Buang Masa

Buang masa semalam. Banyak benda yang lebih berfaedah boleh dibuat. Itu kalau difikir menggunakan rasional yang tinggi. Semalam ada emosi yang lebih mengatasi rasional. Menyebabkan aku stay dan lepak dan window shopping. Di OU. Who can resist? Not me, of course…

So, I bought a pair of jeans and a t shirt at Padini. Changed. And watched Watchmen. Alone. At OU.

What a way to spend time [and money].πŸ™‚

Benci bila aku mendapati aku memikirkan benda yang remeh. Melemahkan motivasi aku.

😦

*

A conversation with my PTs light up my day.πŸ™‚

She : Cik…ari tu saya ingat nak gi ujibakat Jangan Lupa Lirik. Tapi saya balik kampung…
Me : Oh ye…
She : Kalau saya pergi, saya nak Cik jadi pelampung. Haha.
Me : Okay, syok jugak. Suara tak sedap pun takpe.
She : Tulah! Saya kunci lirik saya!
Me : Hmmm. [ I was observing her work while singing along to a poetic love song by Spring. Hahah.]
She : Wah Cik tahu lagu ni.
Me : Mestilah. Saya ada buku lirik lagi masa sekolah dulu. Mak saya marah. Tapi nak buat macam mana, darah seni mengalir dalam diri!
* At this point, we were laughing outloud.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

15 thoughts on “Buang Masa”

  1. saya tak suka pi OU. hehehe… sebab OU is too big for me.πŸ˜›

    errr… nanti saya pi sana, bawak saya pi OU ye echah.πŸ˜›

    ooo… darah seni mengalir ye? seni mempertahankan diri termasuk x?

    1. niza, OU is too big. but i was there for a job.πŸ™‚
      and echah tak jalan jauh2 pun. within the area of my parking jer. dari aras 1-3 di old wing tu jer.πŸ™‚

      darah seni mempertahankan diri melalui kata-kata escapism adalah kut. sesikit. nak hidup. huhu.

  2. saya suka ‘jgn lupa lirik’

    saya takleh masuk rancangan ni, sbb saya tak suka hafal lagu.

    dulu2, masa kecik, saya takde buku lirik. hihi.

    1. haha. saya memang suka menulis lah kak nana. salin lirik lagu pun hokey jer.πŸ™‚

      praktis tulisan jadi cantikπŸ™‚

    1. demang, MIN, watchmen is not bad. it was good.
      i like it. but ada kawan2 yang tak suka.
      it was a story about superheroes after their prime time.
      ada sedih, kelakar. ada family, friendship value.
      watch it for entertainment. dont expect too much, and you ll be just happy/glad you watch it.πŸ™‚

    1. try. malu tu pasti ada. malu tu kan sebahagian daripada iman.πŸ™‚
      cuba lah. mana tahu ada kawan2 yang sama2 rasa benda yang ida rasa pada masa yang sama.
      we ll never know. and there s no harm in tryingπŸ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s