Kesibukan

En. Badak yang keras itu tidaklah menakutkan mana.
En. Badak yang keras itu tidaklah menakutkan mana.

Harus diakui bahawa Februari ini memang memakan masa dan tenaga aku. Macam macam perkara berlaku, hal kerja, peribadi, keluarga dan kawan-kawan.

Penat. Tidur memang tidak berapa cukup. Makan, cukup alhamdulillah. Mungkin terlebih sudah.

1 Feb – Memandu seorang diri dari Muadzam ke Ampang. Almost 4 hours.
2 Feb – Berehat dan berjalan2 dengan Nolee dan sepupu
3 Feb – Kerja
4-9 Feb – Bercuti dengan kawan-kawan di Bandung dan Jakarta
10 Feb – Kerja
11 dan 12 Feb – Outstation di JLSM, Port Klang
13-15 Feb – Kelantan-Putrajaya. Hal keluarga
16-19 Feb – Kerja, Outstation di JLWUtara di Pulau Pinang. Sampai dari Penang semalam terus masuk kerja
20 Feb – Hari ini.

So, azamnya weekend ini mahu diisi dengan tidur, tidur, tidur. Kemas barang-barang. Beg pulang dari Bandung pun belum diclear lagi. Beg pulang dari Kelantan pun, masih belum dikemaskini. Beg dari Penang baru sahaja di”unpack” dan laundry pun baru dimulakan. Jemur, angkat dan lipat. Semua akan berlaku weekend ini.

Esok harus pulang ke Ampang. Ambil kereta.πŸ™‚

Sebenarnya kerja aku tidaklah penat mana. In fact, I’m enjoying most of my time at work. Tapi tetiba aku rasa penat. Padahal aku suka jer nak keluar station [outstation].Β  Aku dapat kenal ramai orang. Dan dapat tahu banyak benda. Syukur alhamdulillah.πŸ™‚

p.s : Happy birthday kepada semua kawan2 yang menyambut hari lahir bulan ini. All the best goes to you guys!

p.s 2 : Mahu tonton Slumdog Millionaire.

p.s 3 : Untuk litium yang dihormati, yang comel, yang cute..semoga berjaya selalu..rindu nanti nak baca idea2 baru mu….

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

21 thoughts on “Kesibukan”

    1. lyd, itulah pasal. banyak pulak tu review dalam paper… betul2 nak tengok ni.

      redbull? wah. bestnya. dah lama tak minum redbull.πŸ™‚

  1. woit.. tunggu la aku balik.. kita tgk sama2… aku pon nak tgk citer tu.. aku sanggup tak tengok citer tu kat sini sbb nak tgk ngan korang…

  2. ida pun lambat dapat berita. gonna miss lepak2 there. hope him the best too.

    and yes, bulan feb ni banyak gak benda yg berlaku. tapi takde la penat sangat. emotional upheaval je yg lebihπŸ˜‰

    1. hmm. takpelah. itu pilihan dia. kita tengok je la. mana tahu akan disambung balik nanti.πŸ™‚

      hopefully la.
      πŸ™‚

      tiap kali echah tengok datin sub mesti ingat kat ida lah. hehe. tak tau kenapa. u’ve got something in common with her. i guess.

  3. em, ye ker? i think so too, in a bit. hehehe.. sebab tu bleh masuk kot. sekepala.
    .
    apsal rindu sangat kat semua orang ek?

  4. knizam… ehe…cuti2 indonesia tu memang best.πŸ˜›

    ida… dah lama tak lepak la tu…
    petang2 tanya la khabar. or u might want to organize a TT session maybe in taman warisan. just sms us. insyaAllah, most of us will turn up.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s