Another Typical Sunday…

Sabtu, pergi kenduri zairin, konvoi2 dengan Jimi Baik, Rizazedi and Edzwan…Saya, fish, paris, oren and nish in one car. Nish’s car. Hehe. Nish has just got transferred to Putrajaya so, I guess it’s the time to show her off the basic Putrajaya route, including to those 3 girls’ house and Alamanda and the nearest Petronas. Hihi.

Zairin looked different, yeah, with the make up and all, but beautiful. I had always love the wedding receptions [though there’s some I’ve missed] because that’s when I could see other friends, since not all of us were here in Putrajaya. Bila dah berkumpul tu banyaklah gusip2 kedengaran dan diperdengarkan. Hoho.

Petang tu saya ngan nolee pergi beraya. Mula2 kami pergi Kepong, kat Bukit Maluri, kat rumah makcik dia. Then pergi beraya ngan makcik dan pakcik saya di McD dekat Ampang. Hoho. Raya kat McD. Kebetulan hari tu birthday si Uyun, sepupu saya yang manja itu.

*gambar cilok dari nolee's.
*gambar cilok dari nolee

Sunday, a bit lame in the morning. Membasuh dan menjemur. Urat2 dan otot2 macam sakit selepas saya belasah main badminton on Thursday, so aktiviti membasuh yang memerlukan saya menunduk lama2 tu menyebabkan kaki jadi terketar2 sikit, anyway I can still walk. Thank God. Selepas settle jemur2 kain dsb, saya lepak tengok tivi ngan housemate. Sembang2 sambil baca paper. Good Sunday morning, actually.

Went out with oren, at 3. Went to KLCC. In search for pizza milano yang sedap itu. I settled for an americano while oren had her choice of apa2 ntah carbonara yang sedikit masin, tapi still sedap. Hihi. Jalan2 jap, lepak2 di kino then we decided toΒ go home. Disebabkan ralit bersembang, and yes kami terlepas u-turn untuk ke Hiway Sg. Besi di Jalan Tun Razak tu. Bila dah masuk terowong tu, kami terlepas pulak Jalan Yap Kwan Seng, kami masuk AKLEH. Hoho. Dan exit di Dato Keramat, I decided to find rumah member chatting, yang kebetulan buat open house semalam.

The truth is, I have never met him before, though we had been chatting to each other since 2004. Heh. It was unplanned. Nasib baik saya and oren ni jenis yang bercakap banyak and family dia pun macam mesra jer, so tidaklah rasa pelik sangat. Hihi. Tunang dia pun macam sporting jer melayan kami. Dan saya siap tapau lontong lagi semalam. Dah la tak pernah jumpa, tetiba datang openhouse siap tapau2 lagi. Jangan amalkan ye adik2…

Lepas maghrib, kami gerak ke rumah. Oren dropped me at home then, saya rehat2 pulak di rumah sambil minum teh dan tengok movie dengan housemate. I like miss potter! Watch that movie last nite. Tapi tengok sikit2 jer. Nanti nak catch kalau ada rerun. Hoho.

Hmm bangun pagi ni dah isnin dah! Selamat bekerja!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

18 thoughts on “Another Typical Sunday…”

  1. haha..memang suka2 jer aku menapau….hihi…

    ramai jugak yang ke sana…ada sherry, rizal zaidi, edzwan, jimi, noreen, shrl, and macam biasa aku and the geng la.

    kami lepak kejap jer pun.πŸ˜›

  2. ida pun tengok opening miss potter tu. macam best.

    tapi tak sempat mengikuti seterusnya pasal hacchumm! saya demam flu, tak larat nk bukak mata~

  3. echah tengok dah dekat2 hujung2 dah…demam ke….get well soon eh!

    oren, sempat kau tengok? hujan lebat ke? malam tadi hujan tapi takdelah lebat mana pun kat umah kami. astro pun okay saja…

  4. bestnya pi wedding~ rindu laa nak pi wedding… echah, cepat laa kawen.. hehehhe…

    saya, 2 hari jalan senget2… muscle pain. tu laa… main x hengat… bila dah baring, nak bangun tu punya laa sakit… tu sebab tido je… hahaha…

    sedapnya kek tu…

  5. hoho…kesian buzzy…harap2 ada la wedding lain untuk buzzy pergi sebab kalau tunggu echah punya, tak tau bila.πŸ˜›
    hmmm echah rasa sakit sikit2 tapi petang ni nak trening lagi…

    kak nana, a ah. kan ari tu kak nana amik echah tu, kat umah uyun tu la…yang kita bawak dia pergi jalan2 ari tu…πŸ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s