Medical Check Up

I have to admit that I don’t like medical check up very much. [is there anyone who happen to like it, anyway?] But I have to go through it anyway, many-many time. Since I was about to register at a Majusco in 1995. I’ve been to medical check up for about 5 times.

I was afraid. Who knows I might be diagnosis with the most dangerous illness. The most serious penyakit ever. Haha. Paranoid.

My friend asked me once why I didn’t go to a medical check up during our matriculation year. [2000]

She : Shah, kenapa mu malas nak cek?
Me : Aku takut la.
She : Takut gapo?
Me : Mana tahu kut kut aku ada penyakit gapo2…malas nak tahu…
She : Gilo. Gi lah cek…
Me : Tak sey [tak nak]
She : Nanti kalau ada penyakit gapo2 buleh la berubat…
Me : Tak nak lah.
She : Bengong.
Me : Kalau aku ada penyakit biar je lah…
She : Mu ni gila lah.

Anyway, how long can I escape a medical check up pun kan. To get into university, I have to undergo a medical check up anyway. To get into the service I have to undergo it again. Huh. Alhamdulillah I am healthy.

p.s : NH’s post influenced me to write this.

p.s.s : My grandad was admitted in hospital yesterday. He had stroke. Let’s pray for his health, will you. Thanks.

*Majusco = Mara Junior Science College.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

17 thoughts on “Medical Check Up”

  1. semoga atuk ecah cepat sembuh… saya tak suka kena cucuk. the feeling of kena cucuk tu sakit. kena cucuk itself tak sakit. haha. and the feeling masa nak tunggu the result of med check up lagi laa sakit. mcm2 fikir.. huhu..

  2. aku tak suka medical cek up sbb punya la byk proses dia..ada cek gigi la, cek darah la, cek urine la..dan paling tak tahan x-ray…geli la…(kalau cek up kat pvt klinik tak sampai 2 jam tapi kalau p govt hosp..alamatnya berulang 2 3 kali le)…

    bab takut didiagnosis penyakit bahaya tu….mmg semua org akan takut…dan satu sebab yg bagus nape kau takut nak buat cek up,, tapi since aku dah penah kena belah perut masa lahirkan wafiy dulu..i’m just like pasrah jer la kalau dr nak buat2 apa2 kat aku lps ni….

    pasal atuk tu..aku tumpang sedih jgk…p balik cpt2…

  3. aku pun takut. tambah2 lagi kalo g jump dentist wpun dalam 2 thn lps, almost every month aku g jmp dentist.

    echah, aku tgu ko kat putrajaya je la. semoga ko selamat pegi n balik k. kim slm mak ko. jgn bawa kete laju2

    p/s: majusco- dah lama tak gune word tu

  4. last medical check up masa nak masuk UiTM year 2004. tempat paling malas dan yg paling dijauhi utk dikunjungi adalah klinik/hospital dan yg seumpama dgn nya. elergik aa..

  5. aku ingat keje jusco tadi…btw, semlm kuala lumpur kecoh lagi dengan kesesakan akibat j-card day di midval….tapi usahaku berbaloi…

    dapat 2 comforter sets…yak au au!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s