Sesuatu yang terjadi itu adalah yang terbaik pada waktu itu

Entri ini adalah untuk mengingatkan diri sendiri.

Kalau itu yang kita fikirkan setiap kali sesuatu, tak kira baik atau buruk pun, terjadi kepada kita, insyaAllah kita akan menerimanya dengan tabah.

Katakanlah, perkara buruk yang hampir terjadi kepada kita itu, tidak terjadi sebab kita mengelak, dan tiba tiba ada orang lain ditimpa perkara yang hampir sama, dan kita pun tentu akan berkata dalam hati, nasib baik benda tu tak terjadi pada kita.

Selalu kan, macam tu.

Tapi kalau benda yang baik, best berlaku pada kita, jarang sekali kita nak look back and think, what do I do to deserve this?

Kalau benda yang buruk berlaku kena ke atas kita, tentu kita bersedih, [macam sedih dengan wordpress] asking why oh why this could happen to me.

If only we could just be grateful for the things we have. Semua berlaku tu ada hikmahnya. Allah Maha Mengetahui.

🙂

Ssawadee ka, Phuket FantaSea.
Ssawadee ka, Phuket FantaSea.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Sesuatu yang terjadi itu adalah yang terbaik pada waktu itu”

  1. true. terkadang tu, bila dapat benda tak best atau kurang shyiok je buat kita stop for a moment and take a step back to think and evaluate.

    kalau benda bagus tu, la la la je kita menonong. as if kita memang deserve all the good things in life.

    er, satu lagi, moga kita tak cepat sedih sangat bila ditimpa sesuatu yang kita tak suka. ida selalu cepat sedih. tak bagus sebenarnya.

    kan?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s