Innocentkah?

Bila : Sabtu lepas
Masa : Entah, lupa
Sape : Ezdwan, yang called saya (melalui telefon fish)

Me : Mesti kau nak bagi aku pinjam buku Faisal Tehrani tu.(aku kan chick lit punya babe)
Him : Itulah. Bila boleh jumpe?
Me : Aku malam ni tak boleh. Ada hal.
Him : Ya? Apa hal?
Me : Aku nak tengok AF. (I knew he despise AF (macam Datuk D))
Him : Hmmm…okay.
Me : Esok tengoklah macam mana. Aku konfirm balik.
Him : Eh, number 013 kau dah tak guna?
Me : Tak. Aku pakai number maxis je. Kau ada number aku tak? (mesti takde, that’s why he called fish)
Him : Hmmm… takder. Bagi lah. 012?
Me : Tak, 017…
Him : 017-3?
Me : Tak, 017-2
Him : Oh…hehe…
Me : 017-2xxxxxxx
Him : Okay. Eh, kau stay mana sekarang?
Me : Stay kat Seri Kembangan.
Him : Dengan sapa?
Me : Dengan husband aku lah.
Him : Oh ye ke.
Me : Hey, aku belum kawin lah!
Him : Kau ni…aku kan innocent. Kau cakap apa pun aku percaya…
Me : Kau, nak jadi innocent pun, jangan lah terus percaya. At least, kau biar lah teruja sikit, macam…eh! kau dah kawin! tak jemput pun!!!*dengan excited*
Him : Hahaahaha….😆

p.s : Okay, takde apa pun. Bosan!😉

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

16 thoughts on “Innocentkah?”

  1. hahaha… blur sgt tuh~ kalu saya, saya akan bg reaksi mcm echah… “eh?? dah kawen?? kawen x jemput pun…” camtu la lebeh kurang…

  2. hahaha. kesian dia. tapi best sakat orang camni.

    kalau you tengah sembang dengan kawan lain ke apa ke en, cuba tiba2 paling kat diaand then ckp “huh?”

    and then for sure, dia ckp “huh?”

    then u ckp la “huh?” blk. LOL. tgk muka blur dia mesti lawak. mwahhaha!

  3. kitorang suka tetiba je cakap “heh?” then mesti member tu tanya balik, “heh?” then cakap lagi “heh?” then bila dia cakap lagi “heh”, cepat2 jawab “heh ho!”

    **kalau tak faham tak pelah…haha**😆

  4. aku phm situasi edzwan tu..sbb aku pun blur jgk…tapi aku rasa org2 blur mcm aku. edzwan dan faruq ni menghormati dan mempercayai kata2 org lain sbb prinsip kitorg ‘semua org adala jujur dgn kita’..salahnya org yg asik nak kenakan kitorg tu lah..apa pendapat awak encik faruq?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s