Merajuk?

Kring kring kring….

Hello?

Hello..Cacah…awak ada makanan tak? Saya lapar…

Owh…kuar la lunch!

Mana bleh kua masa ni, baru kul 12.30 pm…

Ah…turun a…saya ada donut…

Ermm…donut? Okaylah…jap lagi saya turun…

5 minit kemudian…(ke tak sampai 5 minit lepas tu..)

Awak pesal sombong sangat 4-5 hari ni…

Hmm…mana ada..biasa jer…

Lepas makan dia kua…

Ermm..cenggitulah..carik saya masa lapar jer, masa sedih jer…masa suka tak ingat pun…

(Saya merajuk…)

Dia pusing balik. Tengok saya agaknya.

Awak bercakap tak tengok saya pun. Kenapa?

Saya diam jer. Biar dia rasa.

Ermm…teruk pulak bila difikirkan. Kenapa saya marah sangat ngan dia?

Padahal, saya orang first yang dia share pasal dia punya promotion. Tu kan masa dia gembira.

Okaylah…saya mintak maaf eh awak. Tak tahu pesal emo jer tadi.Kalau awak faham saya, awak tahulah…

Awak fikirlah (kalau nak) mana tahu awak ada buat saya terasa ke apa ke…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

27 thoughts on “Merajuk?”

  1. Wow,mcm tgh baca cerpen plak!
    Suka.. sukaaa.. sukaaaanya saya masuk blog ni.

    erk,maaf..! sudah jd tabiat sy kasi komen tak munasabah ngn entri๐Ÿ˜€

  2. ari ni wordpress mmg sengal sket..pagi tadik pun saya cam kalut dan terpinga2 bila bukak wordpress..

    ingatkan salah setting..

  3. bkn arini.. smlm lg wp jd bhs melayu. pas blk dr blog k.nana smlm, tetibe tgk bhs tuka.. ingatkn sbb ape laa.. tp kalo semua blog sama cam saya, konpom la wp yg wat hal.. huhu

    p/s-tgk ni kak echah.. dlm nk g klas pn, ramaยฒ ni sempat terbang ke blog akak, tau. huhuhu

  4. chah, marahkan jer.. biar dia paham sikit. sesetengah orang ni, mudah sangat take for granted.

    tapi… kalau dah s@yang tu, layankan jer, ahaks!

    ida? lama2 reti camne nk layan dan camne mintak dilayan balik. yg penting semua pihak kena pandai ambil peranan masing2. psikologi pun kena amik kira, tabiat manusia pun ada dalam equation pertimbangan.

    ni kita je jadik mentimun.. dia lapar? dia sakit? dia tension? dia marah? dia happy? memang saya harap saya dapat kongsi seme tu dengan encik teddy bear, tapi, segala-galanya biarlah adil. dua2 pihak saling sumbang dan disumbangkan -> tapi jgn berkelakuan sumbang, tau๐Ÿ˜‰

    rindu echah! ida dah pindah masuk umah baru semalam. blok 5a, presint 9. blehlah chah nk melawan kawasan bila dah settle jadi rumah nanti๐Ÿ™‚

  5. ixora,
    ko igt, lepas balik dr blog akak, ko nye setting jadik gila ke??
    ahhahaha..

    akak pulak igt, akak nye setting yg dah sewel..
    puas akak kuar masuk..kuar masuk wp ni hari ni..

    hahahaha…

  6. shida, okay nanti datanglah jenguk jiji ek..
    kak nana dan abang, huhu sabar je lah dengan keadaan wp..selama ni dia elok jer..ari ni bagi lah peluang dia nak buat hal…dia pun penat gowk…

  7. ahaha.. ingat cmtu la kak nana. manatau terkena tempias setting blog akak ke.. kih3..

    ** hai kpd tuan pnya blog yg anggun ini. hehee.

  8. akak mengaku..akak pun kuat merajuk..
    lagik2 dgn org yg rapat dgn kita..

    tapi selalu nya, akak yg akan reda cepat..

  9. ahah..betul tu kak nana…merajuk ngn orang yang rapat ngn kita je lah…merajuk ngn orang yang tak rapat buat apa…bukan dia tahu pon…

    owh, anyway, ada kawan saya tengah merajuk ngn saya agaknya, tak pun marah giler kat saya…ermmm takpelah…asal dia happy sudahlah…

  10. ahah, tapi kalau orang merajuk ngn kita, dan kita dah mintak maaf, tapi dia tak nak layan gak, rasanya bukan salah kita lagi kan…salah tu still lagi kita yang salah, tapi kalau da minta maaf tapi dia tak nak maaf, apa nak buatkan? tunggu je lah dia redha sendiri.

    hmmm…malcolm in the middle sungguh rasanya. huhu๐Ÿ˜ฆ

  11. kalo dia still merajuk, biar je la..sampai jiwa dia dah sejuk…

    malcolm? comey sungguh malcolm tu..

  12. saya pun suka merajuk.. tp, org lain blur or buatยฒ blur kalu sy merajuk.. hahaha.. last2 saya sendiri yg akan pujuk diri sendiri..๐Ÿ˜€

  13. yer…akak pun selalu kena pujuk diri sendiri..

    huhu…semlm akak baru buat xtvt ni..memujuk diri sendiri,…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s