cRAZY tRIP III

Huargh! Just came back to work again after a week away from the office environment. What do you expect. Rasa cam semua orang tak nak kawan dengan saya sebab saya lesap dari opis lama giler. Gi kuantan then gi penang pulak! Jeles la tu! Hehe.๐Ÿ˜†

Oh Penang! I called it a mysterious break. Why? because I’d never thought of it, (of going there last week) it just crossed my mind, that, maybe I should go to Penang. I was glad I went there because of course I’ve had so much fun with buzzybug. Hehe. Thanks so much to niza.

I boarded on the late afternoon bus from pudu and reached sg.nibong bus terminal at 10pm, (maybe). Niza fetched me then we went to Subaidah (she never went there, that’s why she’s so excited to take me there hehe). Subaidah is one of many many famous mamak eatery in Penang. It was late so we had supper there. I makan roti sardin (sedap) dan niza makan cheese nan (dia makan habis…)๐Ÿ˜†

Oh yeay, ada kemalangan dekat2 bukit gantang. 5 buah kereta dan sebuah bas. Langgar bumper to bumper. Kiranya bas tu penyelamat lah sebab dia serong ke kanan, so kereta yang datang dengan lajunya akan aware bahawa di depan mereka ada accident. Dah lah ujan, gelap. Kesian pulak.

Sabtu, 19 April 2008

Kami keluar rumah selepas breakfast. Then kami gi Penang Hill (Bukit Bendera) Niza gayat rupanya. First time pergi sana, terbayang2 pula scene dalam cerita Ali Setan yang masa tren diorang berselisih tu. Heheh. Then gi toy museum. Best lah kat toy museum. Niza excited lebih mengalahkan saya. Heheh. Ada patung pirate yang sebijik macam Johny Depp. (saya tak amik gambar pon, tunggu niza lah letak gambar eh๐Ÿ˜† ) Pastu kitorang tiru patung punya style masa amik gambar. Tiru spidey, superman, indiana jones…. Best. Unleashed our inner (and outer) child.๐Ÿ˜†

Pastu gi Pantai. Basah seluar jeans. Saya dah cakap licin tapi ada sorang budak degil tu nak tangkap gambar ketam. Kan dah basah. Dahlah tak bawak seluar spare. Hehe. Tak kisahlah. Yang penting, dapat jugak main2 air pantai, dan dapat berjemur di pantai yang indah itu. Haha. Best, best, best.

Lepas solat di Masjid Terapung kat Feringhi, kami gi melepak di Padang Kota. Buat apa? Makan lah! Best. Giler banyak makan! (niza) hehe. Lepas makan, makan. Order makanan macam 5 orang nak makan! Padahal 2 orang yang slim jer (niza lah) hehe… Kami makan mee udang, kerang bakar, pasembur, ais kacang dan laici kang. Then gi pasar chow rastar (tak sure betul tak eja) beli jeruk dan bam pala. (tak beli banyak pon) hehe. Tak plan kan.

Lepas tu kami gerak ke Plaza Gurney. Pusing2. Lepak makan waffle dan minum. (Makan lagi…haha) Lepas tu kami g Pasar Malam kat Feringhi. Syok! Tapi saya takder nafsu nak bersoping sangat. Beli lah beberapa ketul cd dan dvd tapi tu pun orang pesankan…Hehe. Tapi best lah! Best.

Malas nak cerita lagi. Kami balik umah kul 1 pagi. Giler teruk berjalan sakan. Kesian niza penat jadi driver.

Ahad, saya naik bas kul 10.30 pagi balik KL.

Isnin, saya kerja. Hehe.๐Ÿ˜‰

Oh yeah, rumusan.

i. niza makan banyak!

ii. niza drive laju tapi mantap! (tabik!)

iii. ada 3 kereta plat PHN menunjukkan sikap pelik (dan agak merbahaya) semasa pemanduan di jalan2 sekitar penang.

iv. niza kuat gelak (saya pun sama jer) haha

v. niza memang baik dan best!

Thanks niza. Jangan serik menerima lawatan sambil belajar dari saya lagi next time ek! Haha.

p/s : gambar? mintak ngn niza. Haha.๐Ÿ˜†

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

31 thoughts on “cRAZY tRIP III”

  1. hahaha….giler la..ingatkan aku je yg suka buat lawatan ‘misteri’ dan mengejut tanpa plan neh…rupanya kau lagi teruk ek…siap basah2 seluar jeans ek…nasib baik tak soping seluar baru kalau tak memang totally giler lah…hahaha terhibur baca post yg ni…best..

  2. wahahahahha… byknya nama Niza… sapa Niza tuh??๐Ÿ˜›
    errmmm… sapa la budak degil tu ek?? kenapa dia degil sangat??

    Oh yeah, rumusan.
    rumusan dalam rumusan

    i. niza makan banyak!
    jangan disangka orang kurus & kecik tak banyak makan!

    ii. niza drive laju tapi mantap! (tabik!)
    owhhh… nak survive di penang kena drive camtu! nasib baik keta kecik! senang nak cilok2..๐Ÿ˜›

    iii. ada 3 kereta plat PHN menunjukkan sikap pelik (dan agak merbahaya) semasa pemanduan di jalan2 sekitar penang.
    yeah!! buat la sikap pelik, mmg nak kena hon la keta itu…๐Ÿ˜›

    iv. niza kuat gelak (saya pun sama jer) haha
    patut la saya tak pandai2 dari dulu sampai skang, ilmu byk ilang sbb gelak je rupanya…๐Ÿ˜›

    v. niza memang baik dan best!
    yang ini memang saya tau dari dulu lagi~ hahahaha…

    saya nak post gambar echah jadi superman lah!! hahahaha…

  3. hehe…mama/sally, glad to see you today. terima kasih melayan perangai giler2 aku.

    buzzybug, hoho. oh, buat rumusan lagi eh. letak lah gmbar echah jadi superman tu. haha. budak yang degil tu, ada iras2 niza la muka dia.

    p/s : kak nana cuti lagi ke?

  4. echah : oh eh? ada iras muka saya ek?? iskk… anak sapa la tuh!!๐Ÿ˜›

    nana cuti la kot… x pun dia pi kursus…

  5. echah : no problem… mai je laa… mai makan durian plak… nampak kan durian dah penuh atas pokok tuh? hehehe…

  6. Oh yeah, rumusan.
    rumusan dalam rumusan

    Penutup rumusan, oleh org yang tak join the crazee trip..

    **********************************************************

    i. niza makan banyak!
    jangan disangka orang kurus & kecik tak banyak makan!

    owh,..aritu dia berlakon tak byk mkn di burger king,…

    ii. niza drive laju tapi mantap! (tabik!)

    owhhhโ€ฆ nak survive di penang kena drive camtu! nasib baik keta kecik! senang nak cilok2..

    saya percaya je, semua pemandu kereta kecik suka cilok2..so senang bwk laju-laju..(kecuali saya)

    iii. ada 3 kereta plat PHN menunjukkan sikap pelik (dan agak merbahaya) semasa pemanduan di jalan2 sekitar penang.
    yeah!! buat la sikap pelik, mmg nak kena hon la keta ituโ€ฆ

    Hon je kuat-kuat..

    iv. niza kuat gelak (saya pun sama jer) haha
    patut la saya tak pandai2 dari dulu sampai skang, ilmu byk ilang sbb gelak je rupanyaโ€ฆ

    Patut la saya dengar niza gelak-gelak tanpa henti masa called saya dari Penang yang pada firasat saya hanya untuk membuatkan saya jeles dengan pemergian ulung echah ke Penang

    v. niza memang baik dan best!
    yang ini memang saya tau dari dulu lagi~ hahahahaโ€ฆ

    Saya sokong…

  7. nana : hahahaha… penutup segala rumusan… i bought u sumthing, sila claim kat echah!๐Ÿ˜›

    masa kat burger king tuh, saya bukan berlakon… mmg tak larat nak makan dah… saya kan dah makan pizza b4 that… lagi pun, saya segan la 1st time jumpa korang… hahahahaha…

  8. oren, oh…selamat menuju ke utara…

    en_me, ahah…kena hujan masa jam 12.00 am sumthing…memang sejuk terketar…

    kak nana…terima kasih buat rumusan…

    niza, ahah…segan? hehe…yolah tu…๐Ÿ˜†

  9. echah,
    next time kalau gi penang lg roger la i
    i nk p penang gak….

    bestnye lepak tepi pantai and borong dvd.

    p/s: my happiness is there!

  10. besh nya hidup anda memasing. boleh jalan ke sana sini…
    cam saya ni cuma leh jln ke depan dan blkg rumah dan ofis saja.
    huhuhu

  11. buzzy, yelah…masa tu niza senyap jer…echah ngn kak nana je yang sembang lebih, hehe.

    t.a.t.a, kenapa pulak tata tabley jalan2 lebih dari kawasan yang disebutkan di atas? janganlah sedey2 ye… nanti2 dapatla jalan2 jauh2….have fun…

  12. oooo… haaa… jgn ingat lebey2… saya kan dulu mmg mcm x brp nak ‘happy’, so jumpa org pun mcm x brp nak byk ckp laa…๐Ÿ˜› skang ni saya happy, so, kalu jumpa orang akan jadi byk ckp…๐Ÿ˜›

  13. Hello,
    kalau mahu melawat kat bandung – jakarta atau Bukittinggi – padang, sila hubungi :
    PT., MUHIBBAH MULIA WISATA Tour & Travel

    JL. Urip Sunoharjo No,.3 Bukittinggi – Sumatera Barat
    Telp. + 62752 32999
    E mail/YM : muhibbahbkt@yahoo.com
    Mobile ; +6281363408670

  14. tak nk la, encik roni,
    tuan presiden persatuan kami, g sana, kena pau dengan pak supir.

    hihihi…

  15. kena pau, karna tak booking kami, booking kami harga pun bisa negotiable, itu lah kalau driver taksi macam tu, maka musti hati hati

  16. pak roni, kami mau gi bandung nanti bulan februari. nanti aku email details dan plan perjalanan kami. bisa?
    harap harap kamu bisa bagi kami diskaun terbaik punya.
    nanti aku email kamu. okeh?

  17. hihi. tahun depan tahun melawat bandung ke cah?

    pak roni, nnt jaga kwn saya baik2. jgn pau beliau, ok?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s