Terima sahaja…

Pegawai Aras Rendah PNP, Conrol Tower DCA, 2005. [from faruq’s blog]

[khai, syafiq, mama, aku, asfar, faruq, ustaz mizi, taufik and ustaz amir (kat US sekarang ni)]

Kawan-kawan di Aras Rendah PNP seperti saya ni, amat terasa dan boleh dikatakan agak terbeban dengan pengumuman cut down expenses yang dibuat melalui pegedaran PP 9/2008 baru-baru ini. Mana tidaknya, segala kursus yang sudah dirancang terpaksa dirancang semula. Perolehan aset2 baru yang sememangnya sangat diperlukan pun terpaksa dibekukan buat sementara waktu je ke?

Katanya gunakan saja bangunan hak milik gov sebagai tempat untuk berkursus, konvo, signing ceremony dan apa2 sahaja lah aktiviti dan agenda office. Memang boleh. Tapi sangatlah drastik.

Kursus yang belum diluluskan, terpaksa ditunda. Ditunda kerana menunggu akademi itu kosong. Bukan kursus yang saja-saja diadakan tapi kursus untuk memastikan pengesahan dalam perkhidmatan. Kalau tertunda lambat lagi la pengesahannya. Ini mendera kakitangan dan pegawai baru. Boleh demotivated jadinya.

Tidak boleh lagi buat di hotel ye? Kursus sebelum ni sudahlah dibuat di hujung-hujung minggu. Dihadkan pula di sekitar pejabat sahaja. Kalau di Putrajaya ni, di Bangi atau Puchong [IOI] je lah. Takpun di PD dan Melaka. Owh ho. Tahan lagi. Boleh jugak berjalan2. Tapi sekarang ni, okay, tak payah susah nak book hotel, buat saja di dewan serbaguna pejabat. Okay la tu.

Tak nak bebel banyak2. Nak study PP 9/2008 dulu.

Okay…kursus cik cacah nampaknya buat di Bilik Latihan ICT di pejabat saja.

p.s : 17-18 ni ada kursus lagi.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

19 thoughts on “Terima sahaja…”

  1. terasa mcm baru je jadi Pegawai Aras Rendah PNP ni bila tgk foto tu..

    aku phm apa yg kau ceritakan tapi aku rasa induksi boleh dibuat di luar office sbb ia tidak tertakluk kepada PP 9/2008 tu…yg tertakluk hanya kursus/mesyuarat/seminar dsb yg tak melibatkan perkhidmatan….

    takpelah…teruskan studi

    cacah : terasa macam baru je semalam kan…iya ke tapi ada kursus yang terpaksa hold la sally…. hmmm..

  2. I can’t help but think of the worst bila tengok PP baru tu. semua kena cut! tapi ada sesetengah tu memang patut pun..

    cacah : aku lum study betul2 lagi PP itu…yang patut tu memang patut…yang tak patut tu? hmmm..

  3. echah ada exam lagi ke? good luck…

    korang mcm budak2 U la dalam gambar tu… ehhee…

    cacah : saya takde exam lagi dalam masa terdekat nih. cuma nak study PP tu..untuk kepentingan perkhidmatan je…
    masa tu kami baru 3 minggu in service dear…memang cam budak2…hahaha

  4. mid kata, kalau nak buat kat langkawi, boleh buat kat akademi penjara. jadi la .. bangunan kerajaan, check. pelnacongan berbayar, check. setel. muahahahahahahaha …
    p/s ustaz amir gemuknye dalam gambar tu hahahahahaha …. faruqy and khai ala2 suci dan innocent gitu … chewahhhhh …

    cacah : ahaha…kami pun ada akademi rtd dan jab.laut tapi semua penuh….ops! dah ada kursus yang terpaksa dibatalkan!!! [baru dapat berita tadi]
    p.s : memang dia nampak gemuk dalam gambar tu. hehe😛

  5. forgot to mention, there’s always INTAN Bukit Kiara!

    cacah : yeah. nanti buleh buat reunion kat situ. jabatan kau pun kursus situ…aku pun kursus situ..haha…

  6. faruq comel gila!!!! hahahaha apesal aku tengok faruq real life tak cute macam dalam pic? (ohhh.. maybe sebab tiap kali jumpa faruq wife dia kat sebelah kot.. hahahahahahahaha)

    cacah : faruq comel tapi tetap blur…haha… AyUmi, faruq masih cute lagi…hehehe

  7. haha AyUmi siot je. lelaki yang sudah berkahwin memang amat tidak appealing. lagipun I’ve put on an extra 10kg in terms of my weight since this pic was taken. hehe..

    cacah : huhu…rupa2nya bukan aku sorang yang mengalami kenaikan berat badan…hehe😛

  8. owh faruq…rephrase ayat tersebut…lelaki sudah berkahwin sentiasa menjadi dambaan gadis-gadis genit occay? ahahahah!

    cacah : yeah right…..😀 tak ingat ke…little Z is coming…😛

  9. faruq : so meaning sekarang maybe lagi berisi la kan? but last time i check.. takde la berisi pun… hehehe..

    cacah : dear, BMI faruq sekarang 23….maintain!

  10. haha mungkin itu applicable pada kamu.. kalau chickas tahu saya sudah kawin, lepas tu memang tak dengar khabar berita lagilah! ahahahaha

    cacah : faruq okay la macam tu….tapi kau still dengar khabar lagi dari aku kan? hehehe😀

  11. rindu tengok gambaq.. huhuhu

    rindu cuci cermin, masa kerja part time cleaner..

    rindu momen pool di emotie

    rindu kawan² yang dah bertebaran sampai ke US..

    cacah : kau pun akan dirindui nanti…sabar bro…cherish the NOW…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s