Agak-agak

Semalam pergi tengok wayang. Sorang-sorang. Dapat free pass dari Raymond. 2 saja. Expired semalam. Malas nak ajak orang. Lagipun semalam kursus habis awal, so saya pun terus drive ke TGV Cheras Selatan.

Sampai sana minutes before 6 pm. Terus ke kaunter, beli Bolt satu, seat paling tengah. Di row F. Agak depan. Masa beli tu, sepatutnya saya saja yang akan berada di row tu. Then, to kill time, saya pergi lepak di Popular. Leka, masuk hall agak lewat. Masuk2 iklan dah start, and jeng jeng, ada seorang mamat yang menarik (MYM) di sebelah seat saya. Saya tak kira, saya nak duduk situ jugak. Saya beli seat paling tengah tau. Hihi. I thought he would move a seat far from me, instead of sitting next to me. Mana tau kalau2 dia tak selesa ke duduk sebelah stranger. Emm.. he stayed.

Saya terkejut dan tak sangka, akan ada jugak orang yang tengok wayang sorang2 macam saya. So saya tegur dia. I said, “sorang?”. And he said “ye, sorang” and he smiled (maybe, I didn’t know, it’s dim there). So, we watched movie, like we went there together. I bet if I had bought popcorn, I would share with him. Haha. Bergelak ketawa, menjerit dan giggled to the same thing. Haha. Fun.

Hmm… then, the end. I went to the other exit, and he went to another. Yet, we’ve met at the door of his exit. I smiled. He smiled. We talked. (No, I talked first). Smiled some more. And I left him for toilet. I was worried if he thought that I am attracted to him. Haha. After toilet, I went to Popular again. I was thinking to buy a mag. Actually I was waiting for another movie to start, Los n Faun, at 8.15pm. While I was reading, I caught a glance, a familiar figure entered the shop. It couldn’t be him. I didn’t look more, nanti dia ingat saya stalker pulak.

Saya keluar dari Popular dan lepak di kerusi panjang kat tepi2 tu. 5 minit lagi before the show. And I saw him keluar dari Popular. Hmm betul lah tadi tu dia. Nampak macam dia tengok saya, tapi mungkin tak. Hehe.

8.15, saya masuk hall. Watched Los n Faun. Memang kelakar. Haha. Saya suka. Sape tak tengok lagi, pergilah tengok. Hihi.

Anyway, kalau saya berani.

i. saya akan bercakap banyak dengan dia. (MYM)
ii. saya akan tanya dia, nak gi minum tak. I was actually kind of hungry. Huhu.
iii.saya nak tanya dia, buat apa lepas ni. Kalau dia tak de buat apa, saya akan kata ” jom, lepak tengok Los n Faun”
iv. itu aja lah.

Tapi, saya tak berani. Tapi saya suka je.

*I am smiling.

p.s : Tengah rehat minum, ada kursus di jaypieyeay.

p.s 2 : Agak-agak, boleh jumpe dia lagi tak?๐Ÿ™‚

p.s 3 : BTW, ini post yang ke 500!!!!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

28 thoughts on “Agak-agak”

  1. WAH!
    hebatnya dah 500.

    MYM.. kalau kamu google “wayang- popular- stalker” mesti jumpa entri echah ni.

  2. wowww!! 500 dah. congrats. saya lost count saya dah pos keberapa.๐Ÿ˜›

    emmm… i don’t have guts to ask people camtu.๐Ÿ˜› kalo pi tengok wayang sorg2 pun, mmg x cakap laa ngan org lain.๐Ÿ˜›

  3. kak nana…takdelah hebat mana pun..anyway, terima kasih.
    MYM…tak payah…saya dah cuba google tapi tak jumpe pun. haha…

    buzzy, echah pun mungkin tak. tapi muka dia masa tu excited, macam echah. haha. itu yang buat echah rasa nak tegur tu. lagipun, echah memang macam tu kan…hihi.๐Ÿ˜›

  4. hahhaha.
    pengalaman aku nak g tgk wayang sengsrg. citer Sepi. tp end up g dgn fahmi, ustaz n wife. ponteng keje kul 5. hahhahaha.
    p/s: so, aku tak berjaya lagi nak g tgk muvie sengsrg

  5. congrats on your 500-th post. giler dahsyat. aku 3 tahun blog pun tak sampai landmark ni lagi (but then again, aku ni pemalas, tak macam kau).

    hehe MYM tu mesti bangga sebab ada chika usha dia. lagi-lagi kalau dia stumble upon your blog.

    weih btw hang ni kursus ke memblog?

  6. oren, ye…tau cerita kau nak gi tengok sepi ngan fahmi tu. hihi.. takpe, nanti sebelum kawin kau buatlah…๐Ÿ™‚

    faruqy, hmm…
    i. aku takde usha dia la. ke tegur2 macam tu dikira sebagai mengusha? oh, aku dah usha banyak orang la kalau macam tu. hoho.
    ii. stumble upon my blog…haha. like u did once upon someone’s blog. eh? no?
    iii. btw, kursus ni berjalan secara pc di depan mata…online somemore. macam mana aku tidak boleh tidak berblog…

    cikf=), sweet eh? haha. i tot so. still smiling *
    excited, tu mesti!๐Ÿ™‚

  7. ada satu website (mat salleh) khusus untuk dia mencari semula seorang gadis yang dia jumpa masa di lrt (aku tak tau sana panggil apa? hehehe) dia tak berani nak tegur… pastu dia tak jumpa lagi dah gadis tu… then dia buat website siap lukis gambar baju, seluar dan aksesori yang dipakai oleh gadis tu… gadis tu terbaca website tu dan call dia… maka happy ending la citenye… cite btul ni…

    hmm mana la tau kot2 suatu hari nanti aku terbaca kisah yg sama kat malaysia lak… hehehe cuma versi nya adalah jumpa di panggung wayang hehehe

  8. paris, thanks. hehe.

    gerek…hmmm…hehe…๐Ÿ™‚

    faruq….haha. kau memang…

    demang…the sims? hahahaha…talking talking smiling smiling…hahaha…betul lah…

    AyUmi…hoho. menakutkan la plak. tak reti aku nak curi2 snap. hihi…

  9. ๐Ÿ™‚

    congrats on the 500th!

    ida penah gak jumpa mamat yg tengok muvi sengsorang. macam ida. pernah sekali tu, kitorang jumpa dalm minggu yg sama utk 2 muvi berbeza dan the next week jumpa lagi sekali. masih lagi single.

    pernah ida tergerak hati utk tegur dan remind dia of our previous movie activities. tapi dalam hati, mamat ni good looking and look sober enough to be someone’s husband/bf. mungkin time yg ida terjumpa dia tu. wife dia outstation ke, apa ke..

    hmmm..

    takut mencuba, nanti melepas, ya dak?

  10. buzzy, wow. echah pernah gak amik gmbar mamat comel kat tempat basuh kete. tapi tak clear. amik pakai henfon jer. hihi. nakal.

    shida…thanks….
    ermmm…hmmm nice story….dua tiga kali wayang yang sama ke…kenapa tak tegur. kalau ida terperasan dia, maybe dia pun terperasan kewujudan ida…anyway, takpe pun. kadang2 kita je yang ingat orang kan. biasalah pompuan…
    ๐Ÿ™‚

  11. contoh perbualan tipikal:

    “awak sorang je ke? hari tu rasanya dah jumpa awak. last week. citer XYZ? masa tu awak sorang gak. em, awak suka tgk muvi sorang2 ya?”

    agak-agak mamat tu bengang tak?

    ntah-ntah dia malas nk layan T-T

    takpelah, kalul jumpa lagi dia, insya Allah ida try tegur. takpun ida smiling jer (chah, adik ida form 3 tahun depan pronounce smiling as in smeeling T-T buat malu kakak dia ajer! dah le dia tak tau makna smeeling tu!)

  12. hmm…
    i. if you go and say that to him, it would seem like you really pay attention to him la dear. i’m afraid he will think that way. but you could try. but leave the “masa tu awak sorang gak. erm awak suka tengok muvi sorang2 ya?” part…nanti dia ingat kita fikir dia takde kawan.

    ii. insyaAllah dia buat muka pelik then like thinking. then mungkin dia jawab, “ermmm ye kut…” or maybe he would just smile. i don’t know. man…

    iii. your adik, well, luckily dia tersebut depan ida so u can correct him la. i have a friend who likes to correct me sometimes. in pronunciation..at this age..lagi la kan…

    iv. my baby brother once spell ayam percik as ayam perencit. how’s that. but he’s standard two and living in kelantan. hoho. not his mistake.๐Ÿ™‚

    v. there’s always room for improvement, right?
    ๐Ÿ™‚ this comment gets longer. i could make another post. but let the 500th post stays here for some time.๐Ÿ™‚

  13. faruq…kalau jumpe mamat hensem, jeling jeling senyum senyum cukup eh…kalau jumpe mamat tak berapa hensem?

    AyUmi…hoho…mengeratkan silaturrahim kan. tapi aku tidak berani.๐Ÿ˜‰ lagi pun aku ni pemalu…

    en_me, thanks.๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s