My Favourite Author…

mike-gayles.jpg

He writes really well, I have to share!

I like any novels by Mike Gayle. He’s a man. He is a man. Yet, he writes in both perspectives. I do read many novels from lady writers, yes, they do write from (likely) a man’s perspective, but, I think Mike Gayle is the best author (for me) so far.

I’ve read 2-3 novels from him. The Legendary Girlfriend and His and Hers. Funny, I seldom reread any novels, but I can reread these two novels, at anytime.

The words are good. For guidance. For life. The situation is real, it could happen to anyone.

And now, I am stocked up with four novels from Paris’s current crush favourite author, Mr.Nicholas Spark. I am reading the Message in A Bottle. A bit classic. Suite you, paris. Heheh.๐Ÿ™‚

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

16 thoughts on “My Favourite Author…”

  1. emm..mcm menarik je..

    akak kalo baca buku, akak judge by it’s cover..haha..

  2. kak nana..

    bacalah buku ni…cover dia menarik..cerita pun best! bentuk ayat dia memang tak membosankan…

    afham, nak start baca novel, kena start judge cover dulu lah… heheh๐Ÿ™‚

  3. nana : saya pun sama… saya beli buku tgk cover dulu… ahhahaha…

    echah : buleh la lepas ni saya nak pi carik buku mamat tu plak… mana tau berkenan… sblm ni x penah tau pun ada kewujudan buku2 tu… maybe cover x cukup menarik kot… hehe…

  4. bug, takpe…nanti ada masa carik lah buku nih…

    sally dan en.azhar, mana ada…baru je beli yang 2 tu jer… his and hers dan my legendary girlfriend..

  5. bolehkah saya tumpang promote judith mcnaught dan sophie kinsella jugak? hehe … cachah, nanti bila2 aku rasa dah habes koleksi buku yang aku baca, aku pinjam mike gayle tu pulak ..

  6. paris, sure. i m still trying to read the sparks’s…huiyoo…btw, i dont think u would love the gayle’s as much as i do. you know how our taste is sometimes way too different.๐Ÿ™‚ heheh.

    en_me, baca je..mungkin boleh memuhasabah diri, mengimbau kembali…dilema-dilema yang dihadapi di zaman thirty dulu…

    knizam, yep, local pun tak kurang hebatnya…๐Ÿ˜‰

  7. saya nak promote sidney sheldon boleh? hehehe
    saya suka citerยฒ dia..
    judith mcnaught pun ok.. tapi certain kata wording dia kecik sgt so susah nak baca..
    tapi dah minat baca je..

  8. baguslah echah pun syok membaca novel sekarang. mesti ada pengaruh teman serumah jugak tu, kan?

    banyak membaca tu kunci pengetahuan. apa lagi, bukak la buku utk exam bulan lima ni๐Ÿ™‚

  9. tata, nak promote shidney sheldon ke, bleh jer…saya pun minat jugak kat dia…tapi novel dia tu berat sangat lah…huhu…

    shida, i love to read sejak kecik lagi lah…kalau buku yang untuk exam bulan lima nih, hmmm payah sikit tu… heheh๐Ÿ˜‰

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s