Langsing ke?

Tag ni dari Sally. Dah berzaman. Memandangkan kerja idea takde, I buat la…

1) Berapa kah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat I sekarang I tak sure, tapi I bajet dalam 55kg…Tinggi I 1.58m…

2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?
Berat paling tinggi pernah tercapai ialah 56kg. Masa tu I berumur 24 tahun, hujung-hujung DPA. Damn! I terkejut gila. Masa tu I timbang berat untuk game gusti lengan. Terus disqualified. Sapa entah letak nama I bawah 50kg. Ngok ngek betul!

3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?
Makanan sampingan tidak elok. Menambah berat adalah. I tak amalkan apa2 makanan sampingan untuk langsing. Sebab I tak langsing.

4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?
Berat palingย rendah zaman muda remaja ni ialah 47 kg. Time gi PAC 4 tahun lepas berat I cuma 48kg.๐Ÿ™‚

5) Anda pernah sertai program pelangsingan? Nyata kan kejayaan anda..
Tak pernah.

6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?
Tak diet. Tapi tak berselera makan sebab penat.ย  Jalan kaki at least 2 jam sehari.ย  Turun naik tangga dan turun naik bas, tukar2 tren. Jadilah kurus.ย ๐Ÿ™‚ Itu zaman kerja private dan tinggal di Ampang dulu.

7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
Apa lagi, makan dan malas bersenam la… Sebenarnya I tak sedar pun berat badan naik… Ia naik secara gradually.ย  Tetiba je orang tegur, then baru sedar diri.๐Ÿ˜ฆ

8) Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?
Nak turun dalam 2 kg lagi.ย ย Boleh ke? HUHU.

9) Miliki gambar anda dahulu dan kini?
Gambar next time I letak. Network selow wo…

Tahun 2005...47kg kut....
Tahun 2005...47kg kut....
Gumuknye.....Aug 2008...menakutkan....
Gumuknye.....Aug 2008...menakutkan....

10) Tag….sape…

Cukup la tu….๐Ÿ˜›

Dua situasi :
Situasi I
I dah berisi kan?
A ah…Ge e e muk….

Situasi II
Aku tengok kau makin berisi. Cantik sikit.๐Ÿ™‚

HMMM. Entahlah.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

19 thoughts on “Langsing ke?”

  1. discussion kat opis la. sorang tu pasal badan dah naik, sorang lagi tu pasal rasa tak fit.

    yg bestnyer, ida pun dapat assignment utk tulis artikel dalam buletin department. rasa nk tulis pasal makanan la๐Ÿ˜‰

    chah, gambar echah tahun 2005 tu sangat chumel. innocent, ha ha ha

    ps: ida can survive dengan kopi O kurang manis. bread no need๐Ÿ˜‰ tapikan, melantak jugak, hi hi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s