Angau

Angau

Pernahkan baca dalam novel ke, tengok cerita Hindustan atau Melayu (atau even English) yang bila kita dilanda kemaruk, muka orang yang kita suka tu terbayang di mana-mana?

Oh. Rupanya perasaan itu sangat indah.  Buat kita tersenyum dan tergelak atas kebodohan sendiri.  That’s why wujud quote such as “fools in love, love make the world goes around”, etc. 

I rasa I mengalami perasaan itu sekarang. Haha. Tapi biasalah, I rasa untuk diri sendiri sahaja.  I pun tak tahu, am I in love right now.  Sesungguhnya tidak.  Tapi, I rasa I suka seseorang itu.😛

Okay, enough about that.

Diari

I rasa I dah hilangkan diari I!!! On the first day I was in Langkawi, I was placed into room 1208.  Then, on the second day, I requested for a room change, to 1204.   And yes, guess what, I totally careless and I left my diary there.  (Under  the pillow)

I called the houskeeping but apparently no one had found that diary! Oh God, semua benda were in there.😛 Malu seyh. Harap2 I sebenarnya dah masukkan that diary into my luggage tapi tak jumpe cari.🙂 *pray*

Guardian Angel!

Okay, dalam course ini ada satu part (activity) yang meminta kita menjadi seorang guardian angel.  Nama our guardian child was randomly picked by us. So, I’ve got Shah as my guardian child and I had to keep it from him.  But at the same time, I had to take good care of him.  Luckily, we were rather close before, so there’s no problem with that. It’s just that, I didn’t expect him to notice that I’ve given him some special attention! But, anyway, coincidently, we were paired together in a game that requested us to share our dreams and aspirations, so that we (I) managed to get to know him better. And I like him! He’s such a good guardian child!

Before he left this evening, (he had to catch tonight’s flight), he gave me a Hershey’s and told me that he knew that I was his guardian angel. (From my notes to him) He said he recognized my handwritings! WEK. So much for a suprise!

Meanwhile, I was so suprised that Wan (my colleague) was my guardian angel. Because we had been such good friends before, so I couldn’t differentiate or detect if he was playing such an angel to me. HAHA.

🙂

Anyway I actually had fun.  Thanks for the time and memories!🙂

Alhamdulillah.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

13 thoughts on “Angau”

  1. glad you love your stay in Langkawi😉

    um, shweet la chah still keep a personal diary. ida sekarang cuma tulis di blog je. yg lain simpan dalam hati.

    1. ida…sweet sangat la… huhu…😛
      benda dalam diari ialah benda yang tidak diletak di blog. it’s between me and myself ja…

    1. mid…entah..
      benda ni tak perlu dishare pun. memalukan. haha.
      tak worth your time.😛
      tapi kalau kau nak mendengar, aku bleh je…

  2. after the rain here comes the rainbow.. *wink wink*

    aktiviti (guardian angel) tu mengingatkan sy kepada masa2 kat U dulu.. hihi.. memori sungguh.hehe..

  3. huhh… diary mu ilang chah?.. adakah buku kecil yang selalu di tepi katilmu itteww..?

    huhu.. macam besh saja game guardian angel ittew..

  4. ahaa it all turned out good, didn’t it? good for you..

    btw DIARY?! wow you still keep one eh? abih la ko kalau betul2 ilang.. hehe~

  5. nolee… haha. bukan yang tu. yang tu aku tak bawak ke mana2…🙂

    guardian angel tu? haha kelakar pun ada…

    demang, amboi yang seorang duk jaga awak selama ni tu…tak cukup kah?

    faruq, ya, alhamdulillah…🙂 ya, DIARY…. i still keep one, or two… kalau betul2 hilang? i wish no one find it…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s