Tag yang saya utangkan…

**this post is kinda lame. I did it on 25th so all the answers, based on that situation…thanks.

The rules:
Link to your tagger and post these rules.
List 8 random facts about yourself and tag 8 people.
I’m tagging those two new blog-friends. Okay? And a few good friends…
1. Demang
2. Gerektua
3. Nolee
4. Pirate
5. Oren
6. Paris
7. Shahsulong
8. Faruq (sila lah update blog kamu)

Myself
First name:
Noor Aishah

Name you wish you had:
Safiya. (macam anak wan)

What do people normally your name as:
Tak faham ayat ni. Okaylah. Maybe echah. Atau cacah.

Birthday:
16 July 1982

Birthplace:
Kota Baharu, Kelantan

Time of birth:
05.30 am

Single or taken:
Single….mingle…

Zodiac sign:
Ketam yang suka mencubit. Grr…

My appearance
How tall are you:
Average Asian. 1.59m

Wish you were taller:
Sometimes, especially in family photo. Saya ketiga rendah selepas Baby (darjah 3 next year) and Waie (form one next year).

Eye color :
Kaler hitam. Dark black.

Current hair color:
Hitam.

Short or long hair:
Paras bahu. Baru potong hari tu.

Ever dye your hair a bizarre color:
No. Tidak berminat.

Last time you did something dramatic with you hair:
Try straighten dengan iron yang murah tu. Zaman belajar dulu. Huh. Sekarang ni…. hari tu lah, masa potong, dibasuh basuh dan diblow blow.

Glasses or contacts:
Glasses. I think I am cuter with those 2 eyes glasses.

Do you wear make up:
Wear. Baru rasa best.[koya]

Paint your nails:
Inai.😛

Shy or outgoing:
Outgoing.

Sexy or cute:
Both. I am hot katanya.

Serious or fun:
Depends on the situation.

A turn on:
Nice smile.

A turn off:
Muka berlagak.

This or That
Flowers or chocolates:
Chocolates. Boleh dimakan…

Pepsi or coke:
Vanilla Coke and Pepsi Lime

Rap or rock:
Rock. Evergreen.

Relationship or one night stand:
Relationship la wey!

School or work:
Working school.

Love or money:
Both… half-half…

Movie or music:
Both.

Country or city:
Depends on the mood. City maybe.

Sunny or rainy days:
Both. I love nice sunny days. I love the nice rainy days as well.

Friends or family:
Family and friends. Both. I couldn’t imagine life without them all.

Have you Ever
Lied:
Of course.

Stole something:
Of course. Can’t remember what it was, but it was fun. It was in my dark ages. Now, I am nice. I think I curi line telefon zaman matrik dulu. Yes, saya nakal!

Smoked:
Pernah. Kena cabar.

Hurt someone close to you:
Ada. Balas dendam. But in a good way…Saya nakal dan jahat. Tapi saya cute.

Broke someone’s heart:
Pernah. First boyfriend. Sampai sekarang dia sakit hati agaknya. Teruk betul saya.

Wonder what was wrong with you:
Entah. Banyak mungkin. I am not perfect. Oh. Why can’t that particular someone try to see what I have for him?

Wish you were prince or princess:
Hmmm. I am happy just the way I am.

Like someone who was taken:
Hmmm. Always. I can’t resist someone who’s good looking with nice smile. Suka tengok jer…bukan apa pun. Ye, saya nakal. Dah cakap tadi, bukan? Dan saya allergik orang hensem..

Shaved your head:
Gile. Tu. Saya tengok mamak shave rambut adik lelaki saya pun saya takut. Inikan plak nak shave my own head. I am no Britney.

Used chopstick:
Suka.

Sang in the mirror to yourself:
Pernah. Tapi tak boleh lelama. Buruk.

Favourites
Flower:
Rose. [sebab wangi] Dan bunga raya.[sebab cantik]

Candy:
Lollipop.

Song:
Semua yang sedap dan menenangkan. Think : Ordinary People by John Legend, James Blunt, Yang gembira-gembira dari Natasha Bedingfield, yang bermakna dari Alicia Keys, Yang bubly bubly dari Colbie Callait, yang bersemangat dari Linkin Park. Semua la. Melayu ke Indonesia ke. Layan! Yang jiwang dari Peter Pan, Samsons dan Kerispatih. Yang menginspirasi dari M Nasir…

Color:
Red. Red. White.

Movie:
Hmmm..banyak…

Singer:
Semua yang mencipta dan menyanyi lagunya sendiri. They rock.

Junk food:
Candy, marshmallow.

Website:
hmmm. Ptdportal. Dulu la. Sekarang dah takde masa.

Location:
Home. Or my house. Argh. Any comfortable bed and couch will do.

Animal :
Cats. Cats.. They were cute and adorable.

Ever cried over someone:
Of course. Last sekali masa bulan puasa hari itu. I didn’t even realize I would feel that way about someone. It’s hurting.

Is there anything you wish you could change about yourself:
I am fine. I am not perfect but I like just the way I am. Ermm. Anyway, maybe the part that I am so easily fall for someone. Heheh.

Do you think you’re attractive
I could be attractive. Hehe.

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose:
Grey’s Anatomy. (I know, it’s not a fairy tale.)

Do you play any sports:
Badminton, boling and volleyball.

Syarat dan peraturan:
1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.

Mari kita mulakan dengan 16 perkara paling rawak….
i. Saya baru je goreng burger tadi
ii. Lepas office hour tadi saya melepak dengan kawan2 di Alamanda.
iii. First time saya beli donut di Big Apple yang baru dibuka di Alamanda
iv. Dapat donut percuma tadi. Sebab beli ice mocha cold yang sedap. Dan manis. Tak perlu tambah gula.
v. Saya suka pakai kasut yang cantik. Kalau dapat beli kasut yang cantik dan murah lagi saya suka.
vi. Kebanyakkan baju kurung saya adalah yang dibeli siap.
vii. Kereta saya ialah dari spesis Gen 2 yang saya namakan sebagai Jiji.
viii. Saya bekerja di sebuah pusat perkhidmatan awam persekutuan di putrajaya.
ix. Saya pernah mengiringi isteri PM dalam dua function jabatan.
x. Jeans kegemaran saya ialah jeans diesel yang dibeli di the store kota baharu pada tahun 2002.
xi. Hari Sabtu lepas, (20 Dis) saya meminjam baju kurung kawan saya untuk dipakai ke kenduri.
xii. Hari Ahad lepas, 21 Dis, saya memakai baju yang sama ke kenduri yang lain pula. Punca ialah pada masa itu saya berada di Ampang dan tidak membawa baju kurung jadi terpaksa pinjam dengan kawan saya yang bekerja sebagai guru di taman sri gombak. Terima kasih nasriyah.
xiii. Saya pernah kemalangan teruk bila jiji telah melanggar lori secara tidak sengaja. Masa kejadian, jiji baru sebulan menjadi milik saya. Sedih betul masa tu.
xiv. Saya sayangkan kawan2 saya yang sayang saya.
xv. Saya suka menulis dan berangan.
xvi. Saya suka tidur dan makan dan berjalan2.

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
i. Ninad
ii. Khair
iii. Fadh. [bizi benar sekarang ni. Kritikal Selangor]
iv. Tata
v. En_me
vi. Litium hehe…(tag balas dendam)
vii. Mamawafiy (update la update la…)
viii. Fish…
ix. Dan 8 orang yang telah tersebut di atas.

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal.
Buzzybug bug bug – [tagging queen] huhu.

4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

Erm…nasib lahhh…

1. Do you think you are HOT?
I think I am hot. Bukan apa. Oprah kata kita mesti selesa dan yakin dengan badan kita. Ya. Saya kunci jawapan saya. Saya pilih HOT. Huhu. Kondifen.

2. Upload you fav pic(s).
malas la nak buat ni. buleh. skip. next!

3. Why do you like those picture(s)?
next!

4. When was the last time u ate pizza?
Last weekend. Beli di pasar malam. Sedap. Satu keping rm1.50. I beli 2 keping. Satu black pepper chicken satu lagi hawaian tuna rasanya.

5. The last song u listen to?
Something by Peter Pan. Dengar dalam kete on the way home tadi.

6. What are you doing right now besides this?
Nothing. I am upstairs on my bed.

7. What name u prefer besides yours?
Nadratul? Rachel Green. Haha.

8. People I tag:
1. Demang
2. Gerektua
3. Nolee
4. Pirate
5. Oren
6. Paris
7. Shahsulong
8. Faruq (sila lah update blog kamu)

9. Who is No.1 – No.4?
No. 1 – Demang. Know from the wordpress world. A blogger and a husband.
No. 2 – Gerektua. Know him from the wordpress world also.
No. 3 – My dear housemate…
No. 4 – My brother and the housemate’s fiance.

Finish. At home. I’ll post this once I am online. Right now, I want to cuddle up to twilight novel, lent by mamawafiy….

12:27 am. 25th Dec 2008.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

19 thoughts on “Tag yang saya utangkan…”

  1. ishan qureshi…sapo nih. aku tidak kenal. hoho. adakah kau ini husni?

    faruqy…takpe…tag tu membolehkan kita mengenal diri dengan lebih dalam lagi…kadang2…

    buzzy…tak best. ahah. lepas sedut sekali terus berlari2 mencari air, berkumur. tak sedap.

    AyUmi…haha…😛

    1. dulu aku gila-gila. lepas tu aku dan member aku sorokkan rokok budak yang cabar kitorang tu sampai dia merayu-rayu mintak balik rokok tu. anyway, masa tu kami camping dalam hutan. bayangkan sejuk2 dan budak lelaki tu tak dapat rokok. bestkan kenakan orang macam tu. haha. padan muka.🙂

    1. shida, thanks for entertaining…
      khai…hoho…aku memang sampai hati hihi…tak nak buat takpe…syarat je tu masukkan nama kau…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s