Blues 2nd.

me : mana awak dapat no telefon kawan saya?
him : dia mesej saya.
me : dia mesej awak?dia cakap apa?
him : dia cakap awak sayang saya. awak sayang saya eh?

Pehal ni? Echah echah….

p.s : perlu diberitahu, conversation di atas happened almost five years ago. but then, it was easy to let out any thing i was feeling. I thought as time goes by, it’ll be easier to let things out, but it seems the other way around. hmmm…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

42 thoughts on “Blues 2nd.”

  1. haaa.. speechless.
    cam apekah? kalau i kan… cam tetibe je tergelak..
    sweet dan comel jek.

    i penah gak camni, tetibe dapat message; masa tu tengah seminar.

    him : hye, ngantuk ek?
    me : agak la… boring
    him : bila kita nak dating?
    me : bes ke dating?
    him : mmmmm….

    lagi;

    him : u jom amek gambar sama-sama nak?
    me : aaa?

    tp i la salu jwb tahpaper… kesian dia.

    lagi;

    tiap kali lepas assembly, bila i toleh je.. i mesti perasan ada makhluk tengah usha i sambil tersenyum macam kerang….

    and bila i dah tau and kenal that makhluk, lately ni, dia suka nk jalan together2 dgn i gi kelas even he’s not my classmate…

    ntahla. its such an experience before i left this college!

    one month more to go bebeh! pasni, new life.

  2. haha. sama ngn kes ni.

    him : nak dating ke petang nih?
    me : tak nak lah
    him : kenapa?
    me : kalau dating nanti mesti rindu
    him : kalau tak dating, tak rindu?
    me : rindu jugak.😛
    him : eleh. baik gi dating. sama jer.
    me : yolah yolah..
    😛

    memories. priceless!

  3. apesal dialog korang semua gini?

    aku punya :

    me : saya penat. malas nk date.
    him : sama la.
    me & him : …..

    huhuhu. dulu laa.. masa ada bf. sekarang? err.. err..

    aishah : kalau sayang, cakap je la terus. kan senang. hehehe~

  4. faruqy, ni untuk kau gelak2 sambil geleng2 kepala dan menyebut echah echah….aku tau kau kerja teruk…petang2 cgini kena lah gelak sikit…heh

    buzzybug, takpe…tak paham pun…

    AyUmi, ni dialog zaman kanak2 dulu…zaman belajar…haha…masa kerja ni sangat lah lain. benci.

    AyUmi..kena bagitau eh? okay saya bagitau..ahaha…susah lah sekarang nak meluahkan perasaan haha

  5. geli la adeq!!! yuxxxxx…. tapi tika dan saat ini, ko dan hosmet ku sedang bergumbira.. aku lak speechless sebab korang tak balik lagi…

    teh! sombong!!!!

  6. ================
    ================
    NOW AVAILABLE CHRISTIAN MADE IN MALAYSIA!!!
    ================
    ================
    EVERY CHRISTIAN NOW MUST LEARN ARABIC. THE FIRST LESSON IS SAY “ALLAH” AND NOT “GOD”.
    This is because English language not suitable anymore because the original bible is in Arabic.

    Get the full story here: http://ckasih.blogspot.com

  7. jgn jual mahal echah! sayang cakap sayang!

    Girl: Let’s go out!
    NH: You mean like a date?
    Girl: Meeting between you and me-lah
    NH: Thats a date-lah!
    Girl: Ok, then I dont want.
    NH: Aaa?…

    Ape punye pesen la..

  8. NH apsal kan hang ni selalu je ada dialog camtu.. huhu

    echah, betul tu kalau dah sayang cakap je..
    then kalau dia pun ada respon yg ok, so proceed la.. wat pe tunggu lelama lagi kan..
    huhu..

    AyUmi: awak tau kan saya sayang awak… heheheheh🙂

  9. dialog aku plak:

    Him: Pija sayang… nape before this u blocked i? I rindu u la sayang.. u rindu i tak?
    girl: No. I dont. Jangan panggil aku sayang la ‘vavi’.
    Him: I panggil u sayang, u panggil I ‘vavi’?
    girl: YES. Aku geli lah bodoh. Aku nak block ko balik. BYE.

    kesimpulannya, kalau kak echah sebut sayang pada seseorang n dia tak kisah.. meaning ada harapan la tu.. walaupun mungkin 50-50. Tp kalau sebaliknya, itu maksudnya.. he might not feel the same unless dia adalah jackass yang suka play the game. Ini pandangan saya je tau..🙂

    semoga menemui kebahagiaan sejati.. cheers~🙂

  10. aishah, kalau awak beritahu dia awak sayang dia. nanti awak akan tahu dia sayang awak jugak or tak.

    saya pernah beritahu one guy that i think i fall in love with him. but then, he said.. he only treat me as a friend saja. so, i back off.. and kami cuma jadi kawan saja. until today.

    you see, bila kita beritahu. kita akan tahu the exact feeling. kalau dia tak suka, we can just forget. (plus, dah tak buang masa di situ), kalau dia jugak sayang kita.. then ok la. tak perlu simpan-simpan lagi.

    skrg bukan zaman hang tuah or perigi cari timba. sekarang zaman ‘tolong la berterus terang dan jangan cakap tersirat sebab saya tak faham’ hahaha…

    *but sometimes, saya blur jugak bila lelaki luahkan perasaan. sebab selalu ingat diaorang main-main. huhu. my bad*

  11. kak nana dan AyUmi (AyUmi-kenapa huruf besar ada di tengah2 nama awak?😛 )

    okay. okay. doakan saya okay. semoga saya berani. dan semoga saya kuat.🙂 peace. peace. peace. tolong. tolong. semua mengamuk eh.

  12. aishah. you go girl. jangan malu-malu. terus terang. tak salah jadi berani. nanti awak rasa release pastu tau. tapi, fikir masak-masak dulu sebelum nak cakap sayang. karang menyesal, dah tak boleh pusing balik. huhuhu~

    hehehe. (nasihat je tapi kadang-kadang saya pun tak berani buat hahahahahahaha)

  13. sometimes, bila kita berterus terang dan cakap kita sayang seseorang, direct to the point dan takde berselirat lagi, tetiba orang tu senyap je dan tak kata apa-apa. kawan pun tak, benci pun tak, suka pun tak.

    macam mana tu?

    bila kita call, dia tak angkat. bila kita sms, dia buat tak tahu.

    bila dia call, seolah-olah takde apa2 yg berlaku sebelum ni, everything the same aje. as if the fact kita lost contact tu takde makne pada dia. dia pick up the pieces and act if everything normal.

    bila jumpa bersua muka, kata2 bisu sahaja yg mampu dipancarkan dari matanya..

    as if i’m in the Bachelor show, the guy still can’t say what he really feels. suka pun tak, tak suka pun tak.

    i miss having a direct communication. sekarang ni rasa macam bercakap dengan dinding. kadang2 meluat dengan didnding tu, tapi sesekala rindu gila dan tak kisah bercakap sorang-sorang dengan dinding.

    haddoii..

  14. direct echah tp jgn smp buat org tu takut lak. hehheh

    eg:
    him: awak, sy suke awak. awak sudi ke kalo sy nak memperisterikan awak. sy direct je.

    her: [ utk diisi…
    A: yes (read: dah lama sy tgu awak ckp mcm tu),
    B: no (read: giler ape mamat ni. aku tak nak kat ko la),
    C: biar btul awak ni (read: pujuk la sy lagi smp sy ckp yes.. pls…sy pun suka awak gak la),
    D: aaaaa? (read:menakutkan betul la mamat ni) ]

    –>aku yg tgh bengong skang ni. tak start buat keje lagi pg ni. heheh

  15. oren, ermmm now i wonder…did those example given had happened to you? hahaha…

    faruqy, aku dah hapdate…baca petang2 tau. baca sekarang nanti kau kutuk aku masa lunch.🙂 lunch mana ari ni? lama giler tak lunch 2gether-gether…

  16. and lagi satu echah, pompuan ni kan suka pk yg bebukan kan bila kita called dia tak angkat, sms dia tak reply. nasihat sy just think straight ok.

    AyUmi: kan dear kan.. jgn dok pk yg bebukan…

    wei ngok, ko pun sama kan?? hahah cakap org je lebih.
    *cakap kat diri sendiri*

  17. t.a.t.a..hmmm trying to think straightly, always. ..
    t.a.t.a n AyUmi, thanks for all the advices. tetiba je rasa macam seorang adik yang manja sedang mendengar reviews dan advices dari kakak2 yang penyayang dan jelita. ahaha…😆

  18. pirates,
    bukan sombong laa.. busy as a bee…. hehehe…

    shahida punya experiences sangat sama dengan mine. sebijik! sangat sebijik… rasa macam speechless bila baca… sampai terfikir are we facing/date the same person? hahahaha…

    byk sangat la memory… and i akan make sure akan tinggalkan lagi banyak memori kat kawan-kawan i kat kolej ni…. hik2.

  19. teh: haha.. maybe kot.. rasa kelakar pulak bila fikir kadang2.. sukati dia lah!

    hidup mesti terus, kan?

  20. t.a.t.a : kau la suka fikir bukan-bukan bila aku tak reply sms. ape daa..

    aishah : ni kira nasihat untuk masa sekarang dan masa depan la. kami ni dah hidup 27 tahun (haha. tiru ayat NH) – err.. saya la. t.a.t.a tak cukup umur lagi. dia tu nasihat dari pengalaman tu.. hahaha..

  21. teh, memories are made to be cherished. kan? shahida dan shazana…huhu ryhme seyh! tak mungkin you guys are talking about the same guys. okay, maybe they have same attitudes. hehe.

    azhar.alias, ye..boleh saja…

    shahidah…suka hati dia lah. hidup mesti terus lah, apa2 pun…

    AyUmi…terima kasih….
    p/s : t.a.t.a memang selalu pikir bukan2 ke? huhu😆

    faruqy, entah. aku pun tak kenal. sebab tu kena berkenalan. heheh.😆

  22. woh hoho, ada jejaka tampan baru nak berkenalan dengan ecah. tahun depan karang ada la post pasal sms ecah dengan jejaka-yang-dikenali-melalui-blog. hehehe..

  23. eheh! aishah. ya, i pon rasa different guy but same attitude…

    but, everthing is fine nowadays…
    pray for my happiness eh?

    aha?
    jejaka-yang -dikenali-melalui-blog.
    cepat cite!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s