Merajuk II

Haiii, entahlah. Hari tu dah merajuk.

Saya sms dia :

Hai, jom dinner ngan kami. (me and my staffs) dah lama tak dinner sama2.

Then, he called.

Kat mana?

Kat Jusco Equine. Jom. Belanja kitorang.πŸ™‚

Alah, kat ofis lagi nih..

Takpe, kami tunggu…

Hmmm…takde duit lah. Tak gaji lagi.

Oh, ah ah, kami dah dapat gaji dulu. (sinis sekali saya…, tapi dia jawab..)

Ye ke? (masa ni, dalam hati, hallo….sama2 public service mana dapat gaji awal pulak! hiiii…)

Tak lah. Mana ada.

Erm…saya dah ada janji ngan orang lain lah… (Oh, mula2 kat ofis, then takde duit, last2 dah janji dengan orang lain…mana satu?)

Takpelah.

Lepas tu, saya sms dia balik.

I am not important to you anymore….😦

Then dia jawab apa, tau tak? dia jawab…

Tak lah..I am supposed to say that…

Haik! dia pulak yang merajuk! sakit betul!😦

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

22 thoughts on “Merajuk II”

  1. dia memang mudah merajuk, tapi tidak sedar dan tidak mahu mengaku. tapi entahlah… sebab macam ni lah kami bleh kawan. orang lain pon kadang2 heran macam mana echah leh rilek je ngan dia.πŸ™‚

  2. childish!

    be matured aishah.

    i think u are not supposed to response that way when people rejected your invitation.

    just my 2 cent!

  3. seri pagi..

    cakap senang. tapi dalam berkawan rapat, mudah terguris…

    lebih2 lagi bila the other party always expect us to drop everything whenever they need us. and when we ask for their company, we were treated non-committally.

    saya bercakap dari my personal experince. maybe it doesn’t reflect echah’s. but i honestly think, u have to experience it to be able to really understand.

    thanks for the 2 cent, though. perhaps next time, even after countless times of rejection, i should be more appreciative of the rejection.

    kan?

  4. shahsulong and to all,

    sometimes, when our bestfriend reject our request or invitation, that doesnt mean that he/she think that we are not important to his/her anymore…

    we have to be more understanding because people also need their own time…

    they give us a lots of reason because they dont want to hurt us..

    in friendship, understanding is the most important. tak payah cakap friendship la…. in our life actually.

    but, if there is countless of rejection happened, tuan empunya diri kene faham sendiri la kan.

    experiences? i have a lots.

    just my 2 cent.
    πŸ™‚. have a nice day!

  5. hai seri pagi,
    childish? maybe. but, i response appropriately to those who deserved.
    anyway, takpe. thanks for the 2 cent πŸ™‚

    shida, jangan fikir banyak sangat. go with the flow.

    azhar, hmmm we’ll see. btw, he is just a friend.

  6. just one note before i let things flow.

    understanding is important. honesty is mighty more important.

    reasons. countless reasons given, in the name of not wanting to hurt anyone. yet, if lame reasons are unravelled, agak2 kawan tu terasa dan tersinggung tak?

    be honest in life. at least, u save yourself from racking yr brains off in order to invent more excuses ( read: lies ) instead of telling the truth and be done with it.

    berkata benarlah walaupun ia pahit.

    πŸ™‚

  7. aku setuju dgn seri pagi..
    kadang-kadang kita sayang sgt dgn relationship tu sampai takut nak cakap ‘no’ secara direct dan akan beri alasan yg mcm2..sebab kita tahu kalau kita cakap direct it will hurt…

    tapi dlm kes ko..i have no idea…

  8. oh i got an idea laa..mungkin all 3 of the reasons are true and related..dia di opis dan tanak kuar mkn sebab takde duit, pastu dia dah janji dgn org lain yg bleh blanje dia makan sbb dia takde duit..

    forgive me for my silly guess…..peaCE

  9. i like mamawafiy…
    sungguh berfikiran positif..

    my 2cent..
    sesuaikan keadaan..

    another 2cent..
    orang merajuk ni rugi…

    eh dh 4 cent..itu jer aku mampu.. gaji tak dapat lagi..
    cett.. noli merapu..
    ampun cah..
    πŸ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s