I’m doing fine.

Seriously, Alhamdulillah. [Buat point macam en.lit]

  • Kenyataan memang pahit
  • Perasaan memang penting tapi kerja lagi penting sekarang ini.
  • Kalau boleh memang nak ada boyfriend tapi takpelah, hal keluarga lagi penting
  • Kawan-kawan yang memahami memang best. Meskipun tak buat apa-apa, they really help.
  • Harap2 adik saya yang degil itu akan lembut hatinya. Setiap kali solat saya doakan dia. Saya tak hiraukan masalah saya pun sekarang ni. She really matters. So does her future.
  • Harapnya kawan saya yang seorang itu juga akan lembut hatinya. Dan semoga dia ingat selalu kat saya. Dengan ingatan yang baik baik sahaja.
  • Kadang-kadang kalau tengah emo, benda bodoh pun akan terjadi. Seperti membrek mengejut bila tersedar ada roadblock. Ditahan polis, khidmat nasihat sahaja, alhamdulillah. Di mana? Di jalan belakang ke PICC. Pagi sabtu yang hening.
  • Terima kasih kawan2. I love you so much.
  • Kerja sanga kritikal sekarang.
  • Nak claim rebate untuk Jiji.
  • Nak buat pasport, nak gi Bandung.
  • Nanti ada pasport, nak gi melawat tempat lain yang indah dan menyenangkan.
  • Tadi dah siap draf bayangan cuti2 yang akan dipohon sepanjang tahun. 25 hari. Nak balik kampung dan berjalan2.
  • Draf perancangan kerja untuk tahun ini pun dah siap bincang ngan staf.
  • Semoga everything will be better. So much better. Insya Allah.
  • Alhamdulillah. Atas ketenangan hati. Menangis betul betul membantu.

Masih di office pada masa ini. Tenang dan senang. Walau kerja melambak. Tuhan tak duga kita kalau kita tak mampu hadapinya, kan?

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

19 thoughts on “I’m doing fine.”

  1. salam..
    ermmm suka baca entri ni. pasal kehidupan, harapan impian dan juga kenyataan.
    my friend. kadang kita rasa kenapa kita sering terbeban dengan pelbagai masalah. kadang kita terfikir kenapa hidup orang lain begitu senang dan indah.dan terkadang kita alpa dengan apa yg di anugerahkan Tuhan.. thats life and thats normal.
    orang mungkin tengok kita gelak dan tersenyum; namun dalam hati kita, hanya Tuhan yang tahu.
    apa apa pun, semoga 2009 memberi lebih keceriaan dan kematangan dalam hidup. bekorban untuk keluarga dan kerja itu bagus tapi ingat; bekorban jangan sampai terkorban diri sendiri.
    semoga sukses sokmo deh !

  2. ecah, kak nana dah claim rebate utk juju.

    ecah, banyak2 ingat kat Tuhan, semoga jiwa semakin tak kacau.

  3. aku suka ayat terakhir kau tu…dan ingat juga..setiap sesuatu yg bermula pasti akan berakhir..cuma lambat dgn cepat je jadi penentu di sini….tapi tak menjadi hal kalau kita tabahkan hati…

  4. liyana, thanks. InsyaAllah…

    abang…aku tak sedeyh dah…πŸ™‚

    gerek, jom la kalau nak ikut. kami gi next month!πŸ˜‰ ermmm… i m still trying ni to get better…

    abanglong, thanks so much. insyaAllah tak terkorban diri sendiri. kalau ada pun, for the right thing.

    kak nana…baguslah. blehlah buat modal nak gi berjalan2 ke mana2..terengganu misalnya…

    mama…insyaAllah…things will get much better..thanks again. for being around.πŸ™‚

  5. emmm.. ayat last tu sangat bagus! tahniah kepada diri sendiri kerana tidak melupakan tuhan dan insyaallah tuhan juga tidak akan melupakan anda!πŸ™‚

  6. bagusnya dah buat perancangan sepanjang tahun.cergas dan tuntasπŸ˜‰

    hmmm, teringat post recap 2008 belum settle lagi. jap lagi la ek..

    chah,
    moga Allah permudahkan segala urusan, ya.

  7. demang, thanks.

    shida, insyaAllah…plan tu buat masa melangut dalam meeting yang panjang…alang2 ada diari tahun baru, apa lagi planning la…
    sambil menyelam minum air… hihi…
    btw, ida, thanks sudi layan tag. tried to leave comment in yout blog…tapi macam susah sikit la……macam mana eh?

  8. bertahan ye Echah!!
    mmg ada benda yang lebih penting dr cinta… hehe…
    just enjoy your life to the fullest!!πŸ™‚

  9. chah,
    ida pun tak sure problem katne. nanti ida check balik. ida buat okey je. nk open comment to all pun susah gak, takut kena spam macam frenster blog.

    cuba lagi tengok camne..

    1. ida…nanti cek la balik..eh?

      gerek…cepat dapatkan tiket…tapi mungkin dah mahal la… kami pergi awal bulan nanti, insyaAllah…πŸ™‚

      en_me…gi bandung…orang lain nak soping, echah tukang bawak barang orang jer…hihi…insyaAllah, ada rezeki, dapatlah ole2 untuk en_me…πŸ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s