Melaka.

Pergi Melaka. Ada kursus. Menguruskan stres. Dari 18-20 November. Pergi dengan mengamanahkan tugas tugas kepada pembant pembantu yang saya percaya boleh melakukannya. Alhamdulillah. Kerja yang boleh, yang terdaya, berjalan lancar.

Sekarang dah balik bertugas di pejabat. Stres masih boleh diuruskan. Alhamdulillah. Stres, tak boleh disingkirkan, tapi boleh dikurangkan.

Stres positif, menjadikan kita lebih bermotivasi. Stres negatif, boleh mendemotivatedkan kita. So, apa pun bentuk stres, terpulang kepada kita dalam memilih cara untuk kita berhadapan dengan stres. Fight or flight. [Perang atau lari].

Okay, back to work.

Lega rasanya sebab kebanyakkan benda yang berserabut Isnin hari tu, dah cool sekarang, dan alhamdulillah, semua kerja berjalan lancar. Mana yang terdaya tu, boleh la. Kalau yang di luar kawalan saya, hmmm… kenalah tunggu dan tengok. SYMP.

🙂

yang sempat diambil, dari dalam bas.
yang sempat diambil, dari dalam bas.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

5 thoughts on “Melaka.”

  1. wow nice tajuk kursus itu. mmg stress kita tak leh nak elakkan tapi kita boleh kurang kan. apa pun biler stress je cecepat la istighfar, tenangkan diri, insyaAllah tenang semula.

    echah, tata tag anda.

  2. buzzy…tak nak drive, sebab tak tau exact location hotel tu…lagipun dah ditulis dalam memo, kenderaan disediakan dan kalau bawak kereta pun, tak bleh buat tuntutan perjalanan….lagi pun naik bas la best..bleh tidur2…kalau nak bersembang pun ramai geng….😛

    AyUmi….seoul garden tu apa?…..tak tahu….😛

  3. eh…tata pun ada…serentak le kita mengomen…
    ada tag ke? wah banyak nya. nanti echah selesaikan sekali gus. tiga orang…
    i. tag AyUmi, workstation
    ii. tag kak nana, pink pink heart tu…
    iii. tag tata….nak kena semak tu…tak tengok lagi…
    insyaAllah…😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s