Kenduri Kawin

my brother, faiz and I
my brother, faiz and I

Kawan masa kecil2 dulu, Shafik akhirnya kawin cuti hari tu. Mengejutkan juga. Baru je bertunang lepas raya haji, terus kenduri 26 Januari lepas.

I was so happy for him. He was such a very good friend to our family. Adik saya, Angah yang jadi pengapit dia. And Jiji pula menjadi pilihannya, sebagai kereta pengantin. Haha.

Famili dia dan kawan2 lain di kampung memang panggil saya Along. Sampai kawan2 dia yang lain tanya saya, sepupu dia ke? Sebab kami dah rapat sangat.

Dia memang cool. Selamat Pengantin Baru!

angah, firdaus and adam.
me, baby, shafik and suria, and faiz. duduk : angah, firdaus and adam.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

45 thoughts on “Kenduri Kawin”

  1. kak nana…memang jiji ada bau2 kenduri sket. kete bawak pengantin. kan.

    fadh, apa yang menyelerakan ni? kenduri ke?

    niza…ehemmmm…

    kak nana..hahahahahaha

    1. faruq. wah. wah. panas. sila rujuk blog abam maoi ye.

      kak nana. hmmm. memang best bau nasi minyak. apatah lagi kalau nasi minyak kak nana. hmm.

      fadh, aku baru je makan nasi beriyani gam di kafe beriyani putrajaya kat UNiten tu. huhu.🙂

      kak nana n fadh : aku tak masuk campur hal korang. banyak rupanya janji2 kau ngn kak nana nih. haha.

  2. masa kak nana, kak nana bg nasik putih je. takde nasik minyak. saje tak mau bg org mkn byk2. haha.

    mungkin yg ecah ckp tu bukan kak nana punya.

    maoi dan ayumi punye kot, sbb diorg amik katering kat ampang, dekat dgn opis kak nana, kan maoi kan?

  3. erm. takpe. nasi putih pun boleh. ahah.
    maoi dan AyUmi amik katering kat ampang, jauhnya. huhu. takpela, asal sedap.

    buzzy, amik cuti untuk 20 ngn 21 mac ni dulu. itu lagi penting dan pasti. okay? *amaran ni* haha.

  4. en. har, gambar kawin tuan blog, tunggu…eksklusif sikit. sabar ye. dulukan yang dulu.

    buzzy, haha. bagus bagus. datangla…bleh tidur umah echah.🙂

  5. hunting ialah perkataan yang dah lama kita tak guna. mungkin echah kena menggiatkan diri untuk meng’hunting’. huhuhu.

    1. callister, adiknya? tunggu….. anyway, dia bukan abang. tapi kawan. tapi dia lebih tua dari saya. abang pun boleh la. hihi.

      AyUmi…sebelum kau tukar status ni, jom la pi hunting sekali. haha.

      Kak nana..bukan echah aje…niza dan kak nana pun kena giatkan usaha dah sekarang ni. heh. betulkan niza?

  6. good will hunting?

    kak nana, jangan la xde mood. insya Allah, ada jodoh, tak ke mana kan? ida pun terfikir benda yang sama pagi tadi. dah le adik perempuan ida tunang pagi ni. sabar je la.. hanya pada Allah kita pohon kekuatan dan kesabaran kan?

  7. aishah, shahsulong:

    takde mood buat masa ni. bukan lah kenapa, bukan kecewa dengan sesiapa pun, kak nana sekarang hanya fikir untuk mak dan adik2. mungkin masa ni kurang sesuai untuk fikir tentang itu semua.

    terima kasih atas ingatan itu.

  8. nana : takpe. dahulukan mana penting. benda-benda macam jodoh ni, ketepikan dulu. kalau lagi fikir, memang tak kan dapat. kalau dapat pun bukan ikut kehendak kita. jadi, tak payah fikir atau cari. nanti-nanti ‘dia’ datang sendiri. macam aku, dia datang sendiri. tidak ajak couple, tapi terus ajak kahwin. itu better :”>

  9. mana tau. kut2 dia kirimkan nombor tipon sekali ke. hihi.
    kim salam balik la. cakap ngn dia aku gi bandung ni. sampai nextweek. bercuti. 🙂
    maoi, sabar eh. layankan je lah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s