Bias

Dia : Kenapa tak jadi fasi PAC?
Saya :Tak boleh.
Dia : Kenapa?
Saya : Saya takut. Saya tak leh dengan orang hensem. Nanti saya bias. Saya beri lebih perhatian kepada diorang je. *grin*
Dia : Hmmm. *laugh*

Jumaat malam yang panjang. Nasib ada housemate, boleh bersembang-sembang. Tapi nolee tidur awal. So, saya decided to lipat baju dan sebagainya. Bila dah start mengemas, semua pun saya nak kemas. Saya (masukkan kain dalam mesin) basuh baju, kemas buku, kemas bilik, tukar setting meja kecil2 dalam bilik tidur. Saya update maklumat di novel2 lama. Antara remark yang saya tulis kat buku tu, “this is good.” atau pun, “never finish this”. Banyak lah. Ambil satu, konon2 nak baca bila dah selesai mengemas. Baru sedar, masa tu dah pukul 3 pagi. Tidur lagi best.

Sabtu, saya sibuk dari pagi sampai pagi. Hoho. Keluar pergi kenduri. Ditemani liyana yang cool. 2 kenduri selamat kami hadiri. Petang tu kami pergi lepak2 di litium online gang’s paintball championship. Berjaya jugak walaupun agak sesat barat. Hoho. Thanks kepada oren dan yana yang sabar dengan pemanduan saya yang agak ngok ngek itu.

Malam saya kuar tengok wayang. The Day the Earth Stood Still. Panjang gile tajuknya. Tapi dekat tiket dia tulis Earth Day. Terus lain jadinya. Terus macam alam sekitar. Tajuk yang sebenar ala-ala thriller gitu. Cite tu okay-okay je lah. Ending dia agak hampeh.

Ahad. Oho. Hari yang agak membosankan, kecuali part lunch. Saya habiskan 6 dvd movie semalam(the house of bunny, smart people, she found me, a girl in the park, jane austen book club, twilight). Jane Austen Book Club sangat menarik. Rasa macam nak cari buku2 tu dan baca. Housemate pergi kenduri pagi2 lagi. Meninggalkan saya yang ketiduran. Haha.

Malam saya pergi Jusco. Beli gula dan kopi. Haha. Then pusing2. Sorang2. Balik rumah sambung tengok dvd lagi. Tengok twilight. Bestla. Dah lah hensem. Wowwiii.

 

Hari ini sangat sibuk.

 

p.s : Updated today, at 2.07pm, 16 Dec, Edward Cullen rupanya ialah Cedric Diggory. (Harry Potter).

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

27 thoughts on “Bias”

  1. hoho buat apa tahniah kat sini? btw aku tak hebat pun. famia dan yang lain-lain yang hebat.

    wow ecah 6 movies in one day? dahsyat~

  2. kak nana. echah tolong jawab b/p kumpulan cakar harimau. haha. terima kasih. terima kasih. terima kasih.

    faruqy, hei. tuan blog tak kisah pun. hhihi.

    ermmm kalau kira dengan midnite malam sabtu tu, semuanya 7 movies. haha. i can live with just kopi n movie. oho.

  3. ala, ckp kat mana2 pun ok, KAK NANA tau, parok mesti baca entri kat sini punye.

    famia memang hebat, kau pun hebat jugak parok. muka kool habis.

    p.s: Aku redha aje kau panggil aku KAKAK.

  4. siann echah drive sehari suntuk sabtu lepas. tak reti dah nak cakap tenkiu camane. hehe

    kak Nana: pom2 girls pun sangat cool. kesabaran menunggu yang patut dipuji.😀

    btw, faruq sepatutnye update blog beliau. terima kasih.(sorry menyemak kat blog echah. hihi)

  5. yana : takpe. i like driving. cuma that day tambah penat sebab hujan kut. anyway, tak menyusahkan pun.🙂 thanks temankan echah gi kenduri.

    kak nana tentu suka ayat yana ni.

    faruq bizi…tak sempat nak update blog. haha. beru je lepas minum petang ngan faruq tadi.🙂

  6. wohoo.. 6 ke.. aku tgk 2 jer ari sabtu..
    sorilah tidak mengejutkan mu ahad ..
    since mu dh awal2 cakap takmo pi..hehe

    twilight?..ensem..that’s why i picked that dvd tp tak tgk lagi.. tgk house bunny jer..

    sorilah cacah.. aku mmg ttido awal sekarang..takleh tahan ngantuk..dah tua..hehe

    1. buzzy, hmmm nanti korang bleh la meet up meet up…

      kak nana…senyum lah..jangan tak senyum…

      shida…mmm mata dia wuhuuu… kagum… hmm Edward…

      nolee…haha. tulah. aku pun kagum dengan kemalasan nak kuar rumah aku sehingga boleh habiskan 6 dvd. straight jugaklah. berhenti mandi, makan jer. teruk jugak hoho.

  7. dvd cetak rompak mi. aku rasa dia amik wayang. nanti dah lelama cikit bulehla nak try carik dvd punya version.

    ida, huhuu…berangan memang best. edward cullen. hoho….

    tapi conversation dia dengan bella memang best la.

    nak nangis masa bella sebut jangan tinggakan dia masa kat hospital tu. huhu.

  8. kalau sume vampire ensem macam edward (as pretty as jesper pun ok..), aku pun nak la sekor pakwe vampire.. apetah lagi pakwe vampire yang romantik dengan mata menusuk kalbu dan superpower yang melampau.. kelasss….

  9. heheh…tak sangka ko masih visit blog aku walaupun dah berzaman aku tak updet. aku dh bukak blog baru. tapi sejak akhir2 ni mmg aku tak menghapdet blog. tp klau nk i will give u the link nanti.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s