I’d never knew.

I don’t write about everyone. I wrote about people who are close to me. I thought they can take it, if they read it. But I’d never knew that sometimes there’s certain people take it seriously.

Okay, sambung lepas lunch!

Okay dah lunch!

Hmmm…I think I don’t have anything to say anymore. I am sorry if what I posted here hurt your eyes, heart and soul. I’d never meant to do those things.

If you knew me enough, you would knew how much you meant to me, guys. I wrote about you because you are close to my thoughts. Close to my thoughts but sometimes you are so far away, that I don’t even have a chance to say it straight to your face.

I think that’s all.

I am sorry.

For not being sensitive enough.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

27 thoughts on “I’d never knew.”

  1. Kalau org citer pasal kita, maksudnya org tu amik tau pasal kita..

    Kalau dia kutuk kita pun, maksudnya, dia masih nak tahu pasal kita..

    Kalau takde org nak citer pasal kita/ amik tau pasal kita..ntah2 nnt mati pun, org taktau…huhu..

  2. biasala tu..nak puaskan hati sume org bukan senang..puaskan hati majoriti je..and most important of all…kite suka dengan apa yang kite buat tu.

  3. i like fadh’s comment.. susah manusia ni..

    macam kalu kita bancuh kopi.. ada oorang suka.. ada orang cakap pahit..
    ada orang cakap manis.. tapi minum jugak..
    ada jugak yang tak minum pun kopi langsung..
    so lantaklah.. janji kita bancuh sebab kita yang nak minum.. habis cerita..

    /me mengarut lagi di blog ecah..

  4. fadh, macam biasa…hmmm…

    aku bukan suka nak kutuk orang kalau takde hal ngan aku buat apa aku nak cerita pasal orang kan. tapi dah kalau aku terasa dan aku rasa nak tulis biar je lah kan? aku nak bagitau depan2 mana, masa bila…benci betul… (aku bukan marah kan fadh…) haha..jahat giler la pulak rasanya.

    azhar, sadis kan? tapi tulah still lagi orang nak marah2 kat kita. takpelah hak dia lah kan nak marah ngan kita kan? hak kita la kan kita nak updet buat cerita dalam blog kan…
    ahhh aku dah bertambah jahat lagi dan lagi….

    nolee…aku suka ko guna metafora kopi tu…ahahaa nanti kita beli kopi banyak2..tak yah lagi nak melepak di coffee station. aku berjanji aku nak belajar buat kopi c ais biar lebih sedap dari mana2 kedai kopi di malaysia. yak a au! okay ni azam baru aku tahun ni. hahaha

    uuuu…blues giler seyh, esok cuti!!!!

  5. kopi c ais.. yearrrhhh…
    arituh aku bawak member aku…yg citer berempat tuh minum kt situ..
    tapi since they all no caffeinne-addict.. seme minum bese-bese jer..

    aku pun nk try wat lah..kita tgk sapo buat lagi sedap..

    tapi mesti kita nak cakap kita bancuh lagi sedap kan.. tak pun kita cakap bancuhan kita boleh tahan..biarlah.. janji kita bancuh sebab kita nak minum.. yee haa..

    nanti aku author metafora kopi oo kopi..
    bleh jadi macam puisi jem ape mende yg natasha hudson ciplak tuh…
    hehe

  6. mama…tu bergantung pada kawan2 la..takkan aku nak ngaku pulak aku sensitif. itu masuk lif tekan sendiri..errr masuk bakul angkat sendiri…bagai perigi mencari timbo pun ado…

    hehehe nolee..,puisi jelly, jam, peanut butter mengarut natasha tu..tapi maybe dio buat sendiri…dio key orang putih…kalu kita mungkin jadi puisi nasi goreng, jepput, pengat dan siro pise…hahah emo emo emo…

  7. topik chah: kebebasan menulis blog utk memuaskan hati sendiri.

    ida rasa ida nk masuk lif dan tekan butang utk naik sendiri la. memang kalu menulis blog, ida akan tulis apa yg ida rasa pada ketika tu. jujur. biarla orang kata debu cari vacuum cleaner pun, i wrote as honestly as i feel.

    takde niat nk singgung atau sigung orang ke ape. blog tu harta peribadi. cam nolee cakap, kita nk minum kopi, sukati kita la. pahit manis telan sendiri… ada ke kita suruh orang tu datang baca blog kita saje2? tak, kan? dia nk baca sendiri, pastu nk terasa plak!

    uh! evil plak bunyinya😆

    sesekali cruella klua mengomen kat blog echah ;p

    apapun, i believe, kita tak penah berniat nk sigung orang dengan kata-kata kita. dalam realiti, kita sehabis-habis baik jaga walimah. nak membebel sorang2 nanti macam tak betul plak. udahnya, nk lepaskan amarah/ pressure, kita pun mem-blog la.. kalu terasa kat sapa2 tanpa sengaja tu, kita minta maaf. kita sekadar tulis apa yg kita rasa pada masa tu. bila tenang nanti, kita akan adjust persepsi kita jadi lebih baik.

    tanpa sedar, ida telah mem-blog di post echah. silap parking la😀 ada benda tak puas hati sorang JUSA tu. nanti bila ida dah positif sikit, ida tulis. tapi kat blog ida la, bukan kat blog chah.

    hihi.. minggir dulu😉

  8. nak cite yg baik2 je susah la. tp nak buat camnekan, kene la jage hati orang. lain la kes mcm aku, asal tak kene terus sekeh je. kalau tade org menegur sape lagi tak?

    next time kalau nak cite, slambe je buat donno. pastu make sure jgn gune name betul dorg.

  9. “kalo takde org menegur, sape lagi, tak?”

    Ye..betul… kekadang .. kita nak luahkan dengan kata-kata, tak ikhlas jadik nya teguran tu… bila dapat kita ekspresi kan dalam bentuk tulisan, segalanya boleh diluahkan, lebih jujur dan telus..

    Chaiyok, chaiyok Echah!!

  10. ixora, takpe…thanks for visiting…

    ida, hehe, nice one. ada rasional di situ. thanks for understanding.

    noktah hitam, i couldn’t agree more.

    kak nanas, thanks!

    fadh, aku tak marahkan ko lah… ko tak bersalah langsung beb!🙂 aku cuma ulas komen ko sebelum ni, tapi tak pasal2 plak aku teremo di situ. sorry ya!

    kak nanas, rilek, fadh tak bersalah dalam gambar ini.😉

  11. kak nanas…alalaala…

    fadh, ko tidak bersalah! ko jangan nak perasan. tu semua perasaan ko ajer…

    noktahhitam, owh ok.. sama ngn zahack n paruk la ni…..ok kira kalau tak puas hati leh sound direct lah ni…

  12. “dgn fadh ni tak yah amek ati. tak suke terus bagi, nanti die naik lemak. hahaha”

    eddie:
    ya!!! ko mmg betul dan sgt bijak!!!!

    fadh:
    org tak jujur selalu rugi…
    huhu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s