Rain!

Outside is raining

Sure we can see it

But what’s the point

Of we staying inside

Let’s grab an umbrella

Or just walk into the rain

Feel the rush beat the flow

Let’s wash the car

Wipe its mirror clear..

Mum’s not gonna be home soon

She’ll never find out

What we are doing in the rain

If you don’t let her know

Play play play

It’s not everyday we have this kind of rain

A beautiful and kind

Rain that runs today…

Let’s take a bath

Let’s water the flowers

it’s rain rain rain

p.s : This is of course, dedicated to my brothers and sisters. Miss them. Hope we can get to play in the rain soon. Hehe.🙂

p.s.s : Do you guys love to play in the rain? I know buzzybug loves to!

p.s.s.s : It is raining now, outside. So cold.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

12 thoughts on “Rain!”

  1. huwaaaa… rindu nak main air hujan… dulu masa kecik kalu main hujan mesti mak marah… tp, kami main gak… hehehe… suka tgk orang main hujan… mcm sgt bebas & happy & worry free… jom main hujan!! hehehe…

    skang hujan bahaya… hujan asid… hehhe…

  2. tulah..samalah kalau kantoi ngan mak mesti kena marah. tapi kalau dia marah pun still main jugak. haha.

    hujan sekarang hujan asid eh? takut ah. main2 nanti abis berlubang baju. hehe😛

  3. waahhh main hujan!! best nyaa… kat rumah kalau hujan waktu siang memang takkan tido punya. sanggup duduk kat tepi tingkap tgk hujan. kalau dulu main hujan best, skang dah tak berani sgt dah, hujang skang hujan asid.. hahahaha..

    rain rain go away
    come another day..

    p/s: nama saya RAIN..😉

  4. sekarang dah tak hujan dah….panas sikit…ok la…tak de la cramp jemariku ni…..

    p.s: hepi besday lagi…..

  5. sekarang taiwan tengah summer, sangat panas!!! tapi nasib baik penganjur siap-siap bagi payung dalam bilik. jadi la aku feminin sikit bawak payung berjalan-jalan. ECHAH, HAPPY BIRTHDAY!!! may this rainy day brings you a lot of luck!

  6. t.a.t.a, tengok hujan rintik dan renyai memang kadang2 menenangkan..tapi kalau berpeluang main air hujan lagi syok. kalau sakit kepala dan demam pun, belakang kira…

    mamawafiy…sebab duk dalam airconditioned office that’s why rasa sejuk giler…kalau duk kat luar..pun sejuk jugak tapi takdelah sampai cramp kan…thanks for the lunch eh! love u sis!!

    paris, hope u re great there! and thanks for the wish too. may the same goes to u. [aku tengah bayangkan kau yang feminin…] hehe…have fun!!!

  7. dik, it’s whatever u like…🙂
    it’s definitely not a syair since syair, yang belakang dia kena huruf yang sama…
    it’s a poem la i think. puisi. apa2 lah. entahlah. wek.😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s