Percaya tak?

Percaya tak..saya dan kawan2 saya (oren, nolee, fish, paris, taz, pirates, medcham, sally, faruq dan semua2lah…) pernah buat semua benda nih? hehe…gila ganas kitorang kan…🙂

tentera.jpg
 argh! medic! medic!
tentera-2.jpg
 bomb! bomb! take cover!
 tentera-3.jpg
lepas abis aktiviti yang dinamakan battle innoculation nih, saya memang menangis seyh. penat. luka, cedera. dan rasa cam tak percaya saya boleh buat benda nih. chaiyok lah cacah!
saya percaya kawan kita si dia nih pun akan menempuhi pengalaman macam nih!

p/s : pesal ek, minggu nih banyak entri tribute to tentera? hehe😛

p/s : thanks to rizalzaidi for posting these priceless photos on portal!🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

21 thoughts on “Percaya tak?”

  1. I thouroughly enjoyed the tentera modul. antara 5 modul luar tu, kalau diberi pilihan untuk buat lagi sekali salah satu, I’d choose tentera, without a doubt.

  2. betul…modul tentera lagi byk mende belajar…
    walau pun hari pertama dah muntah ijau..

    masa b.i ni lah merasa tapak kasut member kat muka ai.. hahaha
    terlebih laju crawling.. kui kui..
    alhamdulillah.. aku takde luka-luka lak cacah..
    gerun gak tengok siku member bukan setakat calar dah..
    anyway.. sekarang ni..everything has turn out as the sweetest memories…
    bile dikenang2 tersenyum aje..

  3. rizal, kitanye ketua platun kan. dia mmg ketua yg best.
    igt lagi rizal melaung sambil berkawat “hari ni hari ape?”
    nak sedapkan hati semua org sekejap je masa kat tentera.
    kitanye platun dua kali kene buat BI kan. monkey rack… 100++ kali pumping, erm. nostalgia betul.

  4. echah, ur entry pasal tentera ni somehow buat i sengih sesorang…
    hahaks…
    tapi takpe, biar ai simpan sendirik sendirik aja…

    *cloud 9

  5. dont forget bout squat jump dkt 100X sbb ada member tak reti kontrol *tut*, pegi *tut* tanpa bagitau sesapa n masuk baris jalan belengang cam itik pulang petang tanpa ada rasa bersalah

    tapi aku dh tak marah kat beliau dh…tp masa tu rasa nk tumbuk je

  6. nak tulon jawab kat buzzybug buleh..

    kiterang pakai m16 masa tuh.. pikul ke sana ke mari..
    berat die dalam 2 kg kalu tak silap lah..
    best!!

  7. en_me, rambo buat entah betul entah tidak..kitorang buat betul2 tau…

    faruq! yeah! tok sidang yang best! hidup paruk…tapi seriusly setiap kali kau kena pumping sebab budak2 buat hal aku rasa cam nak nanges seyh!

    nolee…ahaha aku hari pertama dah muntah dan calar balar…siku aku cedera teruk betul..sampai sekarang berparut…

    shida, ahah…😉

    oren, ah ah…rizal memang ketua platun yang best…kau pulak teammate yang best!

    yamin, itu aku pun geram masa tuh. dia bleyh lepak je kan masuk barisan…tapi takpelah…

    niza…pegang senapang betul lah! kena lap, kena cuci…berat! siap tidur ngn M16 lagi tau! huhu

    t.a.t.a gila2 pun best!

    nolee…timo kasih tulon jawab!😉

  8. haha ecah tak perlu pun ko nangis pasai aku kena pumping. aku rilek je. except masa satu sidang kena pumping dekat 100 kali tu, aku rasa x guna betul sebab x ingat nama driver bas! huhu..

    Mr. Bilik Sebelah, join la the PTD service. karang kena la buat benda ni. hehehe..

    btw ecah, I’m back!

  9. kak nana, orait! nanti echah betulkan!

    zahack, coming! tapi of course lah cacah curik gmbar yang abang tepek di portal…tunggu…bz cket lenih…

    mr.b.s, en.farqy dah jawab pon…joinlah PTD service…u’ll be experiencing this, bomba and police modules. best!

    faruqy…welcome back bro!

  10. waa…terkenang masa lalu btol
    masa nilaa kita bleh merasa air lumpur yg kena bom tu…
    siku aku pn smpai skang masih berparut…dan huduh!
    mcm tak pecaya je kita semua selamat pas kena bom dan dihujani peluru hidup kan?…hmmm

  11. sufi..samalah kita…lumpur naik ke muka tu…yes, peluru hidup..tu yang kena membongkok dan meniarap sepanjang masa tu…huhu…lepas tu kena berendam dalam air lumpur pulak…hmmm, siku ku jua berparut sampai sekarang…

    nolee..yes…betul tu…bumi rasa bergegar seyh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s