Fikir-fikir

Tidak mahu cakap apa. Perkara yang dah terjadi. Saja mahu kontroversi. Kontroversi ke?

p.s : maybe one liter here in Malaysia can go much further than any one liter  of the countries above can go.🙂

see others ;

noktahhitam and thinkerbell.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

12 thoughts on “Fikir-fikir”

  1. eh eh. tak abis taip…. nasib baik semalam tak lama sangat i nak q tunggu isi minyak… teknik mencilok dan buat muka kering yang hebat… hihiks… seremban jammmmmm giler!!!

  2. jangan kata seremban, putrajaya pun jam. petronas precint 16, tu jam sampai entrance ke alamanda. bayangkan…

    okay anyway, cacah dapat ni dari seorang skulmate [yang bekerja di petronas]

    nak buat mcm mana…mmg harga petrol kita mahal sbb kita pakai crude oil yg diimport dari luar….diorg takpe la, pakai crude oil dr tanah air sendiri, proses jadi petrol…sbb tu blh bagi harga rendah, xde efek ngan pasaran dunia….

    so, mungkin satu liter fuel kita akan membawa kita lebih jauh dari seliter fuel di negara2 berkenaan.😉

  3. Menurut sumber yang boleh dipercayai, harga minyak baru2 ni naik kerana spekulasi yang dibuat oleh speculator asing yang menyebut bahawa bla.. bla.. bla.. (takut nak tulis)

    Actually minyak kat Malaysia masih cukup dan harganya tak patut naik mendadak cam tu.. Aku sedih.. aku sedihh.. Sekarang ni pun aku bawak keta slow tahap kura-kura.. tp okeylah kot coz dapat jimat minyak separuh daripada kadar biasa.. So far, that’s the only practical way I can think of..

    btw, seriuss harga minyak kat Venezuela 16 sen je seliter???? Hoh?? Ok. Pas ni aku nak try apply migrate ke sana.. thanks for the info! =p~

  4. mama…kau nak gi saudi arabia, kena bawak wafiy dan papa wafiy sekali…diorang nak ke?

    sindarella…tu lah govmen terlalu mengikut spekulasi bahawa harga minyak akan naik, dan terlalu mengikut pasaran harga hadapan. (betul ke tak entah prasa aku ni)
    kalau nak naik pun jangan lah sampai 78 sen kan? naik sikit2 dah lah. 40 sen ke…pastu tahun depan (kalau gaji naik) naik kan lah lagi 40 sen…baru lah tak terasa sangat. sakit jiwa kalau duk pikir. sabar je lah.

  5. ala mesti nak punyer..ye la daripada dok kat tempat sendiritapi mcm merempat jer baik kita balh…ehehe takdelah..aku kan sayangkan Malaysia..itu semua lawak saja

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s