The Trip…

Firstly, I have to warn that my photos are, about our face. Not so much about the scenery, plus my camera didn’t give its best for me as it went dead after like 30 photos taken. Hesh. So, while waiting for the others to upload and email their better collection ofย nice photos, do take a look at mine.

the organizer. *applause* niza the buzzybug…

Merak kayangan. Nice one.๐Ÿ™‚ย  AyUmi, Kak Nana, Niza and me.

kak nana dan nini yang gembira..

menuju puncak! hehe. Ayumi, Niza and me. at the Rose Garden.

We departured later than the other 3 cars, because we [I]ย woke up late, anyway, we [kak nana] prepared delicious nasi lemak as breakfast [but had it for lunch instead].๐Ÿ™‚

We reached CH and killed time driving around. Tasted so much food, lapar. AyUmi, Niza and me, I guess we are all tergolong dalam golongan kuat makan. Hehe.ย  I like the sweet potato ball tu. Nyum nyum. We checked in at our rent apartment only at 3 something, had lunch [kak nana’s nasi lemak yang sedap] and slept until Niza announced that it’s time to hit the road again. This time we went to Pasar Malam to find some veggie [for the steamboat dinner feast], strawberies and anything. [AyUmi and I found cute desinged t-shirts and bought them of course]

Dinner was nice. Sedap sangat. Thanks to Kak Roha, Yam, Ana and Odi.

Sleep. AyUmi said I was the one good sleeper. Hehe. Penat seyh. Drive. Wake up at 6 to catch the sunrise. We drove to Sg. Palas Tea Farm. The scenery was so beautiful and memorable. Here’s the pic.

We departured to KL at 11 something. Drop Tata at Sg. Buloh [cute niece]ย and AyUmi as well. Was tired but very happy. Thanksย for the marvellous weekend.๐Ÿ™‚

p.s : [I can’t believe that I drove all the way toย CH, at CH and from CH.] Thanks to all friends who confident enough to ride with me. Hehe.๐Ÿ™‚

p.s.2 : Seorang geng tiada dalam gambar. iaitu T.a.t.a yang lebih sudi mengambil gambar dari masuk gambar. Huhu.๐Ÿ™‚

p.s.3 : more pics in AyUmi’s photoblog, here and hereย and hereย also…

ย 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

44 thoughts on “The Trip…”

  1. faruq, pergi ramai2…sorang abis sikit2 jer…bajet ok ok jer..

    palie..jangan jeles…hehe

    come, insyaAllah…nanti kita gi sama2 eh..

    mama, komen, jangan tak komen…

    faruq [lagi], kalau nak ajak litiumer, dia kan dah ada AJK2 tertentu…biarlah AJK dia yang organize…nanti kata kami gila kuasa pulak… hehe๐Ÿ˜€

    faruq [lagi lagi faruq], nanti aku minta akauntan [kak nana] dan auditor [AyUmi] present bajet kitorang eh…

    AyUmi, next time kita organize lagi eh…yes, untuk orang bujang juga…[saje dengki faruq jugak…]๐Ÿ˜€

    teh, hehe…pergilah bercuti-cuti gitu..best. nanti dah kena post nanti tak tau mana2 tapi cikgu buleh selalu ikut rombongan sekolah kan? hehe๐Ÿ™‚

  2. thanks echah for the great weekend.๐Ÿ˜‰

    tired but worth it.๐Ÿ™‚

    faruq : errr… nak suh organize trip for litium gang? tamau lah. ramai sgt. saya jadi pengikut je.๐Ÿ˜›

  3. buzzy, thanks back to you! and u re welcome anyway…

    faruq, we were just kidding around…don t be sad lah…

    saffa…jeles…ke? hehe….jangan, tak elok jeles jeles…

    niniey, thanks jugak sebab join. you re fun!

  4. bestnya..
    dah lama nk g cameron
    tapi org semua bakar saya yang nanti mabuk la ape la..
    huhu nk beli bunga fresh, flavoured-tea huk huk

    hei aishah, i link you eh!!!
    thanks๐Ÿ™‚

  5. saya lom komen rupe nye…

    huhu…saya masih beku… xleh menaip..

    hahahahahahahaha

  6. Echah.. that was Fawwaz, my nephew.. hehehehhe

    anyway tengkiu sebab drop t.a.t.a kat situ. by the way really sorry for I was such a quiet, really quiet in the car. I was fighting with my head not to having a headahce until I reached home.

    It was really a best holiday. next time kita wat mandi manda nak? mesti beshh..

  7. Dinner was nice. Sedap sangat. Thanks to Kak Roha, Yam, Ana and Odi.

    mana my name?? i was in the apartment too… huhu…

  8. ahkon, pergi la lalu kut simpang pulai…tak pening punya…p.s : nak link eh? silakan?๐Ÿ™‚

    AyUmi…itulah kan…nasib baik semua okay jer…

    buzzy, mungkin la kut…simpang pulai tu pun dah ala2 horror jugak tu…tapi okay lah…

    kak nana beku….beku lagi?

    niniey, hehe nice one!

    t.a.t.a, kim salam kat fawwaz…next time harap2 semua sihat!

    buzzy, malas nak letak…hehe…[dengki]

    korang, buzzy pun tolong-tolong gak masak tau!!!

  9. kak nana….dah jangan beku2 lagi…

    ida…thanks jugak join. ida bawak kete memang marvellous! mantap!!๐Ÿ™‚

    kak nana, tulah…buzzy ada tolong masak eh?
    hehe๐Ÿ˜›

  10. buzzy…heheh. gurau2 membawa ke surau bahagia

    niniey, saya sokong!

    buzzy memang makan banyak. tak padan dengan kecik. heh๐Ÿ˜›

    kak nana…tu pasal lah…๐Ÿ™‚

  11. hehehe… ye ye… gurau2 je…

    hahaha… saya makan banyak ngan orang yang saya suka je…๐Ÿ˜› tp, time tu mmg patut makan banyak pun, kan sejuk…

  12. buzzy:
    kitorg makan bnyk ar…
    siap tambah lagi…
    kira 3 kali tmbah la….ekekeke….

    korg:
    sonok jumpa korg sume…ekeke

  13. bila baca post ni terasa nak plan for road trip jugak… cuma bila pikir pasal kete skrg yg sikit uzur dna kurang selamat utk dibawa jalan2 jauh utk adventure, ida rasa ida nak simpan plan trip ni bila ida ada kete baru by the end of this year.

    ida plan nk buat road trip ke PP. nak melawat world heritage george town dan batu feringgi. rasa nk melancong sambil bershopping.

    kelakar kan? sebenarnya nak menyopping dvd tapi memerlukan sebuah kereta baru sebelum hasratku itu tercapai๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s