Tolong!

Semalam saya gerak dari rumah di Bukit Sireh dalam pukul sepuluh lebih. Adik saya Faiz, yang drive dulu. Kemudian, dari Kechau sampai Shah Alam, saya nak hantar adik yang seorang lagi, Firdaus, saya drive. Penat jugak lah. Saya sampai Shah Alam dalam pukul 5 petang. Kira macam laju jugak lah. Lebih kurang 6 jam je, termasuk berhenti isi minyak, lunch dsb.

Selepas maghrib pulak saya pergi Melaka hantar si Faiz. Masa pergi, Faiz yang drive [tak sia-sia saya sponsor driving licence dia dulu-hehe]. Balik saya lah yang drive, ditemani Fish dan Oren, thanks girls. Long time since I last spent time with the two of you.

Hari ni, saya punya assistant dua-dua pun cuti. Seorang balik kampung, seorang lagi e.l, ada accident katanya. Tetiba lak kecoh sebab banyak hal belum settle lagi untuk meeting Khamis ni. Segala kerja yang saya pesan kan sebelum saya cuti Jumaat lepas, [balik kampung] separa je yang bergerak. So, saya terpaksa lah setelkan semua. Uhum.

Saya balik kampung, sebab atuk saya sakit. Dia kena stroke. Poor him. He was so healthy the last time I saw him, last two weeks.  Sekarang, dia hanya baring dan kadang-kadang boleh bersandar kalau ada bantuan dan sokongan. Sangat sedih. I think this is the first time I saw him so weak. All this 26 years.

Bila saya pergi dekat dia, pegang tangan dia, then dia pegang balik and just looked at me. When I talked to him, he just looked at me. He couldn’t answer back, even if he did, we didn’t understand. I was close to cry everytime I saw him.

I saw my mum and my uncle cried. My mum is a tough woman, I adore her. But she couldn’t help the tears anymore, it was her father in law anyway. But she took a very good care of him. Hoo I love my mum very much.

Apart from all the sad moment, it was good to see the faces of the family members that I haven’t see for ages. [Or at least since raya.]

p.s : I am sort of mad at my two assistants anyways.

p.s.s : Good luck to me in organizing the first meeting in MOT.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

14 thoughts on “Tolong!”

  1. ah ah saya puasa ari ni en.faruq…siapa my two travelling companions itu?

    sani n nolee?
    oren n fish?
    azy and ila?
    fahmi and zul?
    budak2 jkjr?

    you shudnt put the very subjective phrase anymore. hehe.

    pirates, makanan lum order lagi. tapi tadi teekayesyu punya PA kol mintak tunda pulak…huhu

  2. “I am sort of mad at my two assistants anyways.”

    biasa la tu chaa.. kadang tu rasa baik tak de la dari ada. tapi apa pun kita perlukan mereka ini, cuma mereka kdg tu tak tau nak buat apa dgn kerja yg kita suruh, tak faham² juga even dah terang byk kali. susah kan nak cari pembantu yg betul² membantu.. huhuhu

  3. Alahai.. kesian jer. tapi pe nak buatkan, disebabkan kita nih hamba Allah, kita akan diuji untuk mengukuhkan lagi keimanan kita pada-Nya
    Semoga dugaan yang mendatang meneguhkan ketaqwaan kita pada Illahi

  4. tata, deme tu okay jer sebenarnya. tapi tulah. manusia kan, tak lepas dari kesilapan. ecewah. ari ni sama gak kalutnya. tapi sabar je la kan.

    hisham…thanks. insyaAllah.🙂

  5. kesian kat atuk kau…ye la aku faham perasaan kau, atuk yg sihat walafiat tetiba je sakit teruk..yg bahaya plak tu…aku pun respect kat ma kau..walaupon atuk kau ayah mentua dia..tapi dia dah anggap mcm bapa sendiri (aku dapat rasa drpd cerita kau tu).

    pasal pembantu tu..aku tak nak komen byk la..sbb aku rasa bdk2 tu tak la teruk sgt, cuma diorg cuti pada masa yg salah je la…bila fikir2 mcm tu lebih baik takada pembantu (mcm aku ni ha..dari dulu sampai la ni..tak penah dapat rasa ada pembantu)………

  6. mama, thanks for understanding. i think i shud be thankful for having two assistants. eh, nak pinjam ke? aku bleh je pinjamkan assistant aku tu. tapi tak boleh la nak handle kan bab perkara sulit. hehe.

    anyway, aku tak allow comment untuk that post. tapi kalau nak komen, aku bukak je lah. nanti. nice one kan poem tu. i called it poem. tak kisahla betul ke tak. hehe.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s