Busy hari ni…

Kring…kring….

Me : Hello?
Boss : Awak kat bawah lagi? (still dept. lama lagi)
Me : Ye… (takut2)
Boss : Bila awak nak naik? sepatutnya bila awak naik?
Me : Semalam. Tapi ada kerja lagi kat sini. Petang nanti saya naik.

Boss saya terus letak tipon. He’s not actually the boss, but he’s the one who managed things that I should be doing soon.  Hmmm…Mungkin dia dah tak sabar nak hand over kerja2 kat saya. Yelah, dia pun busy. Tapi tak sedap hatilah kan bila kena panggil sampai macam tu. Nak naik dept. baru pun cam sedeyh jer. Huhu…

Pagi tadi saya meeting di RSD. First2 sekali saya kena present bajet, sebab Jumaat ni ada meeting ngan treasury…Huhu…Boss yang kool pulak takder. Saya present la sorang2 kena soal jawab ngan BB tadi. Huh. Nasib lah BB pun dah jadi kool. Ada gak lah aksi berlari2 dari bilik meeting ke office saya sebab tertinggal facts dan lampiran. Hampeh betul. Nasib pengganti saya, en. taufik ada untuk menolong saya catit minit. Hehe.

Petang tadi lepas balik lunch, baru je duduk, tipon bunyi lagi, bakal boss kat atas mintak naik atas pulak, ada meeting kul 2.30. Meeting hand over kerja la…Sampai pukul lima jugak meeting tu. Esok saya da nak kena terus ke pejabat baru. Hmmm…Okay jer kut. Kawan2 pun macam best jer. Hehe.

Busy gak, terkejar-kejar lagi. Banyak benda nak kena setel. Weekend ni macam nak kena datang kemas office nih, nak bagi en.taufik duduk dengan selesa. Hehe.

Hmm…doakan saya ek. BB dan boss yang kool pun macam sedeyh je nak lepaskan saya pergi. Nak buat macam mana… kayesyu lagi berkuasa di Kementerian. Kan?

So, guys, wish me luck! Bye. Nak gi makan sate ngan Khai, Taufik, Syafik, Nolee, Fahmi…dan mungkin ada lagi kawan2 lain…Fish, Oren, Paris, hope to see you there too.

Oh yea, semalam had a nice late tea tea with taz, rafifqa, khai, ellya and yusna…heh.😉

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

5 thoughts on “Busy hari ni…”

  1. echah : saya pun bz this week… sori for not commenting kat your blog ye… hehe… have fun kat opis baru…😉

  2. sangat sorry cacha … semalam sangat penat tak dapat nak join korang .. lain kali la … semalam bahu aku hampir cramp sebab duduk membaca (not) je kat meja yang sangat besar tu .. fufufufu…

  3. t.a.t.a, memang amat buzy namun kuyakin kebizian ini akan berkurang dan hidupku akan kembali stabil. yeah yeah!

    paris, it’s ok…rehatlah puas2…berkhidmat untuk negara!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s