Polo Berkuda

* Polo tak semestinya berkuda kan?

Ada banyak ‘bunting’ pasal game polo yang akan dilangsungkan bulan ni, kalau tak silap tarikhnya ialah from 16-24 August. Tadi baru perasan kehadiran ‘bunting’ tu, semasa on the way dari Kebun Kelapa Sawit, naik bas. Ada Azy, Faruq dan lain-lain.

me : Hmmm…ada game polo…macam nak gi tengok. Mesti ada orang handsome.
azy : Mmm…handsome dan kaya…
me : Saya tak suka orang kaya…
azy : Kenapa?
me : Entah. Tapi…
azy : Tapi?
me : Tapi kalau dia suka saya, okay jer. Haha.😛
tetiba faruq menyibuk.
Faruq : Apa?
me : Tak…[then I told him about our earlier conversation]
Faruq : Oooo..kalau orang kaya, handsome okay lah?
me : Yelah, tapi dia mesti nak kat aku lah.
Faruq : Kalau orang kaya, handsome tapi perangai macam setan?
me : Kata kunci ialah “kalau dia suka kat aku, okaylah”
Faruq : Oho..
me : Semoga aku dapat membawa dia ke jalan yang lurus..
Faruq : Alhamdulillah
me : Tulah. Jangan dia dan aku sama-sama tersesat sudah.

Then, we reached the gate of the red bricks. Hehe. Sungguh ilmiah sekali perbincangan kami. Haha.

p.s : Kebun Kelapa Sawit – Palm Garden, buleh? haha.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

19 thoughts on “Polo Berkuda”

  1. Kebun Kelapa Sawit – Palm Garden – hahaha buleh jer..orang melayu kan..

    aku dpt imagine mcmana muka dan reaksi faruq masa dia menyampuk tu….

  2. ahaha siot. ecah, hang lupa tambah bahagian terakhir perbualan kita. hang kata, “jangan aku yang terpesong dah la”. eh btw, aku terjumpa abang yom td di kafe. baru je ko citer pasal dia. hehe

  3. hoho… memang sungguh ilmiah… the key word is… kalo dia nak kat kita cukup laa ek?😛

    actually, memula baca tadi saya x paham. ‘bunting’ tu apa? adakah orang bunting? hahahhaa… saya sungguh bengong hari ini!!!

  4. kak nana…kelakar eh? semoga – moga…

    faruq, no prob bro…biasala tu…tapi kenapa kau rasa bersalah? aha…memang kau bersalah la tu…tak pun kau serba salah. hehe. aku tak rasa kau kondem diriku anyway…kau kondem satu BKP…best tak? adakah aku buat kau bertambah rasa bersalah? [gila psiko]

    buzzy…”bunting” tu ialah banner yang digantung di tepi2 jalan…yang digantung menegak di tiang2 lampu di tepi jalan…dapat gambaran tak?

  5. haha memang ko buat aku makin rasa bersalah.. aku bukan kondem actually. aku cuma menyuarakan apa yang aku rasa ada ruang untuk penambahbaikan. btw congrats la atas majlis tu. kami-kami blah setelah pintu ditutup, hehe..

  6. kau tak menyokong la faruq. adakah kau tak stay and had dinner there last nite? apa yang dah jadi ni. sungguh bertambah tidak faham. whatever la faruq.

  7. jenuh la aku pikir, sejak bila echah dan paroq keje MPOB ~ buat ape pegi Kebun Kelapa Sawit ~ bukan kebun la chah, patutnya TAMAN ~ garden kan taman muehehehehehehehe…

  8. mama…aku faham ur situation. sorry sangat to hear your sad story. nanti kau angkut sekali bapak wafiy n wafiy tu gi dinner eh, hehe…

    paris, ala, kebun sound more commercial. hehe.😉 best jugak dapat menimbulkan wonders…hehe…

    buzzybug…okay, gud girl…pandai cari sendiri maksudnya…hehe.🙂

  9. tu la..aku rasa next time kalau jadi mcm mlm tadi lagi (meja kosong byk) eloklah aku bwk family sekali hahahahahaa..buleh dokkk

  10. HAHAHAHA.

    nak gelak jap.

    anyway, faruq.. kalau perangai cam setan jumpa aku yang perangai cam angel ni aku rasa shud be okay kot.

    wakakakakakaka~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s