Free?

Cerita 1

Pagi tadi dengar radio. Fly Fm. Iklan.

everybody love free things. free dot dot, free dis dis, free gift [preeet!]….

Tertekan pulak. Free gift? Ops… I thought if it is a gift, it IS free? Gift tu bukan ke hadiah ke? Mungkin salah interpretasi aku.

Cerita 2.

Boy : Malam ni awak free? [maksudnya, malam ni awak lapang?]
Girl : Tak, malam ni kena bayar….

Faham tak?

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

14 thoughts on “Free?”

  1. yang no1 tu… emmm… susah nak ckp… supposenya gift tu mmg free laa kan? ke ada maksud tersurat dapat free gift? mcm iklan line telefon… ada hidden charge… haha…

    on #2… paham2…

  2. mama….kalau kau dah faham, maksudnya, lawak ni sesuai untuk semua orang la…hihi…

    AyUmi…ok jugak tu…haha..ada diskaun pulak….macam sale pulak.

  3. owh and free gifts in story no. 1 tu I think adalah hadiah yang selalunya disertakan dengan pembelian. mana ada org cakap, “comes with a gift of pinggan mangkuk!”

    instead they are usually,

    “comes with a FREE GIFT of pinggan mangkuk!”

    sekian interpretasi saya.

  4. hmm…faruq. tanya sally untuk cerita #2.

    #1, free gift……free….percuma…gift, hadiah.

    tapi nak buat macam mana…nothing’s free. hoho. dunia pinjam-pinjaman.

  5. pegawai: cik free ke sekarang ni?

    cik SS: saya sentiasa berharga, tak pernah free😉

    ps: saya memang suka FREE GIFT. tk.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s