Adaptation.

Hari ni saya sangat menjaga masa saya. Haha. Alhamdulillah hari ni saya tak masuk lambat meeting. Tak macam hari Jumaat lepas (11 April), saya masuk meeting lewat setengah jam. Sebab; saya tak tahu ada meeting. (Tahu, pitidi tabley guna alasan tu) Tapi betul, saya tak dapat email atau memo pasal meeting itu. Lagi pulak saya terlebih lama rehat di surau selepas Zohor. (Jumaat kan…😆 )

Hari Rabu sebelum tu pulak (9 April) saya tak masuk meeting dan terlepas sesi presentation (yang ala2 pengucapan awam masa dipiyeay, cuma presentation ni ada power point lagi…) Heheh. Minggu pertama saya di emotie memang agak sangap. Dengan takde talipon line dan internet. Memang sangap. Sampai saya jadi bengap.

Lunch tadi saya sempat bersoping bersama2 sally kat d8. d8 tu cuma sejengkal je dengan d5 (ukur dari tingkap dekat aras 5 tempat tunggu lif, heheh) tapi, Ya Allah saya telah bersoping dengan jayanya. (Gaji belum dapat…huhu) Oh! Patutla tapak tangan belah kiri duk gatal dari semalam lagi. Nak bersoping rupanya. Hesh!

Lunch saya pulak ditaja oleh rsd sebab ada meeting sebelum lunch tadi. Kawan2 kat sana ajak saya makan sama2. Alhamdulillah.

Oh yeah. Hari ni ialah earth day! Saya dapat tahu dari niza ari tu. Sebab dia siap beli baju baru berwarna hijau sebab nak pakai ari ni. Well, saya pun pakai baju kurung berwarna hijau! Hehe.

Hmm…bosannya. Nak balik awal lah ari ni. Tiadakah sesi melepak hari ini kawan2?🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

9 thoughts on “Adaptation.”

  1. oh! i dunno the real date of earth day.. it’s just that, we ‘celebrate’ it today…😛 baju beli hari tu besar la echah… saya patut amik M je… tu la… malas nak pi try! amik padan muka diri sendiri!

  2. kawan2…earth day bukan hari ni jer…minggu ni kan satu minggu earth week.

    buzzybug…haha..takpelah kalau baju besar bleh simpan lama2 sket…mana tau nanti someday niza jadi gemuk skit…(macam echah)

    saffa…concern tak semestinya tulis kat blog kan…

    girl, reddish purplish? okaylah tu…ada kaler2 bungaan…hehe…
    😆

  3. oho seminggu yea..ok la kalu camni esok i pakai baju warna hijau lalalalala…
    btw,ko mmg soping betulla smlm..aku gak takdapat tudung pepel…

  4. echah:
    pic superman yang baru tu (yg pic 1) tak nmpk pun superman gemuk?
    hahaha..(hanya kita-kita yang terlibat je yg paham..)

  5. baju kaler hijau?
    sy suka kaler hijau.
    sy suka kaler pokok.
    sy suka kaler rumput.
    pendek kata sy suka semua kaler di atas.🙂

  6. hmm…tata,saya pun suka baju kaler hijau. ari isnin ari tu saya beli sepasang baju kurung siap, kaler ijau. bila balik rumah baru perasan baju itu hijaunya sangat la terang…huhu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s