Kul brapa mu nak tubek?

*tubek = keluar.

Lunch tadi saya keluar ngan Nolee. My beloved housemate. Nolee dan saya sama2 dalam tempoh penyesuaian dengan persekitaran kerja. Baru bagi saya, tapi Nolee masih di tempat lama. Takde apa, kesimpulannya, sempena 5 hari bekerja, kami rasa nak merehatkan kepala otak sekejap dengan terapi yang amat mudah, iaitu soping.

Saya dan Nolee telah membeli kasut yang comel. Haha. Saya suka sangat. Nolee seems to love her shoes too. Eheh.

“Nolee, aku mintak maaf kalu mu terpengaruh nak beli kasut sebab aku. tapi kasut kita murah je kan. siap ada less 15% lagi. aku sangat puas hati. hehe.”

Tadi saya renew juscocard, dapat beg soping jusco. Tadi saya pun guna lah bag tu. Buat ala2 totebag gitu. Ahah. That bag screams : “Hello, aku lah seorang yang ada jusco card…sila jeles.” Haha.

Memandangkan saya tengah tension saya pun pakai je bag tu sepanjang aktiviti penyopingan saya tadi. Saya percaya tingkah laku saya telah membuatkan saya dipandang sebagai environmental friendly sebab beg itu boleh digunapakai beberapa kali (sehingga koyak) dan boleh dilipat2 masuk dalam handbag!! Yeah! sempena dengan earth week gitu! ahah.

Sekian. Selamat berhujung minggu kawan2. Have fun!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

17 thoughts on “Kul brapa mu nak tubek?”

  1. selamat berweekend. i’m all alone this weekend. osmet suma balik kampung… beg baru hari tu camna? mendapat pujian x?๐Ÿ˜‰

  2. beg baru ecah yg berwarna merah bata itu wahai buzzybug amat maching dgn kasut baru saya ittew.. hahaha..
    sonok juge yer cacah lepas tension begitu.. yg best sbb kite soping time yg sepatutnye kite keje.. hahhahaha(gelak jahat)

    takpola cah..aku pun doh lamo gilor dok sopping kasut.
    senyum2 aku teringat kasut aku…
    siap laa aku nanti bila abang ko tau aku beli kasut ..hermm..๐Ÿ˜€

    kul 6 buleh gerak??

  3. niza, haha beg itu mendapat pujian jugak. dan saya belasah je pakai tiap2 hari tanpa mengira baju yang sesuai dengan kaler beg itu. nasib lah jam tangan saya berwarna merah, kira matching ngn jam pun sudah okay lah.

    t.a.t.a, nasib baik buat pembetulan sendiri…hehe

    nolee, kul 6, aku on saja. so, kita tubek kul 6 lah ni? takpe aku rasa abang aku redha jer melihat kasut yang semanis itu. hehe๐Ÿ˜‰ takpe kalau dia marah, aku tolong coverkan. hehe

  4. nolee : boleh la pinjam beg baru echah utk di match kan ngan kasut baru… hehehe…

    echah : you’re a cool girl~ pakai x match pun still cool gak~๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜Ž saya kan berpengalaman membawa beg besar camtu… haha… saya pakai je hari2… pi keja, pi jalan2… easier for us gak, senang nak sumbat segala mcm benda… hehehe… saya rindu nak pakai high heel~ huhu…

  5. AyUmi, datang lah secara tiba-tiba selalu

    t.a.t.a, buat pembetulan! haip!

    kak nana…soping memang tema hujung minggu echah…๐Ÿ˜‰

    buzzybug, echah = cool.. memang sesuai! ahah๐Ÿ˜†

  6. kak nana cam nak g alamanda je…sape nak bawak saya???? sila angkat hidung…(hehe..)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s