Berbengkel tadi

Dear icedcham, English I masih lagi bertaraf 3 MUET.

I was appointed to go for a HR Strategic Plan Workshop at PICC, on 25th and 26th of June.

Bengkel habis tadi, sebelum lunch, dan I memang tidak ada perasaan nak lunch pun. Bayangkan, kena beratur ramai-ramai.  Malasnya.

Masa tea break pukul 10 atau dipanggil berjeda, I sempat berbual-bual dengan seorang pegawai dari ipiyu, lebih muda dari I. Mungkin I cepat mesra, dan kami pun dah kenal dari semalam, tetiba dia tanya,

“Bila nak kawin?”

I tersentap. I cakap, awak janganlah nak jadi macam mak saya. HEHE. Dia sengih saja.

I tanya dia, “ada abang hensem tak?” HAHA.

“ADA! tapi tak tau lah hensem ke tak. Rambut panjang!” kata dia.

“Wah, artis ke?” HUHU. Gila je soalan I.

Kemudian kami borak-borak kosong.

Lepas bengkel bersurai, I terus balik rumah, beli nasi tapau di tepi jalan. Makan di rumah, sambil buat laundry.  Kemas-kemas bilik.

Keluar rumah jam 2.45 pm (lewat!!!) Dan drive selaju yang boleh untuk ke pejabat. Ya, nampak kereta macam kereta dia di tepi jalan.

Dalam hati,

“Ermmm…kalau I nak pusing, nak pusing di mana eh? jalan ni…I kena pusing di roundabout then keluar balik, then masuk putrajaya balik…ah…lewat la. Lagipun, tak sure kereta dia…”

Then, betul. It was his car. HUHU.

Kalau I berhenti pun, I boleh bagi sokongan moral sahaja. I tak pandai pun tukar tayar. WAWA.

p.s : Have nice weekend!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

7 thoughts on “Berbengkel tadi”

  1. jgn risau… i pun tak pandai tukar tayar… wakaka..

    maka sebab itu, kena tunggu sampai 2.00am utk tukar tayar (harapkan belas ehsan kawan.. haha)

  2. patut la rasa terpanggil nak baca entry demo.. hehe.. errr, tukar tayar tak tau ke.. should learn.. berguna masa emergency. basic rule of survival bila driving tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s