Bila Senior bercerita…

Senior saya yang saya respek, telah naik 48 ke moe. Saya panggil dia Jeg (sapa kenal dia senyap jelah) je… Kawan2 kat moe kena panggil dia Encik la tapi…Jeg merupakan senior saya di RSD tapi dia posted di state. Jarang jumpa tapi kalau jumpa okay jer…Tak macam KPSU PK lain2 senior, even duk bawah satu bumbung tapi tegur jarang2 sekali…Yelah, sepatutnya saya la yang tegur dulu. Heheh๐Ÿ™‚

Jeg cerita dengan semangat pasal dia report duty di moe , semasa saya terikut dia mengular ke mamak Al Nazmaju Isnin lepas…

Alah silap lah aku pergi2 terus speaking. Sekali dia tempatkan aku di Bahagian Perhubungan Antarabangsa. Dia siap bagitau lagi kat aku yang disebabkan aku speaking, terus kena post di BPA. Hampeh. Bla bla blah… Tergelak saya.

Dak Ecah…aku rasa jiwa aku tak sesuai la nak posting di M*inistry, aku selesa di department jer… Tergelak lagi saya.

Rilek a Jeg…kat RSD mana ada tempat kosong lagi…

Hmmm…Aku harap re-org nanti adalah tempat untuk aku.

Kalau ada pon, bukan senang nak masuk balik.

Ah, boleh jer. Kalau ada aku nak masuk RSD balik.

Hmm…takpe lah Jeg, nanti ko kerja sampai J*c, ko kembali lah, jadi DG di RSD. Ahah.

Cet, berangan la ko…

Ahah, Jeg, Jeg…Anyway, I wish u best of luck lah di tempat baru. Have fun. Sure ko banyak travel. Dahlah bujang sekejap sekarang, wife di state lagi. Yak a au!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

15 thoughts on “Bila Senior bercerita…”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s