Oren Oh Oren…

Petang Sabtu. 14th June 2008.

“Wei, korang jom keluar. Aku nak cari jaket…”

“Okay, kau drive….”

Kami (me, oren and fish) pun pergi lah ke Sunway Pyramid. Giler penuh parking. We parked at the roof top. Rakyat Malaysia, marah sekejap je minyak naik. Keluar jugak bershopping dan memandu ke mana2…kan?

Eventually, Oren found her favourite jacket at the Padini Concept Store.  Tapi, masa nak bayar, tiba-tiba…

“Cacah, kau ada bawak credit card tak?”

“Hoh. mestilah…kenapa pulak?”

“Pinjam buleh? Credit card aku dah expired…bulan 5/2008…” sambil tunjukkan kad kreditnya…

Oren cakap lagi…”Patutlah aku dapat sms dari Mybank suruh gi amik kad di Mybank Cyber…”

Me and Fish just smiled to each other…Oren oh Oren…

p.s : Dapat banyak coklat. Suka.🙂 Thanks thanks!😉

p.s.s : Tayar Jiji dah nak kena tukar. Huhu…. Jiji oh Jiji…

p.s.s.s : Dah tengok Hulk Jumaat lepas!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

6 thoughts on “Oren Oh Oren…”

  1. lunch ni aku g amik la kad baru aku. kalo fisha tak pinjam duit aku byr kasut dia kat padini tu, aku leh byr cash aaa. hahhahaha. malu la jugak sebenarnya, tp tak malu sgt. x tau sbb ape. heheh

    dah la kat situ tak leh bayar gune maybnk atm kad lak tu. isk isk

    p/s: tp aku dh plan nk bayar jaket tu gune kredt kad kan. plan dr umah lg.

  2. oren, aku ikut kau nak gi amik CC maybank gak. tapi tak nak guna. huhu…ye ye..kau memang plan nak bayar guna kad engkau. nak salahkan fish pulak hahaha…

    abang, jiji tu dimilikiku memang baru 7 bulan. tapi ia telah tersadai di mana2 selama hampir 2 tahun. mungkin masa tu tayarnya telah mengalami luluhawa yang menyebabkan jangka hayat nya lebih pendek dari biasa. tayar dia dah gelembung. huhu😉

  3. ooooo…bengkak2 di sidewall yach? tu biasanya terjadi kalau berdentum masuk lubang yang dalam sehingga kerangka sidewall tayar itu tidak berupaya kembali ke rupabentuk asal…wana juga begitu tapi boleh lagi jalan…asalkan bunga tayar masih ikut ’20 cents rule’ maka elok lagi tu…kalau banyak duit, baik sedekah sini buat beli lens :p

  4. Oren oh Oren! haha… tiru ecah~😛
    nasib baik ada kawan2… kalu jalan sorang tuh… huhu…

    happy nampak? mentang2 dapat banyak coklat…😛

  5. abang, seingat ku, tidak pernah plak jiji temasuk lubang sampai begitu berdentum. kalau lubang yang teruk tu pun setakat laluan masuk ke LEP yang masa tu belum ditampal lagi. tapi sekali tu je lah yang teruk pun. huhu. tapi tayar tu keadaannya sangat mengerikan. bunganya masih berbunga 95% lagi. maklumlah…baru 7 bulan bersama diriku. termasuk sebulan berehat di bengkel dulu. huhu…

    bug, hehe. tu lah. nasib baik gi jalan ngan kengkawan…kan? hehe oren oh oren…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s