Tag Tujuh!!!

Saya telah ditag oleh cik buzzybug (ayat pasif) .

Beliau telah mengetag saya.(ayat aktif)

So, okay ni dia apa yang saya kena jawab.

  • 7 Fakta tentang saya.
  • 7 Perkara menakutkan saya.
  • 7 Lagu buat mase sekarang.
  • 7 Perkara/Perkataan yang saya selalu sebut.
  • 7 Perkara amat bernilai.
  • 7 “Pertama Kali” dalam hidup saya
  • 7 Blog yang dipilih

7 fakta tentang saya
i. jiwang…hopeless romantic! ngahaha…
ii. gila2 dan suka gelak.
iii. manja especially ngan kawan2…ngan parents tabley, sebab saya anak sulung…
iv. senang merajuk, tapi saya harap nanti saya akan semakin realistik dan rasional. nanti saya akan berfikir dulu sebelum membuat keputusan untuk merajuk.
v. emo lebih. kadang2 benda yang kecil je boleh jadi sesuatu yang bermakna pada saya. kadang2 keadaan ini membahayakan tahap emosional.
vi. friendly, diperakui oleh kawan2…(perasan sikit)
vii. praktikal…

7 perkara menakutkan saya

i. kematian (sama cam niza)
ii. kehilangan…(apa2 jer)
iii. tak de kerja tetap…
iv. tak cukup duit…(malas nak susahkan orang)
v. hutang….
vi. gaduh ngan kawan2
vii. kemalangan…

7 lagu buat masa sekarang

i. better in time – leona lewis

Thought I couldn’t live without you
It’s gonna hurt when it heals too
Oh yeah (It’ll All get better in time)
Even though I really love you
I’m gonna smile cause I deserve too
Oooh(It’ll all get better in time)

ii. realize – colbie callait
iii. sempurna – andra and the backbone
iv. menjaga hati – yuvi dan nuno? (lupa betul ke tak)
v. hanya kau yang mampu – aizat
vi. 4 minutes – madonna and justin timberlake
vii. no one…- alicia keys..

7 perkataan yang selalu saya sebut

i. rilek echah… (kepada diri sendiri)
ii. eh?
iii. oh…
iv. gapo?
v. make? (saya suka makan)
vi. abe…bakpo gak tok wi signal…(masa memandu)
vii. sori! n thank you… (ikut keadaan)

7 perkara amat bernilai

i. family, friends
ii. kebebasan (diri, masyarakat, negara)
iii. kebolehan dan kemampuan diri saya
iv. pekerjaan saya – saya dah pernah susah sebelum ni..
v. harta2 yang saya tak kira mahal ke murah ke..yang orang bagi ke..
vi. love – kadang2 susah nak dapat
vii.peluang

7 pertama kali dalam hidup

i. first time konvo berjubah – masa form 3. tapi sebab skul kami skul baru, kami pinjam jubah mrsm kay tee jah…
ii. first time frust teruk – 2005, menangis giler. haha.
iii-vii – rujuk lah kat sini…

7 blog yang dipilih? maksudnya? blog yang saya suka…okay ni dia..(bukan saya tag tau)

miss oren, niza, kak nana, AyUmi, t.a.t.a, zahack, pirates.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

18 thoughts on “Tag Tujuh!!!”

  1. kak nana… entah saya pun tak faham. eheh. tak kisahla apa2 pun. hehe 🙂
    yang penting dijawab! owh tag AyUmi yang workstation tu pun belum terbuat lagi…rilek eh!

  2. fakta ttg ecah:

    i. jiwang – I COULDN’T AGREE MORE!!
    ii. jovial – see above
    iii. manja – SETUJU JUGAK!!
    iv. mudah merajuk – betul betul. jangan la carik pasal dengan dia, hehe..
    v. emo – hmm ni berkait rapat dengan (i) dan (iv) la cah..
    vi. friendly – yupp, sbb dia (ii)
    vii. praktikal – ???? dari segi apa?

    sorry cah, gua saje gurau..

  3. hahaha.. kalau dah ingat tu sila la buat —> tag workstation.

    hahaha (echah, snap sekali workstation faruq letak kat sini. aku nak tengok budak busy tu punya meja)

  4. oooppsss ecah jangan dengar cakap AyUmi. karang terdedah workstation aku yg amat tak organized!

    sani:: rilek aaa bro, kesian ecah. dia dah sedih dah tu.. hehe

  5. hahahha… tak aci… x tag orang lain… hehe… saya pun memula x tag orang lain… pastu ramai yang volunteer~ hehehe…

    hari ini saya belajar bahasa malaysia… hehe…

  6. faruq…thanks. hehe.🙂

    zuriaf, gelakkan saya nampak? hmmm look who’s talking.😛

    AyUmi, baik (gaya sinchan)nanti saya buat. faruq cuti lah…ofis dia tentu berkunci. nanti bila dia dah ada baru saya snap eh.🙂

    abang pirate, kalau nak buat, buatlah..kalau tak nak buat pon tak pe…i know u re very busy busy gitu…

    faruq, rilek ah. meja kau tak bersepah pon tau!

    abe ha, take ur time…

    niza, tak baik aci tak aci ni. haha. belajar bahasa melayu? kenapakah?

    kak nana…selamat pagi…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s