Kau boleh kata tidak, tahu?

Kalau satu perkara itu tak dapat dipenuhi, kau boleh kata tidak dan tidak biar orang ternanti-nanti.

Kalau sesuatu itu kau tahu akan menyakitkan hati, kau tak payah bagi alasan, mungkin cukup dengan “I’m sorry”

Kau tahu kan menunggu itu, bukan satu kesukaan sesiapa pun.

Kau ni…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

24 thoughts on “Kau boleh kata tidak, tahu?”

    1. buzzy,
      yeah, it is.
      tapi tak semua orang susah nak melafazkan nya. beruntung orang yang dapat melafazkan sorry dengan ikhlas.

    1. maaf tu memang berharga. dan tentulah ia tak akan keluar kalau tak kena tempatnya.

      kalau dah rasa kita menyusahkan orang, wajar kan, maaf tu diucapkan?

  1. ntah nya kau ni. kau boleh jawab tidak tahu jugak! tahu! hehehe..

    kadang2 orang macam ni, terlalu memikirkan sangat perasaan orang lain. takut la sangat mengecewakan orang tapi tak sedar yang dia dah buat kita lebih dari kecewa! bengang. kan? kan? kan? hehehe..

    1. alahai manis betul soalannya.

      jika tiada janji, tentulah hanya ada harapan saja untuk buat kita lebih positif.

      entahlah dik. saya pun tak faham. mungkin saya yang dalam dilema.

  2. kekadang “tak” itu tersangkut di rengkung utk menyatakannya.

    chah, ida pnah terseksa bila tiada “ya” atau “tak” yang diberikan. last-last “kau” jawab “atau”.

    sigh. nak je ada superpower macam Edward Cullen, bleh baca isi hati sebenar orang.

  3. demang : betul tu, dalam kita kata nak menjaga hati orang selalunya tanpa sedar kita dah banyak buat benda yang mungkin mengecewakan kan.

    thanks for understanding.

    shida : hu. kalau lah boleh baca hati orang. thing is as good as it can be btw. just face the day la. alhamdulillah hati masih sabar.

  4. wah…u seems so PO wit tht fella..chill out beb…mayb that “kau” is facing a prob of his/her own..u shud get an iPhone 3G..u’ll nvr get bored while waiting..hehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s