Crazy trip II

Tahun lepas saya dah buat satu crazy trip, ngan Cwan…tahun ni saya buat lagi…

Sabtu lepas (29 Mac 2008) saya gi Terengganu. Ada kenduri skulmate. Khairul Azwa namanya. Hehe. Handsome kut, sebab tu dia kawin dulu. Hehe. Best sebab jumpa ramai kawan2 skulah. Syok giler. Semuanya masih giler2 lagi. tapi ada yang dah berkomitmen tinggi, dah tak bley lepak lama2 ngan kitorang. Huhu…

Kali ni saya dan kawan2 naik jiji. Pertama kali saya drive jiji sorang2 melalui Jalan Ampang yang ganas itu. Alhamdulillah di pag sabtu itu kereta tak banyak sangat. Cepat jugak saya sampai di Jelatek, ambil Eka then gerak ke Gombak ambil Cwan dan Ija. Hmm best sungguh dapat bersembang2 dengan diorang. Kul 8.40 am kami gerak.

Kami sampai di Setiu dalam kul 2 lebih. Pantas jugak. Jiji memang beraksi lebih Sabtu lepas. Hehe. Tak tau lah kalau kena speedtrap ke apa.😦

Jumpa ramai sangat kawan2. Pastu Ija mengada2 nak gi pantai. Mestilah, kalau dah sampai Terengganu mesti nak jugak lepak pantai, even sekejap. Kan?  Kul 5 lebih, kami gerak ke Pantai Penarek, lepak lagi sambil makan goreng2 seafood yang available. Minum pulak air kelapa, memang syok!

Kul 7 kami sambung perjalanan. Nak balik KL lah…Singgah di Masjid Terapung sekejap. Then lepak ngan Jugah, Mank dan Yellow di Kemaman. Dinner situ. Dinner pun pukul 11 pm dah. Then sambung perjalanan balik ke KL. Kul 3 pagi sampai KL. Macam penat. Saya sampai di rumah no.30 pada pukul 4 pagi. Uhu…memang penat. Tapi syok! Terima kasih kepada kawan2 yang sudi melayan kepala otak gile2 saya dan Cwan…

Bak kata Eka, I don’t dare to do this…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

10 thoughts on “Crazy trip II”

  1. wow besh nyer dapat jenjalan..
    kiter pun jenjalan jugak..
    tapi jenjalan gi seminar..
    waaahhhhh…😦😦😦

  2. salute aku… gi balik satu hari… haha

    punya lah aku tunggu sampai kul satu pagi.. pahtuh bajet mung tido umoh saing mung doh.. mugo tgh male.. sekali bgn pagi ado rupanya .. isk isk.. berani sungguh..

  3. t.a.t.a, best..paling syok sekali dapat keeping in touch ngn kawan2 skulah tu…terbaik!

    shida, it was quite a last minute gaok..dok dan nok mikir gapo pon…huhu

    en_me, hmmm lain kali nak gi tempat lain pullowk…

    syharilkadir, sama2…lain kali jenguk lah lagi

    nolee, owh..mu tunggu aku balik ke? huhu terharunya… tak leh dah nak tidur umah orang lonih…rindu ke rumah sendiri…hehe…🙂

  4. eh…aku pn balik teganu gop mase tuh…
    rindu ore sblh chah?…ptt laa kol 4 pg pn sanggup balik….hehehe…peace!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s