Pindah rumah!

 

0003.jpg

Dua tiga minggu nih, saya rasa sangat tak tentu arah. Despite me smiling, dalam kepala entah apa yang berserabut benar, sampai buat kerja kekadang tak betul. Nasib dapat bs yang best. Sangat memahami. Dan thanks also for the new year, bajet belum masuk, and belanja belum boleh dibuat lagi. So, I am not really busy at this time.

Pindah rumah, yes, ini satu hal. Housemate, checked. Boleh masuk/sekepala, checked. Kawan2 yang dijangka berdekatan, checked. Lori, checked. Kawan nak tolong angkat barang, checked. Cuti nak kemas rumah, TBC. Packing things, TBC. Rumah lama yang nak ditinggalkan, checked. Tapi, RUMAH yang nak disewa, hampeh. Tak ada rumah!!! Itu saya cakap dengan Nolee, koyalah kita!!!

Mula-mula tu macam okay jer, sampai lah semalam, I called the agent to confirm about the house. Sekali dia bagitau rumah tu tak nak disewa. Nak jual!!!

 

cipan.jpg

Kang saya beli baru tahu. Ni meccok tahap cipan nih!!!

Semalam saya dan Nolee berdoa semoga rumah itu tak akan dibeli oleh sesiapa. Hahahahaha!!!

Tambahan dan ingatan kepada diri sendiri : Kalau saya dah fikirkan untuk buat sesuatu, saya kena teruskan, tak boleh ragu-ragu, nanti menyesal. Lepas dah buat sesuatu tu, dah tak boleh menyesal. Okay!

Hari ni Jeg, datang bawak KFC ke office. Terima kasih Jeg, rezeki lebih baik jika dikongsi! Ahaks!๐Ÿ˜‰

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

20 thoughts on “Pindah rumah!”

  1. oo..mau pindah?
    nnt xbleh la amik pic jiji dr pandangan atas, unless echah pindah apartment gak la….

    p/s: garang nye header…

  2. Nak cari rumah atas tanah la…tak payah susah2 nak parking lagi.๐Ÿ˜‰

    Header lampu kat jambatan sempadan pahang ngan selangor. Lebuhraya Pantai Timur. Nice kan…

  3. nape nak pindah weh?
    sbb nak ngelat tanak bayar sewa ek.. haha (gurau)

    aku pun baru bulan lepas pindah rumah sewa baru
    alasan pindah : rumah lama takde stor.. haha

  4. nak pindah sebab semua housemate sekarang pun dah nak pindah. (baca : ada yang dah kawin, ada yang nak kawin…ada yang tak nak duk situ lagi..)

    lagi pun, rumah sekarang ni cam merajuk ajer…dengan sinki yang tersumbat, shower yang rosak. hmmm…

    doakan aku dapat rumah yang best ek!๐Ÿ˜‰

  5. kak nana, lama gila tu. ida lahir umur 1981 apa?!

    em, chah,
    BELI je la. kerja dah ada. kete dah ada. umah la plak.

    hihihi.. jahat giloss.

  6. medcham, ada sekor tu jah. tu yang nak cari rumah atas tanah tu. sene cket nak jaga natang cipan nih.

    ida…slow2 la…one by one…

    exguy, hmmmm takder rezeki la tu…ada masa datang la jenguk kami…encik pun sekarang makan dah tak ajak kami jugak…

    bro yginsaf, terima kasih๐Ÿ™‚

    paris…entah lah brapa harga dia. area kat2 umah pirate tu…

    azam…takpe, saya muda lagi…๐Ÿ˜›

  7. niza:
    ecah nk pindah sbb nk buat sesuatu yg baru utk tahun baru ni..

    niza dah pindah ke penang..
    saya dh bersama juju..
    so ecah nk pindah umah,…

    huhu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s