Hari yang macam macam

Ada ke orang yang nak date ngan saya?

WOHO.

Mungkin saya akan dapat benda lain untuk menggantikan benda lain kan? I mean, tak semua orang akan dapat semua yang dia wish. Kan?

Contohnya, saya dapat gi Penang Sabtu nanti tapi saya mungkin tak dapat tengok Harry Potter pada hari pertama ia ditayangkan. Kan?

Mungkin saya dapat kerja dengan cepat pada usia yang muda dan dapat gaji yang agak best, tapi saya masih lagi single mingle tak de potensi pun akan kawin dalam masa terdekat ni. Kan?

Mungkin saya tak berapa bagus dalam memberi ucapan, tapi saya boleh cakap benda yang saya tahu dengan baik dan mudah difahami orang lain. Kan?

Mungkin pagi tadi saya agak bercelaru dan bertungkus lumus tapi petang tadi saya telah diberi teguran dengan baik oleh kayesyu. Kan?

Mungkin saya ni kurang bersyukur. Selalu nak membanding-bandingkan. Teruk betul.

Mungkin saya nak orang yang hensem tapi tak hensem pun takpe, kalau saya dapat yang baik hati. Owh. Adakah saya memandang rupa?

Kenapa saya dapati banyak kawan saya lupa perkara yang mereka pernah bagitau saya?  Atau mungkin, saya jer yang mudah ingat semua fakta yang dicurahkan kepada saya.

Kenapa rasa macam-macam ni?

Ada orang pernah bagitau macam-macam kata kata semangat untuk saya.

i. takpe takde bf pun, yang penting kawan2 u adore u.

ii. kalau diorang lepaskan u, it’s their loss.

iii. u pandai nasihat orang itu ini, tapi bila it’s about u, u takut pula? (the truth is, I ni pemalu)😀

Alangkah bahagianya bila semua orang memandang saya macam orang2 di atas pandang saya. Kan? Again. I can’t hope for more. Kan?

Thanks kawan2. For the words, the support and love. Muah muah.

p.s : 2 more days.😛

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

13 thoughts on “Hari yang macam macam”

  1. Hmm.. pernah tak dengar kata2 ni?

    ‘Kadangkala Allah hilangkan mentari, dan Dia datangkan guruh..kita menangis, mencari..mana mentari pergi? Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yg indah’

    Doa byk2 Echah.

  2. عزه ناديه, jom! jom!

    kak nana… pernah…

    shahsulong, wo beli dah? advancenya…

    buzzy, tentulah tak konfirm dapat tengok awal… tiket laris cam pisang panas kat sini…

    huhu….

  3. kebetulan ke gsc alamanda semalam. sekadar bertanya tapi rupanya tiket orang dah start beli dah.

    enjoy penang, kim salam sama buzzy😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s