Hi! Hi!

Hei! Lamanya echah tak update! Banyak sangat nak cerita!

Exam!!! (12-13 Dec)

Ok, exam rasanya ok jer. Jawapan echah kalau orang tanya,

how was exam?

exam was okay, the question was okay…but the answers…i don’t know. huhu๐Ÿ˜ฆ

Dua tiga malam sebelum exam tu echah try gak lah nak study sepenuh jiwa, tapi menjelang je jam 11 malam, automatik mata echah kuyu, mengantuk! demit! echah pon dengan tidak rela hati tertidur…heheh. then terjaga, trauma! takut tak sempat habis study… (entah bila entah pernah abis study…) macam tu lah…2-3 malam tu, tidur jap, terjaga jap..sampai pagi…

Hari pertama exam, echah pergi dewan dengan IS, kereta cik sufi my housemate yang sama2 periksa. Kami sangat take for granted sebab kami stay dekat je ngan dewan tu kan. So, kami sampai di dewan tu, 15 minit lagi sebelum start exam. Tak sempat nak bersosial secara rawak dengan adik beradik lain. Duduk pun merata, dah tak ada seat yang berkelompok lagi. Ingat kan bukan free seating. Nasib cik sufi dapat parking depan echah. Leh la sembang2 (macam tak puas sembang di rumah) ngn dia sebelum exam start. hehe.๐Ÿ˜›

Masa lunch, jumpe ngan akak SUK Penang, Kak Aishah Profesional. Dia bawak echah, oren dan fish pergi makan di fudkort baru presint 9. Thanks Kak Aishah menaja makanan tengah hari kami!

Hari kedua, echah gerak dengan jiji ke dewan. Bukan echah drive, tapi kawan echah, maikel skofil yang nak sangat naik jiji.๐Ÿ˜‰ Hari tu jiji dapat ambi pur nya! Thanks ya encik maikel skofil! Kami gerak awal dari rumah, pergi breakfast, then sampai dewan lambat jugak. Duduk pun mengarut. Encik skofil pun hilang, pergi smokok ngan geng2 votos locos.ย  Kali ni, shahsulong kat depan echah. Ngeri gak! Dia dah study mantap sangat! Huh. Tawakal dan pasrah je lah echah…

Makan tengah hari echah bertempat di Restoran Perantau, bersama dengan Wahidi N. dan Encik Skofil dari Votos Locos yang memandu jiji lah. Thanks to Bro Wahidi N kerana menaja makanan tengah hari echah. Rezeki betul dapat jumpe kawan2 yang best nih. Asyik taja makanan jer. Alhamdulillah.

Petang tu echah bawak jiji pergi jumpa lagi seorang bro, encik TM di Mecd. Pergi minum di Warisan. Lama betul tak jumpe dia. Dah 2 minggu lebih. (lama ke?) Maklum orang baru balik outstation di Spain. Mantap!

WordPresser Meet up! (14 Dec)

Ahah…bunyi cam ramai je orang yang terlibat. Sebenarnya hari ni echah lepak2 ngan Kak Nana dan Niza the Buzzybug. Berjam2 lepak dan bersembang! Sangat best!!! Banyak isu hot fm yang dibincangkan bersama. Sebenarnya nak meraikan Niza yang akan mula bekerja (dah mula pun) di Penang hari ni. Gambar echah upload later ek Kak Nana and Niza! Korang sangat best. Rasa cam sejiwwo!!

Malam tu, echah kuar gi boling, ngan Pirate, Nolee dan housemate Pirate yang sedap mata memandang.

Kenduri di Kedah!!! (15 Dec)

Mula-mula macam tak nak pergi, tapi pergi jugak. Dengan En. Exguy dan 2 lagi opismate…gi dengan jiji lah. Wow! Echah drive, dari Kedah ke KL!!! Rasa cam tak percaya pulak. Alhamdulillah selamat sampai!!! On the way pergi, En. Exguy telah memandu Jiji. Pergi kenduri opismate echah di Kulim. (Pic later okay!) Pergi balik hari okay! Dinner di rumah keluarga En.Exguy tu di Alor Star. Sedap!

Movies (16 Dec)

Tengok movies. Movies!!! Movies!!! Menenangkan jiwo tengok Anak Halal dan I am Legend. Review later!

Okay, echah dah nak gerak balik!

Hari ni tak buat kerja pun, ada taklimat penutupan akaun dari pagi sampai petang! Okay lah. Nanti echah edit post ni bagi cantik!

Till here, babai!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

26 thoughts on “Hi! Hi!”

  1. chah,

    kenapa daku masuk dalam ini gambar dengan fakta kurang tepat? :confused:

    ida *kurang studi utk ptk ni. lin yg byk studi. ida pre-occupied dengan kerja2 dunia.

    anyway, thanks for having such a confidence in me๐Ÿ™‚

    wish all of us the best of luck ^0^

  2. insya allah confident..๐Ÿ˜‰ pasal dh rasa dh tak bleh buat pape, malas nk sedih2..

    ida pk satu je, even though target dpt full utk naikkan rate gaji, kalu dapat double 3 pun jadi la.

    kalu sangkut, cuba lagi sampai berjaya. tak luak pun. lagi bertambah ilmu apa! ;p

    chaiyok!

  3. niza, best apa perkataan tu! hahah๐Ÿ˜›

    lepak2 ngn kak nana di kl..yang pasti bukan di terengganu! hehe๐Ÿ˜‰

    kak nana, len kali kita ajak mucs lah…๐Ÿ™‚

  4. mmg best pun ayat tu.. rugi x tau smokok tu masa kat kompeni lama.. kat kompeni lama dulu ramai yg merokok, kalu bos tanya je mana bdk2 tu pi, slalu saya tunjuk isyarat tgn utk org merokok je..๐Ÿ˜› kalu x bleh sy introduce word baru kat bos.. ekeke..

  5. yeah..best nye nk gi KT.. kalo korg (niza n cacah) nak g bebetull..jgn lupa inform saya.. saya pun nak gi gak…

    wah..best nye!!!

  6. selain ke kelantan, sy juga sgt suka ke KT.. hehehe.. byk pantai lawa2.. esp kalu lalu marang tu.. jom nanti kte plan2 ke timur plak..๐Ÿ˜›
    tp, takut sy yg x bleh nak ikut plan.. maklum laa… sy ni dah jd pekerja kilang..

  7. echah, baru je check emel..
    nana, yup, keja time opis, in fact sgt flexible masa.. tp, utk org baru x kan nak flex sgt kan..๐Ÿ˜›

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s