Lari lari kecil

Interface untuk add new post dah lama terbentang depan mata. Aku nak tulis sesuatu. Tapi tak dapat. Tiba-tiba aku jadi tak reti nak menulis. Idea lari lari kecil tinggalkan aku.

Perasaan agak bercelaru. Hidup kurang senang dan tenang. Mungkinkah kerana aku cantik?-Laskar Pelangi-

Ada satu rasa suka yang bercampur baur dengan keadaan berjaga-jaga. Susah nak define. Tapi takut tahu, takut untuk merasa terlalu teruja dan gembira dengan keadaan semasa. Yeah, ada sesuatu yang menggembirakan tapi pada masa yang sama mengundang banyak tanda tanya dalam hati aku. Teruk tahu perasaan itu. Simplenya ia adalah keliru.

Keliru. Perasaan aku macam sudah tak boleh dipercayai. Gerak hati macam gerak lebih-lebih. Tak sama. Sudah banyak kali rasa begini, sudahnya letih. Perasaan, bagi aku rehat, please. Minda, jangan fikir banyak sangat. Nanti stress.

“Cemburu adalah arang batu yang keluar dari neraka” <—Snow White, The Hallmark Channel, 8th April 2009.

 


For you I was a flame
Love is a losing game
Five story fire as you came
Love is a losing game

One I wish I never played
Oh what a mess we made
And now the final frame
Love is a losing game

Played out by the band
Love is a losing hand
More than I could stand
Love is a losing hand

Self professed… profound
Till the chips were down
…know you’re a gambling man
Love is a losing hand

Though I’m rather blind
Love is a fate resigned
Memories mar my mind
Love is a fate resigned

Over futile odds
And laughed at by the gods
And now the final frame
Love is a losing game

Love is a losing game, Amy Winehouse.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

10 thoughts on “Lari lari kecil”

    1. selalu beri komen tak de kaitan.

      takpela. aku jawab jugak.

      lari2 kecil yang aku maksudkan ni dia gerak gerak ke kiri atau ke kanan. kalau lari setempat maksudnya tak gerak jauh. gerak2 sekitar tu je. samala kut lebih kurang.

      eh. kau lari setempat pun penat? berapa jam? huhu.

  1. ko penah cakap
    “kebanyakkan masanya, kita perasan. itu yg terjadi. kebiasaannya. oh. aku terlalu negatif sekarang”

    so echah… rasa je… tak yah la negatif sgt

    1. betul tu. aku ingat lagi ayat tu. juga pasal perasaan. tak nak la negatif tapi takut seyh.🙂

      thanks for being around. even i did notice that kau pun macam dah malas layan cerita aku. haha.😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s