The First Time

Okay, yesterday Nolee and I went to Jusco Equine (again) to do some grocery shoppings. I planned to cook last night. It was the first time I cooked at the new home (apart from boiling water). I was afraid I lost touch. Luckily, there’s a credit from the eaters. I still can cook, apparently.

The home is my 2nd rental home. When I was staying with the former housemates, they had everything in the kitchen. Just name it. I stepped into the house with clean feet. (cuci kaki). But in the new home, Nolee and I have to prepare everything from nothing (read : I just bought kuali and knives last night, and thanks to Paris for presenting us with the chopping board)

That’s why when friends asked, when are we going to do housewarming, we could only say, please, not until we establish our home (and our budget) Fuh.๐Ÿ™‚

Waited for the neighbours to have dinner, as they only got back from work, one at 10.30pm and the other, I had no idea. We just put some food into tupperwares, let they ate at their house. One of them collected the food only at 12 am.

They work hard, everyday.

Oh yeah. Love day. Happy Love’s Day.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

22 thoughts on “The First Time”

  1. happy love day juga.. semoga hari2 lovey dovey ngan suma org gitu…
    mcm iklan tu… “tiap hari saaayaanng…” hahahahahahahha

  2. memang selalu bagi jiran makanan ke? kalau macam tu…sila lah pindah ke Shah Alam seksyen19. ada satu rumah bujang kat situ, malam2 minum air kosong je.

  3. kak nana…lagu ni ditujukan khas untuk kak nan rasanya..yang tajuk dia everyday i love you tuu…ermm malu lah tegur2 my new pic heheh

    buzzyniza, happy love day…yaaa tiap hari sayang…keskeskes

    shida, pengalaman biasa tu kalu masuk umah baru…berjalan ke ikea? insyaAllah…

    fadh, shah alam? jauhnya…hari2 minum air kosong? ko kena cari orang rumah dah tu fadh…ahaha..๐Ÿ˜›

  4. hahaha…. nak tergelak gue semalam… giler kalah surirumah… kul 10 pun takleh nak rilek2 depan tivi lagi..kuang2..
    sib baik tak termimpi2 main masak masak…

    so cah.. what for today’s menu..?
    aku tgh mencari idea nih..haha

  5. waa…bestnya memasak dirumah
    rumoh aku namo jah ado dapur n tong gas(yg dikidnap dr umah lama)
    tp tok rajing masok lg…kecuali maggi ayam…
    nk beli brg2 dapur kena ada one-off lain ni, budget berlari2 ditepi pantai doh
    to nolee n echah….i feel u sis as in dok umah br….
    jumpe di btn yea!

  6. kak nana, ok jugak tu minum air masak…tapi kalau sesekali dapat minum teh o pun best…

    en.azhar, ni bukan sikit dah duit yang dah kuar nih…nasib tidak tergolong dalam keberhutangan yang serius ajer hehe๐Ÿ™‚

    nolee…malam ni…masak apa eh…kidnap jiran gi pasar!๐Ÿ˜›

    sufi, aku rasa u dah kena start masak lah. persediaan haha. jumpe di btn! rindu ko mu!๐Ÿ˜‰

  7. erk.. pandai masak ek… naik laa saham awak… hahaha…

    p/s: saya x sambut hari love2 ni… baik smbut hari raya korban… lg best… bleh dpt daging free…. lalalaa…

  8. pie, jumpe di ulu sepri…

    palie, saham naik ke? hehe

    fadh, aku doakan kau berjaya. tapi kau jangan langkah bendul. kau kena doakan aku ngn kak nana dulu. hahah

    elvin, happy to u too!

    kak nana, itu ayat2 cover tu

  9. semalam dah reserved kat vic station…tapi the f**king restaurant berlagak sebab ramai orang la kononnya…potong betul. padahal orang dah reserved 3 days in advance! stupid…gua emo!

    boikot vic station!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s