanlah satu dosa jika kita nak membuat kebaikan walaupun kita hidup di dunia yang penuh dosa..’

  3. yelah..aku merujuk kpd dunia aku ni..selalu buat janji palsu kat org…janji nak siap keje dalam masa 10 minit, tak dapat tepati pun…pastu kalau janji dgn kontraktor tu..kena tipu jugakle kontraktor..bukan apa, letihla nak layan diorang jer..mintak2 Allah tak cop aku sbg munafik ler..(tipu sunat)..

  4. macam p.ramlee cakap semalam: tipu sunat dapat pahala tau ;p

    kalu pk-pk, memang bersalah pun, time keje tapi melalut baca blog, tulis blog, berangan etc..
    ๐Ÿ˜ฆ

  5. Ida, dont remind me of that! hahah๐Ÿ˜›
    sally, it’s good to know there’s still kind people alive…ada je kat mana2..antara jumpa dengan tidak ajer..
    cheer up!

  6. echah my dear fren,

    entry ko kali ni membuat aku tak mampu menahan diri dari tersenyum lebar. biar la kalau aku seronok terlalu awal pun, aku tak kira aku nak sengih jugak. let the good things happen and let it go with the flow.

    p/s: pasni aku nak bagi cadangan kat Jusco utk letak number henpon lak kat JCard tu.. ahah!!

  7. Kadang-kadang rasa kagum bila wujud lagi manusia yg baik hati pd masa skrg ni. haha. Bukan apa, mcm yg dickpkn oleh mamawafiy di atas, susah nk cari org sebegitu skang ni.

    Teringat pulak kes duit saya yg tercicir masa kt KL Sentral thn lps. Masa tu saya nk jalan g kaunter ERL, terdengar ada org panggil kt blkg.. pastu dia ckp yg duit sy tercicir ms kt dlm mekdi. Pastu dia terus blah lps kasi duit tu. Tak ingt la saya sempat terima kasih ke tak kt org tu. hehe. Tapi, saya mmg sgt berterima kasih la kt mamat tu walau tak kenal siapa dia. Semoga Tuhan sentiasa murahkan rezeki dia. Amin!๐Ÿ™‚

  8. sis nana, thanks. really hope to see si dia lagi…๐Ÿ˜‰

    Readers, please don’t misunderstand…seseorang yang best bukanlah MSS yang meminjam my JCard. Seseorang yang best itu sangat special okay!

    Bukan apa, bila baca komen2 korang rasa cam korang paham yang MSS tu ialah seseorang yang best. MSS hanya jumpa pada malam itu dan tidak ada interaksi seterusnya selepas dia cakap “thanks Aishah”. Okay.

    Harap maklum.

  9. kak nana…boleh jer..tapi parking free tu layak di JJ Balakong ajer…
    oren, sorry…bukan niat aku…lagipun, aku sembang tu masa tengah beratur lah, kan line dia kan panjang…hehe๐Ÿ˜‰

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s