Weekend

dsc020841 

Sabtu lepas saya ke Stadium Nasional Bukit Jalil. Tengok Final FA Cup with Azy, dan beberapa orang saudara Azy. Adik2 saya pun pergi, dari Melaka dan Shah Alam, tapi tentulah tak dapat jumpa pun. Ramai gile orang Kelate kat Stadium malam tu. Hehe. Kami sampai agak lewat so tak dapat nak duduk di seat penonton, jadi kami melepak je di atas lantai, dekat pagar ke seat penonton. Duduk situ view adalah okay. Macam dalam gambar, dan paling best tak panas sebab ada punca angin.

Tengah-tengah orang sibuk mencari seat tu, tetiba ada brader tegur, tanya ada orang tak kat depan saya, [saya duduk depan pagar, seat penonton depan saya ada 2 kosong, tapi kena panjat pagar kalau nak duduk] saya kata tak tau, tapi bila saya dongak tengok tengok, brader berkenaan adalah skulmate saya yang dah berapa tahun tak jumpa. Huhu. “HOI! Mu mari wak gapo?” Katanya. Saya pun jawablah, “nak tengok bola lah. Nok wak gapo lagi!!”. Soalan,  ngok ngek jugaklah. HUHU.

Saya tak kisah pun team mana yang menang. Dapat ke Final pun dah best bagi Kelate. :)

Hari Ahad saya pun telah 90% moving out of house No.30. Ada tinggal barang-barang yang kecil-kecil saja untuk diangkut dengan kereta bila memerlukan.  So, sekarang saya dah ada housemate baru. Iaitu officemates jugak. Aktiviti perpindahan kali ini adalah simpel dan easy. Tak ada episod episod mencari rumah yang memenatkan. Pindah-pindah dan mengangkut jugak okay, mungkin sebab jarak yang tak seberapa. Dari LEP 4 ke LEP 6 jer.

So, that’s all. Weekend ini memang penat. Did I mention that I walked dari Serdang Raya ke Stadium Bukit Jalil? HUHU. Dah la adik dan sepupu Azy pakai baju Kelantan Warriors, memang kena hon all the way dari Serdang Raya tu sampai Bukit Jalil! To and fro, lah.

Anyway, I had fun and I’m looking forward for more things like that in the future! Yeah!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

5 thoughts on “Weekend”

  1. park kereta kat rumah pakcik azy. then makan2 jap then baru jalan2. takdelah jauh sangat. tapi dalam 20 minit adalah.

    memang sek kelate ramai dari sek selangor. nak buat macam mana. semangat be!

    1. takdok gaduh2 pun. aman sentosa jer.

      pindah terpaksa seyh. housemate nak kawin. kalau hobi dah tentu sebulan sekali la pindah. :p

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s