Chasing cars…

traffic-jam.jpg 

Don’t really know what to blog about. I was in Kajang during lunchtime, with usual partner in crime, abangku and zul, tagged along.  We went to banks and lunch. Huu…I hope I don’t have to drive there. Bandar Kajang is one of the busiest town in Malaysia . It’s official!

There were no enough parking spaces. Abangku was close to lose his cool when a sister parked her Kenari behind our car. We waited for almost five minutes dengan hon yang ditekan sekejap2 when we saw she rushed out from an Avon outlet, running. Poor us and the sis too. No, next time please bring an assistant if you wish to park your car as you like behind other’s car (tak kiralah lama ke tak). Menyusahkan orang lain, tau tak.

Bukan setakat menyusahkan orang yang dah parked, tapi turut menyesakkan laluan kereta2 yang sedang bergerak. Sometimes I wonder if they don’t love their car. Please….kalau tak sayang kereta sendiri pun, consider lah pemandu-pemandu lain….

Entahlah.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

10 thoughts on “Chasing cars…”

  1. yes.. mmg sakit hati pegi Kajang… dari early 90s Kajang tu dah sesak.. sampai skang masih sesak… kalu wish to drive there, mmg elok bawak someone laa.. buleh jaga keta if x dpt parking..🙂

  2. yer yer.. abang engkau ni takkan lose temper lagi nnt.. td tu sbb dah lambat.. and pompuan tu buat lambat lagi.. seb baik kete kita td tu kete pinjam.. kalo kete sewa, aku dah reverse je terus….

    sorri chah, sori zul, sori pompuan kenari tak reti bahasa

  3. buzzybug, hmmm…betul tu…

    noktahhitam,kalau kat tempat yang kurang sesak okay lah kan…ni kat kajang nih…aduh…

    abangku, rilek…

    en.azhar, tengah senyum la nih…🙂

  4. err…kalo tak sayang keta, kena consider org lain..(betul…itu la yg terjadik dkt akak skang….benci…sedih…😦 )

  5. aku sampai sekarang tak berani drive kalu nk pi kajang….haha
    harituh sekali jer tu pun tgh malam..n sebab aku dh sesat jalan dari highway kajang nak balik bangi..
    wahaha

  6. kajang? jalan kajang?

    :-”

    hanya orang yang lalu kajang saje mengenal perihal pembangunan jalan-jalan kajang.

    sempit. sesat. not enough parking space.

    anyone care to add more?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s