Bab 2 Kesepakatan

Tag ini dibuat sebab abang pirate tag saya sekali lagi. Selepas saya tag dia baru-baru ini. Untuk tidak menghampakan beliau, saya nak senaraikan 10 perkara pasal abang pirate ini.

i. abang pirate adalah comel. dulu lagi comel. tapi sekarang dah kurang comel tapi jadi tough sebab saham dia dah naik sejak dia menjadi milik orang. hihi.

ii. abang pirate berasal dari Sarawak. tapi dalam nama penuh beliau tiada perkataan abang.

iii. abang pirate sangat baik dan tidak berkira langsung dengan kawan2. dengan syarat, jagalah harta dia seperti kita menjaga harta kita sendiri. baik.

iv. abang pirate suka pandu kereta dengan laju. tambahan pula kereta beliau dilengkapi dengan sound system yang hebat, luar dan dalam. vrom. vrom. aummm

v. abang pirate kadang2 sensitif. hihi. jangan marah eh abang.

vi. abang pirate telah berusaha dengan uncle sebelah rumah kami semasa saya dan nolee dalam proses pencarian rumah dulu.

vii. abang pirate ada baby j erin yang ganas. baby j erin ialah spesis waja keluaran proton.

viii. tak lama lagi abang pirate akan kahwin. huhu.

ix. abang pirate suka merokok. tapi katanya sekarang rokok dah tak sedap. itu petanda amaran yang dikeluarkan oleh si dia kepunyaan abang telah mencapai kemajuan.

x. saya doakan abang pirate sihat selalu. dan gembira selalu. sebab kalau dia gembira dia akan belanja saya makan. hihi. :) ailevyu abang.

Hmm. Hari ini saya lambat. Bangun lambat, lambat gerak. Jadi tiada parking space untuk saya melainkan menghalang kereta lain. Oh. Sangat tidak sedap hati rasanya terpaksa menyusahkan orang lain. Mahu keluar lunch sambil mengintai peluang memasukkan jiji dalam kotak parking yang sempurna, teruk lagi mahu menolak2 kereta lain yang turut menghalang. Letih.

Sampai di kedai makan, mahu parking adalah satu masalah. Nasib baik ada azra yang sudi jadi valet saya tengah hari tadi. Hehe. Thanks.

Semalam, dan hari sebelumnya adalah menggembirakan.

i. mamat yang jatuh. jatuh hati katanya

ii. abang di lorong sebelah yang saya sempat say hi dalam kesesakan trafik itu

iii. sms : you make a difference in this world.

iv. strawberi dan bunga, ganti tidak jadi ke CH dari TM. memuaskan hati.

v. makan2 dan lepak2 dengan kawan2 yang best.

vi. teman yang sudi melayan karenah walaupun dalam keletihan…

Anyway, mari kita doakan semoga ayah Kak Nana akan sembuh seperti biasa. Dan tidak ada apa yang serius. InsyaAllah.

p.s : Encik yang seorang itu, terima kasih. You are the best.

update : Al-Fatihah untuk ayah kak nana.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

16 thoughts on “Bab 2 Kesepakatan”

  1. kamu sll say hi pd lelaki encem ye?? sama la..tmbh pulak jln area sri kembangan tuh sll jem je lately ni..rase nak ckp kat polis trafik tuh, en polis, tepi sikit, bagi kami jln ikut trfic lite ye..jem sgt ni. lambat pulak smpi opis nnti

    1. takdelah selalu. cuma semalam jer rasa tension dan gembira bercampur. i wish tiap2 hari ada polis ensem yang jaga trafik. hoho. baru lah semangat nak memandu.
      hehe. dah tak jumpe da brader ensem tu. honda civic. wauh. marvellous!

  2. hihi.. katanya echah pemalu tapi masih bisa say hi to strangers, ya? :grins:

    saya cuma say hi to strangers bila saya sangat happy dan bubbly saja. tapi dah lama dulu. sekarang ni saya serius. garang. wraff!!wraff!! gigit! gigit!
    😉

  3. saya say hi sebab saya gembira dan bubly la tu shida. actually tengah marah kat kereta belah kiri yang galak menghimpit jiji. lantas saya alihkan pandangan ke belah kanan, alhamdulillah hati jadi sejuk bila tengok ada brader comel kat sebelah. teruja dan automatik tercakap “hi” kat dia. kawan2 yang car pool senyum dan gelak saja. haha. it was a fun thing to start the day.😛 cool.

  4. shida, semua pasti ada gene hati lembut atau garang sikit. cuma antara banyak dan sikit jer. and how kita dela with it. hoho. rilek ah.

    en_me, that’s what friends are for…

    medcham and abang pirate, teruskan.
    medcham, jemputlah bawak JoneD ke serikembangan, Jiji nak jumpa.
    yak a au!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s