Taklimat tadi…

AP 58a atau Batal.

DO untuk produk telah diterima sebelum atau pada 31/12/2007 (telah dikunci masuk?= key in)

DO untuk services – NPP telah dimasukkan (key in) dan pelulus dah LO telah wujud pada 31/12/2007.

Selepas complete

Fasa 2 – 1-6 Januari 2008

– boleh teruskan transaksi macam biasa

– boleh proses invois, payment match sehingga proses payment match sehingga proses dibuat dalam eSPKB

– dalam eP – menunggu bayaran (MB)

Fasa 3 – 7 Januari 2008

– yang belum MB akan masukkan buletin tindakan akhir (BTA) tahun yang hanya boleh diproses oleh pelulus (payment match) yang tak sempat – secara automatik

– hanya LO yang tidak MB yang hanya akan dipindah ke BTA/

Fasa ke 4 – 7 -10 Jan 2008

– Pelulus sahaja yang boleh ditentukan sama ada batalkan atau key in secara manual dan AP 58a.

errk…what am I doing?

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

14 thoughts on “Taklimat tadi…”

  1. ini adalah sebahagian notes yang berjaya dicatat semasa taklimat pembayaran di akhir tahun…sangat tidak bermakna kepada orang lain…tapi bagi financial people macam diriku ini, semua ini perlu kufahami…ahah dan sesungguhnya aku tidak reti bab2 kewangan! huhu😦

  2. akak kan, kalo dah kuar invois,
    akak akan kejar kan payment cecepat..

    hahaha..

    akak suka fikir pasal mender ni..
    haha..

  3. kak nana..memang suka cepatkan payment…kalau tak kena buat report kenapa tak leh bayar within 14 days…

    ahaha…arahan tentera loud and clear…arahan ni? aiyak…still tak faham lagi…anyway, luckily i have an assistant to help me get through this. hmmm..
    🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s