The Late People.

*It’s how the situation was, maybe even worse

Luckily, I didn’t drive today. The neighbour and I went out from home at 7.40 am only to reach the office at 8.40 am. The usual trip, if he’s driving, take us only 15-20 minutes. I wondered why the traffic was heavy today, on both sides!

We looked at each other andย said to each other, upon looking at the comingย traffic from the new opened neighbourhood;

Maybe all of them just moved in last night!

p.s : I am glad I didn’t drive. Haha. :p

p.s.s : I know friends from kl face this issue almost everyday, but it’s an extraordinary thing happens to me here in SK.๐Ÿ˜‰

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

17 thoughts on “The Late People.”

  1. aku stuck dekat simpang nak ke amy n bayu tuh..pastuh stuck lagi nak sampai kat traffic light Petronas tuh dekat 1/2 jam.. by the time sampai jalan ke putrajaya dah 8.45.. so aku pun enjoy my own sweet time(dh alang-alang lambat)…kul 9.00 sampai opis.. ngesh ngesh..tak pernah aku ikut kete orang rapat2 tapi td kene jadi gangster.. kalu tak ..sampai sudah aku takleh jalan.. sorrylah kat mana2 kete yang cuba masuk lane..”gua pun lambat jugak beb”.. *wink

  2. aku stuck kat atas bukit sebab en.neighbour nak buat u turn. stuck kat situ ada setengah jam jugak kut. lori, bas, kereta polis merupakan kenderaan berkuasa yang melambatkan lagi perjalanan kami. geram jugak! heh.
    aku sampai opis 8.40….๐Ÿ˜›

  3. aku kuar umah, 810am. bila tiba kat petronas yg dekat pasar borong tu, nampak jalan penuhhhhhhhhhhhhh kenderaan.

    malas nak redah jem tu, balik umah dulu.. hehe

    buat keje dr umah (konon2nya la…) sambil2 surf internet… pastu dalam kul 10+ baru kuar umah ke opis..

    tada~~~

    jalan sudah lengang.. keh keh.. dalam 10 minit selepas itu, aku sudah berada di opis… :p

  4. en_me, echah tak reti bawak moto…hehe๐Ÿ˜›

    rizuan, ye itu terbaik! tapi jangan amalkan…hari ni jalan clear je…tak sampai setengah jam dah sampai opis…

    buzzy, ah ah balik kerja semalam memang jam! jam sepanjang jalan dan nak gi beli kuih pun susah nak parking… semalam saya makan nasi kerabu…hehe…๐Ÿ˜›
    ๐Ÿ™‚

  5. sabrina…huuu i m not living in kl pun…duk di persekitaran putrajaya ni can okey jer…

    kak nana…jalan ampang dan jalan2 di ampang sangat menakutkan….๐Ÿ˜ฆ

  6. kalau jam tu leh sapu kat roti, hmm ada gak pekdah nye kan?
    awat korg sumer tak nak car pool? nanti leh lalu kat car pool lane, cepat sket smp ofis. heheh. ehh jap, mesia ni mana ada such lane kan? huhuhu

  7. heh…tu pun car pool la tu tata… mana ada car pool lane…sedangkan emergency lane pun dihijack apatah lagi car pool lane…kalau ada pun tentu kena hijack/abuse punya… sabar je…semua orang pun nak cepatkan… :p

  8. AyUmi, KL kalau tak jam tak KL lah…buleh? haha…smart tunnel ditutup untuk mengalirkan air banjir…kalau tak tutup pun tak bleh lalu jugak…kan? biarlah air banjir tu lalu di laluan yang betul…

    Faruqy, yeah, i know that, even if u re working pun on that day, kau bukan dari SK kan bro…oh yeah, congrats on the newborn baby girl!!!

    diarisenja…benci sikit2 sudah la…. kena bersabar banyak2 di bulan Ramadhan ni…๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s