hmmmm · like-like · self searching

Kerana Kasut.

Kasut I yang cantik itu telah cedera di tumitnya pada hari Rabu lepas. Mahu cedera bukan dekat-dekat rumah, nun jauh di West Port, Port Klang tu cederanya. Terpaksalah I berjalan dengan rentak yang lain sebelah. Huhu. Duduk je lah. Nak berjalan dah tak selesa.

Hari ni, mengambil kesempatan rehat yang lebih panjang, I pun bawak lah kasut untuk dibaiki. Bawak kasut yang cantik mestilah dalam paperbag yang cantik kan. Paper bag baru je dapat dari LPK pada Rabu lepas. Cantik dan besar. Memang cantik.

I tinggalkan kasut untuk dibaiki, dan sebelum balik dan bayar parking, I pergi ambil balik kasut. I terkejut bila mamatย tukang kasut tu hulurkan plastic bag warna merah yang biasa biasa. I tergezut la kan. Mana boleh, I bagi paper bag cantik sangat, entah dia bagi kat sape2 paper bag tu.

I bukan apa… bukanlah sebab paper bag tu begitu berharga. I dapat pun free je. Tapi I benganglah, kalau I, takkan I nak bagi barang orang lain kat orang lain. Kira macam kalau orang mintak kita jaga something la kan, takkan kita sesuka hati je nak bagi kat bukan tuan dia, kan?

Itu yang I bengang sangat.

Hmmm. Paper bag pun bleh jadi isu kan? Entah apa2 echah ni.

ย 

Advertisements

13 thoughts on “Kerana Kasut.

  1. hahahaha. aku suka la kau tulis macam ni. i don’t know why. i find this entry is funny. dan aku gelakgelak baca entry ni. wahahahahahaha.

    takpe la echah. kau redha je la plastik beg tu.

    (guess what. aku jugak tukar theme yang sama begini. haauuu)

  2. korg ber mood baik la tuh hari ni.

    sebab aku tgk korg (ayumi dan ecah) kata lit comel.
    dan entri lit comel.

    beg cantik dah jadik plastik merah yg takboleh dilupuskan 300 tahun pun, ayumi nmpk entri ni ala-ala comel..

    hauuuu~~~ comel la korg ni.

    haha. takde motif.

  3. kak nana…oooo tak larat echah nak kejar paper bag tu. ada lagi yang serupa ni kat opis ni…

    AyUmi…aku suka kau suka…hehe. tukar theme jugak eh. tengokla gambar header aku ngn tuan presiden. sama2 gambar langit. comel tak? ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

    kak nana…motif komen kak nana ialah untuk menyatakan bahawa saya dan AyUmi dan TP merupakan orang yang comel. hehehehehe ๐Ÿ˜‰

    terima kasih.

  4. aishah, aku dah lama perasan header korang ada iras. dan header aku jugak hasil tembakan kamera TP juge. whoa!

    echah, comel-comel pun takleh lawan TP la. (atau tunang aku. dia pun comel gak. wahahahahaha)

  5. ayumi:
    aku nak no -1.

    ecah:
    aku nak tukar header nye pic jugak.
    tp taktau nak letak pic apa.

    letak pic kau dgn maoi la. boleh ke?

  6. buzzy, bukan yang jkjr punya…yang LPK punya….kalau jkjr takpe je…

    kak nana..tukar la..jangan tak tukar…

    gerektua. oh. rasanya saya tidak berani nak ambil risiko macam tu.

    cikf, tulah, lain kali kalau gi repair kasut nak letak dalam plastik merah jugak… ๐Ÿ˜›

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s