Cukup.

I just want to say, I have had enough.

That’s all.

Banyak benda dah berlaku. Banyak peluang yang diberi, diambil balik dan dilepaskan. Sesuatu telah berlaku dan menyedarkan aku, yang aku, harus move on.

Memang berat untuk meninggalkan sesuatu yang dah lama kita simpan. Tapi sampai bila kan. Kalau kita jer yang berusaha. Takpelah kan. Malas lagi nak beralah dan be the first.

Kalau nak kena ditolong, kita mintak tolong kan? Takkan nak duduk mengharap benda datang bergolek ajer.

Entahlah. Kena kuat.

Semoga aku terus kuat dan tabah.

Kawan-kawan, kenapa lama senyap sunyi? Merajuk ke?

I am sorry if I have done apa2 yang tidak senangkan hati korang. Take care.

Linger-The Cranberries.(dengar di sini)

If you, if you could return, don’t let it burn, don’t let it fade.

I’m sure I’m not being rude, but it’s just your attitude,
It’s tearing me apart, It’s ruining everything.

I swore, I swore I would be true, and honey, so did you.
So why were you holding her hand? Is that the way we stand?
Were you lying all the time? Was it just a game to you?

But I’m in so deep. You know I’m such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

Oh, I thought the world of you.
I thought nothing could go wrong,
But I was wrong. I was wrong.
If you, if you could get by, trying not to lie,
Things wouldn’t be so confused and I wouldn’t feel so used,
But you always really knew, I just wanna be with you.

But I’m in so deep. You know I’m such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

And I’m in so deep. You know I’m such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

You know I’m such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

I feel like to take Jiji out for a ride…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

18 thoughts on “Cukup.”

  1. Takkan nak duduk mengharap benda datang bergolek ajer.

    same thing applies to my special friend kot…

    ni la akibat bila dah berkawan terlalu rapat.. rapat sangat sehingga ada sense of ownership. as if kita ni milik dia sorang je.. i think we have the right to own ourself.. lantak la chah, kalo tak berkaitan pun dengan post ko.. tp aku rasa mcm tu la..

    sedangkan lidah lagi tergeget, inikan pula nilai persahabatan..

    ntah cemane nnt kalo ko kawen, kalau2 ada orang akan bantah jugak… hahaha… jadilah gejala l&^%#%n.. hahahaha.. jari ni takdak insurans.. sowie

  2. sokong kata zaha. sense of self-ownership. mungkin ida memang independent kot. jatuh hati sorang2, sendiri2 je. tak penah beri peluang utk orang own jiwa ida tanpa keizinan. my freedom is mine, not theirs. i choose when i want to belong to anyone. orang tak nak terima pun ida tak pedulik, my heart is mine.

    ada masa kita sendiri rasa tak yakin dgn seseorang tu. kita ada hak utk doubt future kita dengan dia. dan bila dia pun sama ragu dengan masa depan bersama kita, kita kena terima.

    ida selalu tanya kakak2 dan kawan2 yg dah kawin, “macam mana kita tahu yang dia tu memang ditakdirkan utk kita? dijadikan Tuhan utk kita? macam mana kita bleh yakin segalanya akan ok bila dia yg jadi teman sehidup kita?”

    sampai sekarang ida masih tak dapat jwpn yg konkrit.

  3. abang, thanks so much. good to read from u…after a long time…

    zuriaf, thanks, i need that…

    shida, iyo-iyo o jer refer abang to zaha….he’s not zaha okay…he’s zaha’s friend. abang ecah jugowk anyway…thanks for the words…

  4. emmm.. kenapa ni aishah?

    Semoga aku terus kuat dan tabah.

    ye!! kalu ada benda yg jd kat diri kte, kte mmg kena kuat.. semoga aishah lebih kuat & tenang..๐Ÿ™‚

    btw, bila dgr lagu linger ni teringat kat citer Click..๐Ÿ˜›

  5. echah yg aku kenal bukanlah org yg cepat patah semangat..

    echah yg aku kenal bukan org yg tinggi sabarnya..

    echah yg aku kenal sentiasa ceria dan tidak kisah apa masalah yg datang..

    jadi.. aku fikir..

    biarlah echah tetap begitu.. sebab echah yg sedih, patah semangat. murung adalah bukan echah yg aku kenal.. dan echah yg walau macam mana pun tetap akan jadi sahabat aku dunia akhirat.

    erm..

  6. eh silap.. ini yg betul..

    echah yg aku kenal bukanlah org yg cepat patah semangat..

    echah yg aku kenal ialah org yg tinggi sabarnya..

    echah yg aku kenal sentiasa ceria dan tidak kisah apa masalah yg datang..

    jadi.. aku fikir..

    biarlah echah tetap begitu.. sebab echah yg sedih, patah semangat. murung adalah bukan echah yg aku kenal.. dan echah yg walau macam mana pun tetap akan jadi sahabat aku dunia akhirat.

    erm..

  7. rilek ecah rilek.. ceria selalu, and don’t let things get to you! I know I won’t, I just put on my blurry face and lantak biar la apa nak jadi and apa yang orang lain nak buat or nak kata.. sekian.

  8. ye.. mmg lumrah hidup.. kdgยฒ sy pun rasa camtu.. pastu benda tu hilang tetiba, pastu dtg balik, ilang balik, dtg, ilang.. hehehe.. u know what i mean..๐Ÿ˜‰ itu adalah life’s flow.. hehehe..
    amboii.. senangnya sy berckp..๐Ÿ˜›

  9. elo ecah..

    betul la kot kata abang engkau tuh.. sense of ownership when people get too close..

    I’ve experience that so many time.. sampai kecik-kecik ati kalu kita kuar ngan kawan-kawan lain.. dari sekolah rendah sampai laa dah keje nih..aku asyik jupe orang2 macam ni..

    maybe they just cant accept the fact that people hv their own life..
    in a harsh way..” get a life dear..” tapi mesti tak sampai ati nak cakap macam tu..

    ntah laa ecah .. a dearest friend once said..”susah jaga ati orang..jaga ati sendiri dah laa”

    as long as u are happy .. that is what matter the most.. no matter what..
    even if it has a great risk.. as long as u r happy with it.. the pain after that will just make it even sweeter.perhaps..

    may god bless you ..

  10. hmm…berat gak tu nolee… kadang2 tak best kalau orang lain tengah sedih and kita lak tengah happy…bukan tak ingat..tapi kena consider jugak kan orang di sekeliling kita…

    betul tu..susah nak jaga hati semua orang…kadang2 benda yang kita rasa tak jejas pun, kat orang lain pulak rasa macam terjejas teruk gile…

    susah kan…tapi tulah…hidup…..kadang kita sedih, orang lain hepi…kadang kita hepi orang lain sedih lak…

    kadang bukan kita tak nak pon rasa cgitu, tapi sedikit2 terasa jugak. entahlah.

  11. meme berat kakloh pon..

    kadang2 sedih memikirkan.. the once treasured frienship can simply fall apart just because of it..

    a friend are suppose to be happy when we are happy and turut sama merasa bila kita sedih.. tapi .. ntah laa..

    aku nak bg nasihat pun.. aku tak reti coz aku just ignore it which is not a good solution. I was so tired of all this. malas nak layan dah.. aku rasa aku dah jadi evil and jahat.. muahahahaha…

    zaman sekolah-sekolah dulu aku buat baik lagi.. pujuk.. segala…
    tapi sekarang ni malas dah..

    another dearest friend also once said “ala nanti mati ..kubur kita asing-asing”
    which i consider rather selfish and evil.. hehe..

    tapi.. sabar pun ada limit gak..
    anyway cah i know u will get over it..
    ko kan positive.. sabar.. tengok ko layan orang merajuk pun jadilah..memang penyabar sungguh ko ni..
    kalu aku.. huh buang karan..jahat kan?..
    noli mmg jahat.. aku tau..

    entahlaa..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s